Sport

Labdarúgás: volt csapatát szomoríthatja a nyitányon Andorka Péter

Labdarúgás: volt csapatát szomoríthatja a nyitányon Andorka Péter

2015. július 30., csütörtök
Labdarúgás: volt csapatát szomoríthatja a nyitányon Andorka Péter
szeged_2011_siofok12_gs

A nyári átigazolási időszakban a Siófoktól szerezte meg Andorka Pétert a Szeged 2011-Grosics Akadémia: a csatár a nyitófordulóban éppen egyik volt klubja, a Gyirmót ellen debütálhat Klausz László együttesében, a szegediek új támadóját kérdeztük a szombaton rajtoló szezonról.

145 élvonalbeli mérkőzésen 22 gólt szerzett eddigi pályafutása során

Andorka Péter

, aki az előző, téli átigazolási időszakban is csapatot váltott, februárban a Gyirmóttól a Balaton partjára, a Siófokhoz igazolt, ahol egészen jól sikerült a tavasza, hiszen 14 bajnokin nyolcszor is eredményes volt. A nyár azonban újabb váltást hozott a karrierjébe, hiszen az előző szezont követően a Szeged 2011-Grosics Akadémiához igazolt, ahol szombaton, éppen volt klubja ellen debütálhat majd az új idény első fordulójában. „A vezetők egy nagyon korrekt ajánlattal kerestek meg, és szimpatikus volt mindaz, amit felvázoltak, így könnyű volt meghoznom a döntést. Jól érzem magam, nagyon pozitívak az első benyomásaim, jó kis társaságba kerültem, bizakodva várom a szezonnyitót” - mondta el portálunknak első tapasztalatairól Andorka Péter. Ugyanakkor a csatár a Szeged-Grosics számára sem lehet ismeretlen, hiszen a

tavaszi szezon nyitómérkőzésén

éppen az az Andorka Péter szerezte a Siófok második gólját, aki már a szegedieket erősíti. „Persze, szóba került ez is a többiekkel, és több meccset is játszottunk már egymás ellen a keret tagjaival. Akkor örültem, de most azon leszek, hogy szegedi színekben tudjam gólokkal segíteni a csapatot. A tavalyihoz hasonló helyezés biztosan benne van a gárdában érzésem szerint, bízom benne, hogy még előre is tudunk lépni a szezon végén. Csatárként szemben csak annyi az elvárás magammal szemben is, hogy ezt gólokkal tudjam segíteni, ezek pedig győzelmekkel párosuljanak” - fogalmazott a szombaton rajtoló idény céljairól a Szeged-Grosics új támadója. Az új szezon első fordulójában éppen korábbi állomáshelye, a Gyirmót ellen fut ki immár a Szeged-Grosics szerelésében Andorka Péter, ahol egy évet töltött el a csatár. „Abból a szempontból, hogy több ismerősöm lesz a keretben, kicsit más lesz, de extra motivációt ez nem jelent, az sokkal inkább, hogy bemutatkozhatok az új csapatomban. Nagyon fontos lenne a győztes rajt, ami biztos nem lesz egyszerű, hiszen a Gyirmót évek óta kimondva a feljutásért küzd. Tavaly ezt az utolsó meccseken rontották el, hazai pályán megpróbáljuk elrontani a rajtjukat” - tekintett a szombati első meccsre Andorka Péter. A Szeged 2011-Grosics Akadémia számára szombaton 17.30-kor kezdődik a szezon, az első mérkőzésen tehát a Gyirmót FC Győr érkezik a gyulai Grosics Akadémiára.

Egykori kenyéradója ellen debütálhat a bajnokságban Andorka Péter, a Szeged-Grosics nyári szerzeménye - részletekért KLIKK: http://szegedma.hu/?p=556364

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. július 30.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.