Sport

Labdarúgás: tovább üldözi a Szőreget az Üllés + FOTÓK

Labdarúgás: tovább üldözi a Szőreget az Üllés + FOTÓK

2015. június 7., vasárnap
Labdarúgás: tovább üldözi a Szőreget az Üllés + FOTÓK
ulles_gyalaret74_gs

Magabiztosan gyűjtötte be a fontos három pontot az Üllés a Gyálarét elleni vasárnapi bajnokin, így az utolsó fordulóra marad a döntés a bajnoki címet illetően a megyekettőben.

Roppant fontos meccs várt az Üllésre a Gyálarét ellen vasárnap, a vendégek keretében több, megyei I. osztályban szereplő játékos is szerepet kapott a vasárnapi mérkőzésen, azonban ez sem segített az együttesen, mert már korán, az ötödik percben előnybe került az Üllés:

Buknicz

közelről az első hazai helyzetet rögtön gólra váltotta, 1-0. Főleg a két szélen élt igazán az Üllés, többször is a Gyálarét védelme mögé tudott kerülni a szélen

Polgár Attila

együttese, és ezekből a szituációkból rendre veszélyeztetni is tudta

Szabó

kapuját. Már épp éledezett a Gyálarét, többször is eljutottak a hazai kapuig, de gólt mégis az Üllés szerzett: egy levágódó szabadrúgás után indultak meg a hazaiak, majd éles szögből, az ötös bal sarkáról

Kiss

lőtte ki jobb kapufa és a háló belső találkozását, 2-0. Maradtak lendületben

Szél Róberték

, és alig négy perccel később egy szögletet is gólra váltottak, a góllövő lista éllovasa passzolt az üresen maradott gyálaréti kapuba a tizenhatoson belülről, eldőlni látszott a találkozó, 3-0. A szünet után már gólt is eredményeztek a gyálaréti próbálkozások:

Mike

pazar gólt ragasztott

Gazsó

kapujába szabadrúgásból, ezzel szépítettek a vendégek, 3-1. Ezt követően a Gyálarétnek megvolt az esélye a további zárkózásra is,

Szántó

közelről a kapu fölé lőtte a kipattanót, ezt pedig Szél majdnem a következő akcióból meg is bosszulta: végül húsz perccel a vége előtt döntötte el a meccset az Üllés, amikor

Kovács

maradt üresen a jobb oldalon, és értékesítette ziccerét egy kontra után, 4-1. A folytatásban már nem tudott megújulni a Gyálarét, az Üllés pedig még egyet "rá tudott rúgni" az utolsó pillanatokban Kiss is betalált, beállítva ezzel az 5-1-s végeredményt. Az első harminc perc alapvetően meghatározta a meccs kimenetelét, az akkor szerzett három gól már olyan szintű előnynek bizonyult, amelyet nem tudott ledolgozni a derekasan küzdő Gyálarét. Ezzel az Üllés az utolsó fordulóig nyitottá tette a megyei II. osztály bajnoki címét, ugyanis egy körrel a zárás előtt egyaránt 56-56 ponttal áll a Szőreg és az Üllés a tabella első két helyén, ráadásul a győzelmek száma is megegyezik, így jelenleg jobb gólarányával vezet a Szőreg. A zárófordulóban Apátfalván lép pályára az Üllés, amelynek mindenképpen nyernie kell, nem csak a bajnoki cím, hanem a feljutás miatt is, hiszen három ponttal áll mögötte a Csengele, így a feljutása sincs még bebiztosítva Polgár Attila együttesének, ugyanakkor még bajnok is lehet az utolsó fordulóban. A már kiesett Gyálarét a szezont hazai pályán az Újszentiván ellen zárja.

Üllés, 100 néző
2015. június 7., 18.00
Üllési ISE
L-IT-SZEAC-Gyálarét
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Mészáros János * Asszisztens: Juhász Mihály, Vincze Balázs.
5
-
1

Labdarúgó Csongrád megyei II. osztály, 29. forduló

Üllési ISE - L-IT-SZEAC Gyálarét 5 - 1 (3-0)

Üllés, 100 néző. Vezeti: Mészáros János (Juhász Mihály, Vincze Balázs)

Üllés:

Gazsó - Lippai D., Lehoczki, Gyuris Zs. (Kormos K., 76'), Kiss, Cseh, Király (Zámbó, 84'), Szél (Bazsó, 78'), Buknicz (Gyuris M., 55'), Farkas (Lippai P. 72'), Kovács.

Vezetőedző:

Polgár Attila.

Gyálarét:

Szabó G. - Fábián-Saleh, Földi, Szántó, Lippai Gy., Dlusztus, Mike, Szécsi, Bakai, Gyémánt, Baranyi (Puskás - a szünetben).

Vezetőedző:

Molnár Zoltán.

Gól:

Buknicz (5'), Kiss (28', 88'), Szél (32'), Kovács (69') ill. Mike (54')

Sárga lap:

Kiss (7') ill. Földi (21'), Szécsi (66')

Kiállítva:

Földi (85') Polgár Attila:

"Nagyon szerettük volna a sikert, mert még nem mondtuk le a bajnoki címről. Középhátvédünknek, Kormos Attilának ma megszületett a kislánya, ehhez külön gratulálunk, és ezt a meccset és a győzelmet neki ajánljuk!"

Molnár Zoltán:

"3-1 után ha van egy kis szerencsénk, szorosabbá tudtuk volna tenni az eredményt, lehet, hogy a vége nem lett volna ennyire egyértelmű. A játékot látva nem volt ekkora különbség a két csapat között, de gratulálok az Üllésnek a győzelemhez!"

Online közvetítésünk

VÉGE
90'
Egyetlen percet sem tesz rá a játékvezető: az Üllés magabiztosan győzi le a Gyálarétet, sikerével pedig tartja a lépést a Szőreggel a megyekettő élén.
88'
GÓÓÓÓL! Egy mintaszerű kontra végén talál be Kiss, aki remekül érkezik középen a lapos beadásra, és az ötösről a jobb sarokba lő, ezzel 5-1.
85'
Kiállítás! Nem igazán volt benne a mérkőzésben, de megfogyatkozik a Gyálarét, miután Földi nem enged elvégezni egy szabadrúgást, ezért pedig megkapja a második sárgáját, így kiáll.
84'
Ismét cserél az Üllés: Királyt Zámbó váltja a hazaiaknál.
80'
Az imént beállt Bazsó kínálta meg Szabót egy rövid felsőbe tartó lövéssel a jobbösszekötő helyéről, a vendégek kapusa azonban szögletre tolta az éles lövést.
78'
Ismét változtat a hazai együttes: Szél helyére Bazsó érkezik az Üllésbe.
76'
Újabb csere a hazaiaknál, Gyuris Zsolt helyére érkezik Kormos Krisztián.
75'
Szél ível a bal oldalra a tizenhatos jobb sarkáról, az érkező Kiss azonban centikkel a bal kapufa mellé lő.
72'
Cserél az Üllés: Farkas helyére Lippai Péter érkezik a hazaiaknál.
70'
Ivószünetet rendel el a gólt követően a játékvezető.
69'
GÓÓÓL! Ezzel viszont végleg eldőlt, Kiss remek labdáját a hosszún állva üresen kapja Kovács, aki a kapuba lő, újra hárommal vezet az Üllés, 4-1.
66'
Még a kontra elején rántotta le ellenfelét Szécsi, utólag adja oda neki lapot a játékvezető.
65'
Mi maradt ki! Egy remek bal oldali gyors kontra után Szél maradt üresen a jobb oldali kapufánál, azonban közelről jócskán fölé lőtte a ziccert.
58'
Majdnem ott a második! Egy távoli lövést nem tud megfogni elsőre Gazsó, a kipattanóra pedig Szántó érkezett, akinek nem sok választása volt, csak az üllési kapus fölött tudta volna ellőni a labdát, hiszen nagyon kevés helye volt, azonban emelése túl magas lett, és mintegy öt méterről a kapu fölé lőtte helyzetét. Figyelmeztető jelek ezek az Üllésnek, nincs még lezárva ez a meccs, jelzi is ezt Polgár Attila játékosai számára.
55'
Először cserél az Üllés: a gólszerző csapatkapitány, Buknicz számára ér véget a meccs, akit Gyuris Máté vált.
54'
GÓÓÓÓL! De még micsoda gól, erre az üllésiek is csak csettintenek, és dicsérik is Mikét, aki hatalmas gólt ragaszt Gazsó kapujába szabadrúgásból: mintegy 18 méterről, balról lőtt egyből kapura, a labda pedig a jobb keresztlécről vágódott a gólvonal mögé, óriási góllal szépít a Gyálarét, 3-1.
50'
Bakai ugrott ki a bal összekötő helyéből, azonban a magas indítást már nem tudta megszelídíteni, védője szorításában pedig csak Gazsó kezeibe tudott emelni.
49'
Ez a félidő is hazai helyzettel kezdődik: mintegy tíz méterről lőhetett Farkas, azonban gólba tartó labdáját Puskás a gólvonalról vágja ki, majd az ismétlést Szabó bravúrral üti szögletre, ez két nagy lehetőség volt.
46'
A szünetben cserélt a Gyálarét: Baranyi helyére Puskás fut ki a pályára a második félidőben.
46'
Folytatódik a mérkőzés.
SZÜNET
45'
Kereken 45 perc elteltével fújja le az első félidőt a játékvezető, amely alatt hamar nagy előnyre tett szert az Üllés. A Gyálarétnek is megvoltak a lehetőségei, de a kapu előtt kevésbé voltak határozottak a vendégek, mint ellenfelük, az Üllés kontrollálja a mérkőzést, és háromgólos előnnyel mehet szünetre.
38'
Mike távoli, pattogós lövését fogja Gazsó magabiztosan. Élvezetes játékot és sok helyzetet hoz eddig a találkozó, az Üllés biztos előnyének tudatában sem áll le.
32'
GÓÓÓÓL! Már 3-0-ra vezet az Üllés! A második sarokrúgás már gólt újabb hazai gólt eredményez, ugyan Szabó kiüti a labdát, de saját emberével ütközik az ötösön, Szél pedig lecsap a lehetőségre, és az üres kapuba emel az ötösről, 3-0!
31'
Szabó! Remek védést mutat be a kapust, Kovács a félpályától indul meg a jobb szélen szólójával, majd nagy erejű lövését tolja szögletre Szabó.
28'
GÓÓÓÓL! Az egész akció Dlusztus sorfalról levágódó szabadrúgásából indult, majd már a gyálai térfélen szerzett labdát az Üllés, Kiss pedig egy kiváló indítást kapott a bal oldalon, aki egy megtolás után a jobb kapufa és a gólvonal belső találkozásához lőtte a labdát kissé kiszorított szögből, így 2-0-ra vezet az Üllés!
23'
Ivószünetet rendel el Mészáros játékvezető: eleinte az Üllés került fölénybe, az utóbbi percekben viszont a Gyálarét kerül egyre többször oda az üllési kapu közelébe.
21'
Földi kap sárgát, miután kézzel ér bele egy felpattanó labdába a felezővonalon éppen "innen", azaz a gyálai térfélen.
18'
Éledezik a Gyálarét, több jó beadás is érkezett a két szélről a vendégektől, most pedig egy szépen felépített támadás végén Gyémánt teszi le háttal állva a kapunak Baranyinak, aki jobb külsővel lő a kapu fölé.
13'
Mit mentett Szabó! Kovács ezúttal is el tudott szakadni védőjétől a jobb szélen, és az ötös bal sarkáról lőhetett a kimozduló Szabónak, azonban a vendégek kapusa nagyon jól zárta a szöget.
8'
Ez sem volt kisebb lehetőség, egy jobb oldali akciónál Kovács remekül verte meg emberét, majd centerezésére jó ütemben érkezett Szél, de Lehoczki blokkolni tudta közeli lövését.
7'
Kiss kapja az első lapot a meccsen, miután Mike szabadrúgását nem engedi elvégezni a félpályánál.
5'
GÓÓÓÓL! Rögtön megszerzi a vezetést az Üllés, miután egy bal oldali remek ütemű kiugratás végén a beadást Szél még át tudja tenni a másik lábára az ötösön, majd az érkező Buknicz elé passzol, aki közelről Szabó kapujának bal sarkába lő, első helyzetét gólra váltja a hazai együttes, ez fontos lehet a végkimenetel szempontjából, 1-0.
1'
A vendégek kezdték a mérkőzést kisebb közjáték után, miután Szabó kapusnak kellett megkülönböztető mezt felvennie, erre kellett néhány percet várni. Az Üllés piros-fehér felsőben, kék nadrágban, míg a Gyálarét tiszta kékben lép pályára.
18:02 - Az Üllésnek mindenképpen kell a három pont a mai meccsen, hiszen a Szőreg tegnap behúzta a saját meccsét Székkutason, így ahhoz, hogy tartsa a lépést a listavezetővel a hazai együttes, ma három pontot kell szereznie. 18:00 - Köszöntjük olvasóinkat Üllésről, kisebb késéssel kezdődik majd a találkozó, a csapatok még javában melegítenek. A mérkőzés Mészáros János sípszavára 18 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Mivel a Szőreg szombaton idegenben is győzni tudott Székkutason 5-2-re, így a feljutásért harcoló Üllés számára egyértelműek lehetnek a célok a vasárnapi, Gyálarét elleni találkozón: mindenképpen három pontot kell szereznie Polgár Attila együttesének, hiszen csak így tarthatja a lépést az 56 pontos Szőreggel. Jó formában is várhatják Szél Róberték a találkozót, hiszen az elmúlt három mérkőzésüket egyaránt megnyerték, míg a Gyálarét már biztosan búcsúzik az élvonaltól, hiszen -7 ponttal áll a tabella utolsó helyén a gyálaréti együttes. A két csapat őszi meccsén üllési siker született, és mindenképpen meglepetés kategóriába tartozna, ha vasárnap nem az Üllés gyűjtené be a három pontot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.