Sport

Újabb műfüves futballpályával gazdagodott Csongrád megye + FOTÓK

Újabb műfüves futballpályával gazdagodott Csongrád megye + FOTÓK

2015. június 20., szombat
Újabb műfüves futballpályával gazdagodott Csongrád megye + FOTÓK
csengele_mufuves_palya_atado22_gs

Szombaton Csengelén avatták fel a 20x40 méteres, villanyvilágítással ellátott pályát, mely széles összefogással, hittel és akarattal jött létre a település gyöngyszemeként.

Nagyszabású ünnepség és egész napos futballtorna kísérte Csengelén a műfüves kispálya hivatalos átadását. Reggeltől estig gyerekek és felnőttek, lányok és fiúk rúgták a bőrt Csengelén, a helyi klub elnöke,

Kun-Szabó Tibor

szervezésében. A csengeleiek megadták a módját a beruházásának és az avatásnak is, az egész település megmozdult, segített, ahogy tudott, és aztán mindenki egy emberként örült annak a kis ékszerdoboznak, melyet szombaton véglegesen birtokba vehettek. Az ember önkéntelenül is arra gondolt:

jó lenne, ha a megyeszékhely, Szeged a labdarúgásra kevéssé fogékony politikai vezetése és a labdarúgó-infrastruktúra fejlesztését ferde szemmel néző, politikailag motivált kritikával illető (sport)újságíró-társadalma is meghallaná, megértené ennek a kicsi, de annál lelkesebb közösségnek az üzenetét: az ilyen fejlesztés számos szempontból különös érték, értékteremtő erő, közösségformáló színtér.

Minden akadályt leküzdöttek

Az MLSZ pályaépítési programjának keretében létesült műfüves kispályát szombaton délután

Kormányos Sándor

polgármester,

Kiss-Rigó László

szeged-csanádi megyés püspök, az MLSZ Csongrád megyei társadalmi elnöke,

Nógrádi Tibor

, az MLSZ Csongrád megyei igazgatója,

Pintér M. Lajos

, portálunk ügyvezető-főszerkesztője, az MLSZ Csongrád megyei társadalmi elnökségi tagja, valamint

Kun-Szabó Tibor

, a Csengele KSE elnöke adták át, avatták fel. Őt vágták át jelképesen a nemzeti színű szalagot, melyből aztán szinte minden ünneplőnek jutott emlékbe egy-egy darabka.

csengele_mufuves_palya_atado27_gs

Ünnepi beszédében Kun-Szabó Tibor köszönetet mondott a magyar kormánynak, a Magyar Labdarúgó-szövetségnek és Csengele korábbi, illetve jelenlegi önkormányzatának azért, hogy lehetővé tették ezt a jelentős sportberuházást. Kormányos Sándor kiemelte, rendkívül büszke az élénk csengelei sportéletre, arra, hogy ez a 2000 főnél kisebb lélekszámú település 109 igazolt labdarúgóval rendelkezik. Nem tagadta, számos nehézséget kellett leküzdeni a beruházás során. Az első kapavágásokat követően úgy tűnt, a magas talajvíz miatt ellehetetlenül a pályaépítés, de mindig volt, aki átlendítette a programot a holtponton. A sikerhez szükség volt a rengeteg támogatóra, a teljes település összefogására, a csengeleiek hitére, akaratára, áldozatvállalására. Örömét fejezte ki, hogy immáron egy rendkívül komoly, komplex létesítmény szolgálja a helyi sportot.

A sportszerűségre nevel az új pálya

csengele_mufuves_palya_atado14_gs

Nógrádi Tibor megyei igazgató hangsúlyozta: sok gazdagabb és nagyobb település megirigyelhetné azt az innovációt, amit a korábbi és a jelenlegi csengelei településvezetés megvalósított. Csengele - mondta - büszke lehet beruházásaira, vezetőire és arra a szemléletre, melyet több megyei jogú város is megirigyelhet. Rámutatott arra is, a labdarúgópálya egy olyan eszköz, melynek feladata a közösség szolgálata. "Mint minden eszköz, ez is használható jó és rossz célokra egyaránt. Biztos vagyok benne, hogy ez a létesítmény az itt élők testi-lelki fejlődését fogja elősegíteni, a fair play szellemére, a sportszerűségre, az ellenfél tiszteletére, a győzelem alázatos megélésére és a vereség méltóságteljes elfogadására is meg fogja tanítani a helyieket" - szögezte le a sportvezető.

Csongrád megye élen jár

A műfüves kispályát Kiss-Rigó László megyés püspök áldotta meg. Ünnepi gondolatait úgy kezdte, nagy boldogságot jelent számára, hogy a megyei igazgatóság és társadalmi elnökség hathatós munkájának köszönhetően Csongrád megye élen jár a pályaépítésekben. Elárulta, Csengelén jelenleg zajlik a ravatalozó korszerűsítése. Derültséget okozva azt kívánta, a létesítmény szolgálja a helyiek testi-lelki egészségét, ezt használva éljenek teljes, egészséges és minél hosszabb életet, minél később jussanak el a ravatalozóig.

csengele_mufuves_palya_atado20_gs

A történeti hűség kedvéért: az új műfüves kispályán az első mérkőzést a Csengelei Zsákbamacskák stoplis hölgyei vívták a Csengele U11, U13 vegyes együttesével.

Új műfüves focipályát avattak ma Csengelén - részletek fotókkal ITT: http://szegedma.hu/?p=548476

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. június 20.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.