Sport

Labdarúgás: 17 csapattal indul el a labdarúgó megyei I. osztály

Labdarúgás: 17 csapattal indul el a labdarúgó megyei I. osztály

2015. július 14., kedd
Labdarúgás: 17 csapattal indul el a labdarúgó megyei I. osztály
sajtobeszelgetes01_gs

Az elnökség kezdeményezését a csapatok is támogatták, majd az MLSZ rábólintott: így startolhat az NB II-es Szeged-Grosics tartalékegyüttese is.

17 csapattal rajtol el a Csongrád megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság a 2015/16-os szezonban, miután helyben és országosan is zöld lámpát kapott a kezdeményezés - tudta meg a SZEGEDma.hu. Ez azt jelenti, hogy a Szeged 2011-Grosics Akadémia - több más NB II-es klubhoz hasonlóan újonnan alapított - fiókcsapata is részt vehet a küzdelemsorozatban. Az elnökség javaslatát a részt vevő alakulatok döntő többsége jóváhagyta, majd az MLSZ is rábólintott a versenykiírás módosítására, így a megyei szövetség egy évre, átmeneti jelleggel megemelte a létszámot. Ez azt jelenti, hogy az idei bajnokságban minden hétvégén lesz majd egy szabadnapos együttes. A megye I-ben végül is bennmaradhatott a Szentes és a Kistelek is, NB III-ba jutott a Hódmezővásárhely, alacsonyabb osztályba nevezett a Mártély, feljutott a Szőreg és az Újszentiván a licenccel bíró korábbi megye II-esek közül. A feltöltés sorrend alapján elsőként a Csengelét kérték fel, de a gárda nem vállalta az első osztályú szereplést, a Szentes, a Kistelek és az Újszentiván viszont igen. Mivel a St. Mihály, a Bordány és a Székkutas nem vállalta, így a tizenhetedik együttes a Szeged 2011-Grosics Akadémia második csapata lett. Az összes bajnokság sorsolása nyilvános lesz, amit július 20-án, 15 órakor, a Szeged Étteremben tart majd az igazgatóság.

sajtobeszelgetes02_gs

"16 bajnokságot indít a Csongrád megyei igazgatóság a következő szezonban. Fontos dolog, hogy külföldi játékos csak úgy játszhat, ha az adott egyesület lemond a működési TAO-támogatásról, ebben nincs kivétel azon egyesületeknél sem, ahol az utánpótlást más egyesület adta, mint például Makó vagy Sándorfalva. Az MLSZ azt a határozatot hozta, hogy az NB II-es csapatok tartalék együttesei indulhatnak a megyeegyben, amennyiben nem vesz el helyet más csapatoktól, így csak akkor indulhatott a Szeged 2011, ha ehhez a csapatok is hozzájárulnak" - mondta el a keddi sajtóbeszélgetésen

Dékány Dóra

, a CSLSZ sajtómunkatársa.

A megye I. indulói:

Tápé, FK 1899 Szeged, Mórahalom, Sándorfalva, UTC, Algyő, Ásotthalom, Csongrád, Tiszasziget, Makó, Mindszent, SZVSE, Szentes, Kistelek, Szőreg, Újszentiván, Szeged 2011-Grosics Akadémia II. Ami a második vonalat illeti, onnan egyedül az utolsó helyezett Gyálarét pottyant ki végül, a tavalyi megye III-asok közül pedig a HFC II., a Csanytelek és a Baktó-Petőfitelep került feljebb. Ennek oka, hogy a két megye III-as bajnok, a Makó II. és a Sándorfalva II. nem vállalta az indulást. Így lépett előre a feltöltési sorrend alapján négy helyet kellett feltölteni, így került a képbe a két második, a Csanytelek és a HFC II., valamint a jobbik harmadik, a Röszkéhez képest jobb százalékos eredményt elérő Baktó-Petőfitelep, akik mind igent is mondtak a felkérésre.

A megye II. indulói:

Üllés, Csengele, St. Mihály FC, Bordány, Kiskundorozsma, Nagymágocs, Tömörkény, Székkutas, Balástya, Apátfalva, Zsombó, Deszk, Móravárosi Kinizsi, HFC II., Csanytelek, Baktó-Petőfitelep. A harmadosztályban idén is két, 16 csapatos csoportban küzdenek a csapatok. Az előző szezonban a Homokháti csoportban szereplő Kisteleki TE II. megszűnt, míg a Tisza-Maros csoportban érdekelt Derekegyház a megye IV-re nevezett. A feltöltés szabályait figyelembe véve így a Tanárképző és a Szegvár indulhat a harmadosztályban.

A megye III. Tisza-Maros csoport indulói:

Fábiánsebestyén, Szegvár, Mártély, Szikáncs, Székkutas II., Földeák, Csanádpalota, Pitvaros, Makó II., Deszk II.- Ferencszállás, Kübekháza, Pázsit SE, FK 1899 Szeged II., Szegedi VSE II., Kiszombor, Csongrád III.

A megye III. Homokháti csoport indulói:

Csongrád II., IKV Alsóváros, Algyő II., Röszke, Forráskút, Ásotthalom II., St. Mihály II., Baks, Bordány II., Zákányszék, Pusztamérges, Mórahalom II., Balotaszállás, Ruzsa, Sándorfalva II., USC Tanárképző. A megyei negyedosztályba nevezett idén a tavalyi eredménye alapján feljutó Dóc, valamint a megyeháromból érkező Derekegyház. Új csapatként indul el a következő évadban a Gyálarét, amely teljesen újraformálódik, illetve Eperjesen hosszú szünet után ismét lesz futball. Második csapatot indít a Baktó, a Szikáncs, Tömörkény és egy újabb makói csapat is indul a bajnokságban, ami 2x12 csapattal, két csoportban zajlik majd.

A megye IV. nyugati csoportjának indulói:

Eperjes, Zsombó II., Tömörkény II., Pusztaszer, Ópusztaszer, Dóc, Derekegyház, Szatymaz, Domaszék, Üllés II., Öttömös, Csanytelek II.

A megye IV. keleti csoportjának indulói:

KEAC, Gyálarét, Móravárosi Kinizsi II., Rock Klub, Szőreg II., Baktó II., Marosmenti UFC, Szikáncs II., CONTITECH-Gumigyár Makó, Földeák U-19, Nagylak, Maroslele. A SZEGEDma.hu Csongrád megyei Magyar Kupába 64 csapat nevezett, az első forduló sorsolására később kerül sor. Az MLSZ döntése értelmében 2016/17-es idénytől kezdve egy idényben bonyolítják le a megyei és az országos kupákat, így az idei sorozatból automatikusan nem lehet majd a főtáblára kerülni. A megyei első osztályú U16-os bajnokságban 13, míg a megyekettes U-16-os bajnokságban nyolc csapat vesz részt, ahol három kört játszanak végig. Az ifjúsági bajnokság jövőre különválik a felnőttől, így az idén bajnok megyei másodosztályú ificsapat feljut az első osztályba, míg az utolsó kettő kiesik a bajnokságból. A Csongrád megyei női csökkentett pályás, két tizenhatos között zajló bajnokságban 12 csapat indul, amiben több, Jász-Nagykun-Szolnok megyei csapat is részt vesz, de a Mezőberényhez hasonlóan Békés megyéből a Kaszaper is elindul idén.

A Csongrád megyei női bajnokság résztvevői:

Csanytelek, Kaszaper, St. Mihály, Hódmezővásárhelyi FC, Szolnoki MÁV, Nagymágocs, Kistelek, Szentesi Kinizsi, SZVSE, Mezőberény, Pusztaföldvár, Kisújszállás. A női U-17-es bajnokság 11 csapattal zajlik majd az idén. Először indít csapatot a Balástya, a Szentes.

A női U17-es bajnokság résztvevői:

Kiskundorozsma, St. Mihály, L-IT-SZEAC, Hódmezővásárhelyi FC, Székkutas, Nagymágocs, Újszentiván, Szentesi Kinizsi, SZVSE, Balástya, Mórahalom. A női keresztpályás bajnokságban is lesz más megyéből érkező csapat, a Békéscsaba száll be a Csongrád megyei bajnokságba, de lemondott pályaválasztói jogáról, így minden meccset Csongrád megyében játszik majd. Itt 7+1-es létszámmal, 2x35 percet játszanak a csapatok.

A női keresztpályás bajnokság indulói:

Csengele, Baktó, Baks, Dóc, DAFC, Pusztaszer, Békéscsaba, Kiskundorozsma.

Tizenhét csapatos lesz a megyei első osztály - részletek cikkünkben!http://szegedma.hu/?p=553332

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. július 14.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.