Sport

Vízi ügyességi játékok is várták az iskolásokat a szegedi Hétpróbán + FOTÓK

Vízi ügyességi játékok is várták az iskolásokat a szegedi Hétpróbán + FOTÓK

2015. június 6., szombat
Vízi ügyességi játékok is várták az iskolásokat a szegedi Hétpróbán + FOTÓK
vizi_ugyessegi_jatekok09kf

Szegeden rendezi meg az országos Hétpróba programsorozat utolsó állomását a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) és a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet (NEFI) június 6-án és 7-én.

A gyerekek a szegedi vízitelepen a Búvár Kund-próbán ügyességi vízi feladatok során próbálhatták ki szombaton rátermettségüket. Az esemény a 6-7. évfolyamon tanuló gyerekeknek arra is lehetőséget adott, hogy megismerjék az evezést, kajak-kenuzást, emellett sárkányhajózásra is lehetett jelentkezni a helyszínen. Az egészségkommunikáció alapjait bemutató „Hogyan mondjam el neked?” próbán a tanulók kortársaiknak fogalmazhatták meg, mit jelent számukra az egészséges életmód.

A Hétpróbáról

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ célja, hogy a több mint 3,5 milliárd forintos uniós támogatásból finanszírozott projekt megvalósításával a résztvevő általános iskolák tanulói számára elérhetővé tegye az egészséges életmódhoz nélkülözhetetlen tudást és ismereteket, ezzel egyidejűleg a gyerekek figyelmét a mindennapos testmozgásra irányítva. A két megvalósító szervezet a 2014/2015. tanév tavaszi félévében az egészséges életmódhoz kapcsolódó programokat – ahol többek között az ivóvízfogyasztás népszerűsítése, a helyes táplálkozás, vagy a test- és szájhigiénével kapcsolatos ismeretek átadása is történik –, illetve élményekben gazdag Hétpróba eseményeket valósított meg.

Csongrád megyében a következő iskolák vesznek részt:

Ádám Jenő Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Algyői Fehér Ignác Általános Iskola, Csengelei Általános iskola, Kiss Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Maroslelei Általános Iskola, Mindszenti Általános Iskola, Nagymágocsi Hunyadi János Általános Iskola, Ruzsai Weöres Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Szeged és Térsége Eötvös József Gimnázium, Általános Iskola Weöres Sándor Általános Iskola, Szegedi Orczy István Általános Iskola, Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola, Szegedi Zrínyi Ilona Általános Iskola, Szegvári Forray Máté Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Szentesi Deák Ferenc Általános Iskola, Szentesi Koszta József Általános Iskola, Zákányszéki Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola.

Megyei iskolások vették birtokba a Tiszát szombat délelőtt Szegeden - részletek fotókkal ITT: http://szegedma.hu/?p=544614

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. június 6.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.