Sport

Strandlabdarúgás: Final Fourba juthat az FC Junior Sport a zárófordulóban

Strandlabdarúgás: Final Fourba juthat az FC Junior Sport a zárófordulóban

2015. július 25., szombat
Strandlabdarúgás: Final Fourba juthat az FC Junior Sport a zárófordulóban
tombacz_strandfoci

Záró hétvégéjéhez érkezett a strandlabdarúgó NB I, július utolsó hétutolján pedig eldől, hogy melyik az a négy együttes, amely az élvonal Final Fourjába jut. Az újonc SUN CITY-FC Junior Sportnak minden esélye megvan arra, hogy ott lehessen a siófoki négyes döntőben, a csapat kapusát, Tombácz Róbertet kérdeztük a záró hétvége közben.

Már pénteken elkezdődött az utolsó forduló a SUN-CITY FC Junior Sport számára, a szegediek pedig az első fontos lépést megtették a négyes döntőbe jutást tekintve: a pénteki nyitómeccsen 9-3-ra verték a Bodon Péter FC-t, ezzel kilencedik sikerüket aratva, így 14 mérkőzés után 27 ponttal a négyes döntőt érő negyedik helyen, az üldöző Aramis előtt öt pont előnnyel állnak a tabellán

Bódi Attila

tanítványai. Még négy mérkőzésen lép pályára a hétvége során a csapat: szombaton előbb a Bonyháddal, majd 15 órától a sorsdöntőnek is titulálható Aramis-szal szemben lépnek homokra a szegediek, vasárnap pedig Nagymaros és a Gyöngyös vár a SUN CITY-FC Junior Sportra. „Még négy meccsünk van hátra, szombaton szerintem el is fog dőlni a sorsunk. Az Aramis elleni meccs lesz valószínűleg a kulcs, hiszen ők állnak mögöttünk. Ha a szombati két meccsünket tudnánk hozni, akkor utána már nem lehet gond, mert vasárnap már van egy könnyű meccsünk is a Nagymaros ellen, úgyhogy szombaton el fog dőlni minden” – mondta el portálunknak Tombácz

Róbert

, a SUN CITY-FC Junior Sport kapusa. Bár a strandfoci szezonális jellegéből adódóan nyári sport, azonban a napokban uralkodó hőség nem könnyíti meg a játékosok dolgát. Az elmúlt fordulókban sem lehetett panasz az időjárásra, a szegediek kapusa hozzátette, pénteken szerencséjük volt, mert a pénteki meccs előtt fellocsolták a pályát. „Nem éreztem, hogy probléma lett volna a meleg eddig, pénteken pedig szerencsére átéreztük a mérkőzés súlyát. Tudtuk, hogy mi a célunk, hogy hova tartunk, hiszen mindenféleképpen szeretnénk a négy közé kerülni, így szerencsére sikerült hoznunk ezt a meccset. Játszottunk már velük, akkor 8-6-ra nyertünk úgy, hogy már 3-0-ra is vezetett az ellenfél, most ez egy könnyebb meccs volt” – részletezte a pénteki napot Tombácz Róbert. A kapus poszt általában egy különleges szerep a csapaton belül, így a szegediek hálóőrét arról kérdeztük: mennyiben más a védés a strandfociban, mint a futball egyéb szakágaiban. „Hihetetlen, hogy lerúgják a földre a labdát, onnan pedig gyakorlatilag bárhova bepattanhat. Azt hiszed, hogy a kezedbe rúgják, majd hirtelen előtted egy méterre irányt változtat, és teljesen másik irányba indul a labda, és köt ki a labda. Teljesen mindegy, hogy nyolc méterre, vagy húsz méterre van szabadrúgás: mindenre figyelni kell. Nincs olyan, mint a futsalban vagy a nagypályán, itt nincs biztos labda, mindenre el kell menned, mert bárhonnan megpattanhat. Ez a sportág sajátossága, de ilyenkor, amikor vége a nagypályás és futsal szezonnak, ebben a holtidőszakban ez tökéletes kiegészítő. Siófokon is 10 méterre van a Balaton a meccseknek helyszínt adó Beach Arénától, meccsek után lehet csobbanni. Ebbe a másfél hónapba a strandfoci tökéletesen beleilleszkedik egy felkészülésbe is” – osztotta meg tapasztalatait Tombácz Róbert.

A SUN CITY-FC Junior Sport hétvégi programja

Szombat:

11.00 - SUN CITY-FC Junior Sport-Bonyhád-Börzsöny SE 15.00 - Aramis SE-SUN CITY-FC Junior Sport

Vasárnap:

10.00 - SUN CITY-FC Junior Sport-Nagymaros 15.00 - Gyöngyös-SUN CITY-FC Junior Sport

Az állás a szombati nap előtt

strandfoci_allas

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.