Sport

Nemzetközi elismerés a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetségnek

Nemzetközi elismerés a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetségnek

2015. július 4., szombat
Nemzetközi elismerés a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetségnek

A Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) a legmagasabb szintű elismerését, a Jean Petitjean-díjat adományozta a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetségnek (MEFS).

A kitüntetés egyedülálló, mert korábban ezt még egyetlen nemzet sportszervezete sem nyerte el - írta szombati beszámolójában a MEFS. Az elismerést a FISU elnöke,

Claude-Louis Gallien

adta át a szervezet gálaünnepségén Kvangdzsuban Székely Mózesnek, a MEFS főtitkárának, aki a 28. nyári Universiadéra érkezett a dél-koreai városba. A díj odaítélésével a FISU elismeréssel kívánt adózni a 101 évével nemcsak Magyarország, de az egész világ legidősebb olimpiai bajnoka, a háromszoros egyetemi világbajnok vízilabdázó, Tarics Sándor sikerekkel teli sportpályafutásának. Másrészről üdvözölni kívánta azt a kezdeményezést, amelynek eredményeképpen Magyarországon augusztus 27-én emléknappal ünneplik meg az 1965-ös budapesti Universiade 50. évfordulóját.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.