Sport

Férfi kézilabda BL: második kalapban a Veszprém, ötödikben a Szeged

Férfi kézilabda BL: második kalapban a Veszprém, ötödikben a Szeged

2015. június 24., szerda
Férfi kézilabda BL: második kalapban a Veszprém, ötödikben a Szeged

Az előző idényben döntős MKB-MVM Veszprém a második, a MOL-Pick Szeged pedig az ötödik kalapba került a férfi kézilabda Bajnokok Ligája péntek esti sorsolása előtt.

Az biztos, hogy a két magyar csapat a csoportkörben elkerüli egymást, és az is, hogy a veszprémiek találkozni fognak a lengyel Wisla Plockkal, a Tisza-partiak pedig - akár csak az előző kiírásban - a magyar szövetségi kapitány,

Talant Dujshebaev

lengyel együttesével, a Kielcével. A csoportkörben lesz három német gárda is, a THW Kiel, a Rhein-Neckar Löwen és a 2014-es bajnok Flensburg-Handewitt, közülük az előbbi kettő nem kerülhet össze. A Veszprém és a Szeged is az úgynevezett erősebb ágon (A, illetve B csoport) érdekelt. Innen a csoportelsők egyből a negyeddöntőbe jutnak, míg a második, harmadik, negyedik, ötödik és hatodik helyezettek a nyolcaddöntőben folytatják, akárcsak a gyengébbik ág legjobbjai. A csoportküzdelmek szeptember 16-án rajtolnak és 2016. március 6-ig tartanak. A nyolcaddöntők márciusban, a negyeddöntők áprilisban lesznek. A hagyományos kölni négyes döntő május 28-án és 29-én lesz.

A kiemelési kalapok:

erősebbik ág (A és B csoport):

1. kalap: Barcelona (spanyol), THW Kiel (német) 2. kalap: MKB-MVM VESZPRÉM, Kielce (lengyel) 3. kalap: Vardar Szkopje (macedón), PSG (francia) 4. kalap: KIF Kolding (dán), Celje (szlovén) 5. kalap: MOL-PICK SZEGED, Wisla Plock (lengyel) 6. kalap: HC Zagreb (horvát), Rhein-Neckar Löwen (német) 7. kalap: IFK Kristianstad (svéd), Besiktas (török) 8. kalap: Montpellier (francia), Flensburg-Handewitt (német)

gyengébbik ág (C és D csoport):

1. kalap: La Rioja (spanyol), Metalurg Szkopje (macedón) 2. kalap: Meskov Breszt (fehérorosz), Skjern (dán) 3. kalap: Csehovszkije Medvegyi (orosz), Motor Zaporizzsja (ukrán) 4. kalap: Porto (portugál), Schaffhausen (svájci) 5. kalap: Baia Mare (román), Vojvodina Novi Sad (szerb) 6. kalap: Tatran Presov (szlovák), a selejtező győztese

selejtező:

HC Hard (osztrák), RK Borac (bosnyák), Limburg Lions (holland), Elverum (norvég)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.