Sport

Labdarúgás: nyolcat gurított az Üllés Apátfalván + FOTÓK

Labdarúgás: nyolcat gurított az Üllés Apátfalván + FOTÓK

2015. június 13., szombat
Labdarúgás: nyolcat gurított az Üllés Apátfalván + FOTÓK
apatfalva-ulles12kf

Magabiztos, hétgólos sikert aratott az Üllés az Apátfalva otthonában, Bazsó Ferencék azonban így sem tudták megelőzni a végül a bajnoki címet besöprő Szőreget.

Már a mérkőzés elején egymásnak estek a felek, egyik csapat sem félt bevállalni a nyílt támadójátékot. A számtalan helyzet végül a 21. percben érett góllá, amikor

Buknicz Zoltán

asszisztját

Cseh Richárd

pofozta a hálóba. (0-1) Egy rövid ivószünet után azonban szinte azonnal egyenlítettek a hazaiak, miután

Szabó Norbert

gyönyörűen tekert a jobb alsóba egy 25 méteres szabadrúgást. (1-1) Ugyanakkor nem tartott sokáig az apátfalviak öröme, mert újabb három perc elteltével Cseh már a második találatát jegyezte, majd fél óra elteltével Buknicz belőtte a harmadikat is. (1-3) A szünetig már nem változott az állás, mivel pedig a Szőreg eközben 0-0-ra állt a Balástyával szemben, az Üllés átvette a vezetést a virtuális tabellán. Fordulás után vehemens rohamokat indított az Apátfalva a felzárkózás reményében,

Bazsó János

eszén mégsem tudtak túljárni a zöld-fehérek, a 63. minutumban pedig

Kovács Sándor

már háromra növelte a differenciát. (1-4) A Rákóczi ezzel egyidejűleg már vezetett a Balástya ellen, ami azt jelentette, az üllésieknek horribilis különbségű győzelemre lett volna szükségük a bajnoki cím elhódításához. A gárda el is indult ebbe az irányba, hiszen a 71. percben Kovács újfent eredményes tudott lenni, majd

Szél Róbert

már hatodikat lőtte a hajrához érve. (1-6) Ezt

Bazsó Ferenc

és

Kormos Attila

révén még kettővel tudták megfejelni a vendégek, az üdvösséghez azonban ez is kevésnek bizonyult. A Szőreg ugyanis a pontegyenlőség, illetve a nyert meccsek azonos száma okán a jobb gólarányával megelőzte az Üllést (+39 és +32). Az újonc Apátfalva a 12. helyen fejezte be a bajnokságot.

Apátfalva, 50 néző
2015. június 13., 18.00
Apátfalva SC
Üllési ISE
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Szöllősi Ferenc • asszisztens: Bába Dávid, Török Tamás Imre
1
-
8

Csongrád megyei II. osztály, 30. forduló:

Apátfalva SC - Üllési ISE 1-8 (1-3)

Apátfalva, 50 néző. Vezette: Szöllősi Ferenc (Bába Dávid, Török Tamás Imre).

Apátfalva:

Ragity - Szabó, Horváth, Tóth, Varga (Langó - a szünetben), Ocskó, Sóki, Herczeg (Gaudi 58'), Kovács I., Sinoros-Szabó (Fodor 58'), Szalkai.

Vezetőedző:

Majó Ádám.

Üllés:

Bazsó J. - Gyuris Zs., Kormos A., Zámbó (Lippai 77'), Kormos K., Kiss, Cseh, Gyuris M., Szél, Buknicz (Bazsó F. 81'), Kovács S.

Játékos-edző:

Bazsó Ferenc.

Gólszerzők:

Szabó (25'), ill. Cseh (21', 28'), Buknicz (31'), Kovács S. (63', 71'), Szél (80'), Bazsó F. (84'), Kormos A. (85').

Sárga lap:

Sóki (19'), Langó (56'). Majó Ádám:

"Gratulálunk az Üllésnek a bajnoki ezüstéremhez!"

Bazsó Ferenc:

"Nagyon szépen csillog az ezüst, persze titkon szerettük volna megnyerni ezt a meccset annyi góllal, hogy meg tudjuk előzni a Szőreget. Majdnem sikerült, a helyzeteink alapján egy 15-ös különbség is benne lett volna akár ebben a mérkőzésben. Titokban bíztunk abban is, hogy a Balástya esetleg elér egy döntetlent Szőregen, ugyanakkor egyáltalán nem vagyunk szomorúak. Sikerült odaérnünk a második helyre, amit nem gondoltunk volna még a szezon elején. Boldogok vagyunk összességében, most már indulhat a fieszta."

Online közvetítésünk:

VÉGE
90'
Vége a találkozónak, az erejét jobban beosztó Üllés nagy arányú győzelmet aratott, ugyanakkor a Szőreg Balástya elleni sikere okán ez is kevésnek bizonyult a bajnoki címhez.
85'
GÓÓÓL!!! Kormos fejjel talált be. 1-8!
84'
GÓÓÓL!!! Az imént beállt Bazsó Ferenc is feliratkozott a gólszerzők közé! 1-7!
83'
Kormos Attila beadását Kiss fejelhette el szabadon az ötösön állva, de Ragity lábbal hatalmasat védett!
81'
Bazsó Ferenc is beszállt a meccsbe, Buknicz számára ért véget a találkozó.
80'
GÓÓÓL!!! Szél lépett ki középen szabadon, majd nyugodtan a jobb alsóba helyezte a labdát 10 méterről. 1-6!
80'
Szél Róbert bólintott kapu mellé egy beadást. Nagyon sok gól kellene még a vendégeknek, hogy jobb legyen a gólarányuk a Szőregnél.
77'
Az üllésieknél Zámbónak eleredt az orra vére, Lippai állt be helyette.
74'
Az apátfalviak kezdenek elkészülni az erejükkel, amiben szerepet játszik persze a tetemes hátrány okozta enyhe kedvtelenség is. A ritmus ennek megfelelően már nem olyan magas a találkozón, de egy pár gól még mindkét fél lábában ott van.
71'
GÓÓÓL!!! Szél ügyesen lőtte be a labdát üres területre Kovács Sándor elé, aki egy állítás után kilőtte a jobb alsót 16 méterről. 1-5!
67'
Ismét egy ivószünet, a játékvezető megértően bánik a játékosokkal a nyári hőségben.
66'
Hihetetlen! Szabó Norbert a tizenhatoson belül szerzett labdát, a kapus mellett az érkező Szalkai elé készített volna le, de pontatlan lett az átadás, így a védők fel tudtak szabadítani.
Szőregen váratlanul a Balástya szerzett vezetést, de a hazaiak rövid idő alatt fordítani tudtak, így most vezetnek 2-1-re. Ez az eredmény már az itteni állástól függetlenül is a Rákóczi bajnoki címét jelentené.
63'
GÓÓÓL!!! Három üllési is szabadon érkezett középen egy jobbról érkező beadásra, végül Kovács Sándor továbbított a kiszolgáltatott Ragity mellett a kapuba. 1-4!
61'
Szabó laposan passzolt a rövidre egy oldalsó szabadrúgást, Szalkai berobbant rá, de a kapujából kivetődő Bazsó alatt, csak az oldalhálót találta el.
58'
Kettős csere a zöld-fehéreknél: Herczeg és Sinoros-SZabó hagyta el a gyepet, Gaudi és Fodor állt be.
56'
Langó nem értett egyet Szöllősi sporttárs egyik ítéletével, aminek hangot is adott azon nyomban. Nem a legirodalmibb szóhasználattal tette, így kapott egy sárgát az apátfalvi.
52'
...ezúttal elakadt a balos a sorfalban.
51'
Kovács Imrét rántották le 25 méternél, ismét Szabó állítja le a labdát a szabadhoz.
50'
Apátfalvi rohamokkal indul a második felvonás, de máris megmutatják a vendégek, miért húzódnak kicsit visszább: Kiss Márió robogott el egy kontrával a balon, hosszúra átlőtt passzát Kovács nem sokkal tette kapu mellé becsúszva.
46'
Varga helyét Langó vette át a folytatásra.
46'
Folytatódik a mérkőzés, egyet cseréltek a szünetben a hazaiak.
SZÜNET
45+1'
Vége az első félidőnek, amely jó iramú, helyzetekkel teli játékot hozott. Ha a második felvonás csak fele ennyire izgalmasan alakul majd, aligha fogunk unatkozni.
43'
Szél eresztett meg egy lapos löketet a bal alsóra, a próbálkozás csak kevéssel suhant el a célja mellett. Ragity mindenesetre rajta volt.
42'
Szél remek ütemű indítást kapott a tizenhatoson belülre, eltolta volna Ragity mellett, de a hálóőr kiváló reflexmozdulattal lekapta a labdát a csatár lábáról.
Az első félidő hajrájába érkezve még 0-0-ra áll a Szőreg - Balástya csata, így jelen állás szerint az Üllés a bajnok!
36'
Mi maradt ki?! Szél szerzett labdát Sókitól a középpályán, kényszerítőzött egyet Kovács Sándorral, majd szabadon roboghatott kapuig. 16-ról elvállalta a lövést, amely viszont elszáguldott a jobb alsó mellett egy kevéssel.
35'
Pörgős, változatos a játék, egyik fél sem áll vissza védekezni, nyílt sisakos küzdelem zajlik a pályán.
31'
GÓÓÓL!!! Kiss lapos keresztlabdájára rávetődött Ragity, de a labda végül átcsorgott a kapus hasa alatt, az érkező Buknicz pedig köszönte szépen és az üres kapuba gurított. 1-3!
28'
GÓÓÓL!!! Potyognak a gólok! Kiss Márió beadását Cseh először a keresztlécre stukkolta, de a lepattanót kapásból bevágta utána a hálóba közvetlen közelről. 1-2!
25'
GÓÓÓL!!! Óriási bombagóllal egyenlített az Apátfalva! Szabó Norbert ballal, a sorfal külső oldala mellett eltekerve a labdát csavart a rövid alsóba egy 25 méteres szabadrúgást! 1-1!
22'
Szöllősi Ferenc ivószünetet rendelt el a az iménti gólt követően.
21'
GÓÓÓL!!! Buknicz hozta kihagyhatatlan helyzetbe Cseh Richárdot a tizenhatoson belül, a társnak már csak azt kellett megnéznie 10 méterre a kaputól, melyik sarokba rúgja a labdát. 0-1!
Az első húsz perc végén még Szőregen sincs gól. Azt a találkozót is élőben közvetítjük ITT.
19'
Sóki kapott egy sárga lapot, miután engedély nélkül elhagyta a pályát - egy kis vízért szaladt kia kispadhoz.
15'
Kovács Sándor fineszesen próbálta meg átverni Ragity kapust: a tizenhatos sarkánál visszavette a labdát a jobb lábára, majd a hosszú felső felé tekert. A kísérlet centikkel zúgott el csupán a sarok mellett.
14'
Elcsúszott az apátfalvi védelem, Gyuris Máté előtt nyílt meg így a jobb oldalon a lövés lehetősége, jobbösszekötőből eleresztett bombája azonban lepördült a külsőjéról, így elkanyarodott a kapufa mellett.
12'
Kováccsal játszott össze a tizenhatos előterében Szabó, majd az ötös sarkához érve éles szögből vette célba a rövid sarkot. Bazsó csak szögletre tudta paskolni a labdát.
8'
Kovács Imre kapott tapsot a hazai kispadtól egy 25 méteres átlövését. Bár a labda éppen a középre helyezkedő Bazsó János ölébe hullott, a próbálkozást megelőző kontra mindenképpen dicséretet érdemel.
7'
A vendégek a kezdéstől fogva igyekeznek magukhoz ragadni a kezdeményezést, de az apátfalvi védelem eddig jól állja a sarat.
3'
Szél legurítását követően Cseh mutatta be a meccs első lövését. Nem volt különösebben pontos, hiába volt benne erő, de a szándékot jól tükrözte az Üllés részéről.
1'
A zöld-fehér mezes hazaiak indították útjára a labdát, a vendégek piros-fehér csíkos felsőben, kék nadrágban és kék sportszárban játszanak ma.
A mérkőzés Szöllősi Ferenc sípjelér 18 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

"Ahogyan tavaly, a mostani szezonban is a dobogón szeretnénk végezni" - nyilatkozta portálunknak a tavaly nyári felkészülési időszak végén Polgár Attila, az üllésiek játékos-edzője. A kitűzött célt azóta maximálisan teljesítette csapata, amely harmadik helynél lejjebb már semmilyen esetben sem csúszhat a táblázaton, ugyanakkor az utolsó körben akár túl is teljesítheti a tervet. A táblázat élén ugyanis pontegyenlőséggel áll a Szőreg és az Üllés, előbbi mindössze - sokkal - jobb gólkülönbségével előzi meg a riválist. A Rákóczi tehát mindenképpen bajnok, ha megveri hazai környezetben a vendég Balástyát. Ha viszont nem, úgy megnyílhat az út az elsőség felé Polgár Attiláék számára. Akiknek azonban mindeközben hátrafelé is figyelniük kell, miután a Csengele szintén lőtávolból várja az első két helyet elfoglaló együttesek botlását. Izgalmas 90 percre van tehát kilátás a megyekettő utolsó körében, arról nem is beszélve, hogy minden bizonnyal az Apátfalva sem fog feltett kezekkel pályára lépni saját közönsége előtt a szezonzárón!

FOCIFANOK! A megyei futballszezon utolsó hétvégéjén is bőven akad még izgalom - szombat este például páros aranycsatát v...

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. június 13.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.