Sport

Női futball: nagyot lépett a SZAK a bennmaradás felé + FOTÓK

Női futball: nagyot lépett a SZAK a bennmaradás felé + FOTÓK

2015. május 25., hétfő
Női futball: nagyot lépett a SZAK a bennmaradás felé + FOTÓK
ute_szak005

Idegenben győzte le a Szegedi AK az Újpestet a női labdarúgó NB I 7. helyéért rendezett párharc első mérkőzésén, ezáltal lépéselőnybe kerültek Cserenkó Szabolcs tanítványai a bennmaradásért folytatott harcban.

Tapintható volt a feszültség a kezdő sípszónál, hiszen mindkét csapat az életéért játszott. Egyik sem engedhette meg magának, hogy hibázzon, mert ez könnyen az első osztályból való búcsút jelenthette volna a számukra. Ennek megfelelően zárt védekezéssel, sok ütközéssel és hibával játszott mindkét együttes, a kapuk pedig nem sűrűn kerültek veszélybe, mert az akciók mindkét oldalon elhaltak már a középpályán. A SZAK előtt több mint fél óra elteltével adódott az első gólszerzési lehetőség, amelyet

Sanja Tumbas Loketic

használt ki a 32. percben. Egy előrevágott labda ívét rosszul számították ki a védők, így a szerb légiós kiugorhatott az indítással.

Durkó Zita

,

Ács Noémi

és a kapujából kiinduló

Bíró Barbara

együttesen igyekeztek szerelni, de ennek ellenére visszapattant elé a labda, amelyen tolt még egyet és a hálóba passzolt. (1-0) A 42. percben

Zimányi Kovács Anikó

ívelt be kissé hosszan egy szögletet, amit összeszedett valaki, és ezután visszakerült a kapu előterébe a labda.

Nagy Dzsenifer

szúrt bele, így

Szil Tündéhez

került, aki egy csellel kihámozta magát a védők közül, és 10 méterről a kétségbeesetten menteni igyekvő kapus mellett a hálóba lőtt. (2-0) A második játékrész - ha lehet - még elkeseredettebb küzdelmet hozott. Tovább nőtt az iram és egyre több szabálytalanság tarkította a játékot. A futball egyre inkább háttérbe került és a játék küzdő jellege domborodott ki. Az 55. percben egy szögletből beívelt labdát

Mátyás Noémi

fejelt rá, 8 méterről. A veszélyes, jól helyezett, bal alsó sarokra tartó labdát azonban

Almina Hodzic

óriási bravúrral hárította. Rá két percre Sanja Tumbas Loketic indításából Zimányi Kovács Anikó vitte rá a labdát egy csellel Ács Noémire, aki nem tudta szabályos eszközökkel megállítani. A 17 méterről elvégzett szabadrúgást a sértett lőtte el a sorfal mellett, ám Bíró Barbara magabiztosan fogta a löketet. A hátralévő időben a SZAK már nem engedte ki a kezéből a mérkőzést, jól kontrollálta a középpályát és emellett veszélyes kontrákat is vezetett, ám les címén többször is megállította őket a bíró. Az Újpest ment előre, de egyre többet vitatkoztak a játékosai, egyre több hibával játszott, és nem tudott veszélyes helyzetet kialakítani az ellenfél kapuja előtt, így bele kellett törődnie a vereségbe. A meccs összképe alapján elmondható, hogy a SZAK teljesen megérdemelten aratott diadalt. Kevés futballt, de annál nagyobb küzdelmet hozott a találkozó. A szegediek fegyelmezett játékot mutattak be, és gladiátorként harcolva csírájában fojtották el az újpesti akciókat. Ezzel a győzelemmel nagy lépést tettek a a bennmaradás felé, mert elvették a fővárosiak pályaelőnyét. Ha a következő meccsen, vasárnap is győznek a szegediek, akkor készülhetnek az osztályozóra az NB II második helyezettje ellen!

Női labdarúgó NB I helyosztó a 7. helyért, 1. mérkőzés:

Újpesti TE - Szegedi AK 0-2 (0-2)

Budapest, UTE Bánka Kristóf Sportközpont. Vezette: Nemes Attila (Székely Gergő Ferenc, Ónodi Zoltán).

UTE:

Bíró - Durkó, Szennai (Véglás 74'), Kiss F., Ács, Mátyás, Várkonyi (Orsó 74'), Nagy Sz. (Glaszter 82'), Olasz, Kiss K., Popovics.

Vezetőedző:

Oroszi Sándor.

SZAK:

Hodzic - Harcel (Varga 68'), Mesterházi, Nagy Dzs., Lévai, Szil, Szalai, Zimányi Kovács, Papp, Dudás (Barta 54'), Tumbac Loketic (Sávai 85').

Vezetőedző:

Cserenkó Szabolcs.

Gólszerzők:

Tumbas Loketic (32'), Szil (42').

Sárga lap:

Várkonyi (60'), Durkó (77'), ill. Barta (90'). Oroszi Sándor (UTE):

"Mit mondjak a mai meccsről? Katasztrofális antifutballt láthattunk, két passzt alig lehetett látni! Óriási volt viszont a küzdelem! A Szeged megérdemelten vitte el innen a 3 pontot, mert jobban akartak, a két védelmi hibánkat pedig ki tudták használni. Mi ma is be voltunk oltva gól ellen, így az eredmény csak ez lehetett. Sajnos a mai nap így alakult. Fel kell kötnünk a gatyánkat a jövő heti visszavágóra, de ez nem lesz egyszerű kérdés!"

Cserenkó Szabolcs (SZAK):

"A meccs előtti taktikai megbeszélésen már láttam a lányokon, hogy fejben itt vagyunk. Nagyon koncentrált védekezésből próbáltunk támadásokat szőni, ami be is jött. A mérkőzésnek nagyon jó szakaszában rúgtuk mind a két gólunkat. Kulcskérdés volt, hogy a szünet után megmaradjon az előnyünk. Úgy gondolom, hogy fejben nagyon összeszedett volt a társaság. Gratulálok mindenkinek, nagyon fontos diadalt arattunk!"

Barta Dijana (SZAK):

"Elsősorban a fejekben kellett rendet rakni a múlt heti vereség után. Mindenképpen győzni jöttünk Újpestre, és úgy gondolom, hogyha nem is jó játékkal, de maximális fegyelmezettséggel és végre gólokat lőve sikerült győznünk. Nem dőlhetünk hátra, mert a jövő héten újabb csata vár ránk!"

Az első lépést megtették a szegedi női labdarúgók az élvonalban maradás felé - részletekért KLIKK: http://szegedma.hu/?p=541363

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. május 25.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.