Sport

Röplabda: behúzta a bajnoki címet az SZTE EHÖK SE az NB II-ben

Röplabda: behúzta a bajnoki címet az SZTE EHÖK SE az NB II-ben

2015. május 19., kedd
Röplabda: behúzta a bajnoki címet az SZTE EHÖK SE az NB II-ben
szte_ehok_se_bajnokcsapat

Az SZTE EHÖK SE férfi röplabdacsapata a hétvégén Dunaújvárosban lejátszotta utolsó két mérkőzését a bajnokságban a serdülő válogatott ellen.

A két mérkőzésen három pontot kellett szereznie a csapatnak, hogy az első helyen végezzen a tabellán. Az első mérkőzésen nagyon jól kezdett az EHÖK SE, a második szett közepéig uralta a játékot. Ekkor azonban valami "elszakadt", az ellenfél játéka is feljavult, és a sok szegedi hibának köszönhetően megnyerték a mérkőzést a serdülők 3-1 arányban. Egy óra szünetet követően kezdődött a második mérkőzés, de az első összecsapáson kapott pofon kihatott az első percekre. Az első játszmát a serdülők simán nyerték meg, a szegediek nem találták a ritmust. Ekkor már tudni lehetett, hogyha nem nyeri meg az SZTE EHÖK SE a mérkőzést 3-1-re, akkor elúszik a bajnoki cím. A második szett közepére újra visszajött a Tisza-partiak hite, nagyon lelkesen és határozottan kezdtek játszani, és megnyerték a szettet. Az utolsó két játszmában hatalmasat küzdött az universitas, végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, nagyon izgalmas csata alakult ki. 2-1-es szettarányú vezetésnél az utolsó játszma végén még szettlabdája is volt a serdülő válogatottnak, de sikerült ezt hárítani, majd megnyerni a mérkőzést, és ezzel a bajnoki címet is! Strezeneczki Gyula, az SZTE EHÖK SE vezetőedzője:

"Az első mérkőzés úgy indult, ahogyan azt szerettem (szerettük) volna, és ahogyan azt gondolatban elterveztem, megnyertük az első játszmát és jó játékkal vezettünk a másodikban is 11-2 re. Ekkor azonban a figyelmünk és a koncentrációnk alább hagyott, a serdülő válogatott pedig nagy küzdelemmel és pontos játékkal előbb egyenlített, majd megnyerte a játszmát és a mérkőzést is 3-1 arányban. A mérkőzést követően azt kértem a fiúktól, hogy felejtsük el a történteket, csak a folytatásra, a következő mérkőzésre koncentráljunk. Ehhez képest, a második találkozó rémálomszerűen kezdődött, mindenki szinte állt pályán, semmi sem sikerült, a fiatalok 25:11-re nyerték az első játszmát. Az elvesztett első játékrész után azt kértem a fiúktól, hogy mutassuk meg, elsősorban magunknak, hogy igenis tudunk röplabdázni és küzdeni is, ezzel párhuzamosan több poszton változtattam az addigi felálláson. A második játszmában aztán megváltozott a játék képe, mindenki óriási lelkesedéssel vetette bele magát a játékba és időnként már látványos labdameneteket követően először visszajöttünk a meccsbe és egyenlítettünk, majd pedig megnyertük azt 3-1-re, és így mi lettünk az NB II bajnokai. Számomra nagyos sokat jelent ez a győzelem, mert egy nagyon jól felkészített és jól játszó csapatot sikerült legyőznünk és megmutattuk, elsősorban önmagunknak, hogy egymásért képesek vagyunk küzdeni és fel tudunk állni nagyon mélyről is. Nagyon örülök annak, hogy megnyertük a bajnokságot!"

Bondor Tamás szakosztályvezető:

"Sok nagy csatát megéltem már, de ez a győzelem mindig is felejthetetlen lesz számomra. Tudtuk, hogy az egyik meccset meg kell nyernünk 3-0 vagy 3-1 arányban a bajnoki címhez. Az első mérkőzésen jól kezdtünk, de talán a teher hatására is a második szettben visszaesett a játékunk és elbizonytalanodtunk. A második mérkőzés is rémesen kezdődött, mondhatni padlót fogtunk. De felálltunk! Nagyon nagyot küzdöttünk, egymásért, a csapatért, és bebizonyítottuk, hogy megérdemeljük az NB II bajnoki címét! Gratulálok az egész csapatnak a szezon összes mérkőzéséhez!"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.