Sport

Május 30-án ismét Híd-köröket futhatnak a szegediek

Május 30-án ismét Híd-köröket futhatnak a szegediek

2015. május 15., péntek
Május 30-án ismét Híd-köröket futhatnak a szegediek

A Platán SE idén is megrendezi az elmúlt év nagy sikerű Híd-kör futását, amelyre szeretettel várnak minden mozgást és sportot szerető egyéni és családi résztvevőt.

A Híd-kör futást a Platán SE tavalyi évben rendezte meg először. Alap ötletük az volt, hogy egy olyan futó rendezvényt próbáljanak létrehozni, amely szervezett keretek között, a belvárost, a hidakat és a Tiszát is összekapcsolja. A futás egyre népszerűbb a városban, Szeged számos pontján láthatunk kocogó embereket, a szervezők ezért azt szerették volna, ha nemcsak a haladók, hanem kezdők is részt vesznek az eseményen, ezért is választották a "Fuss egy kört" szlogent. A tavalyi sikeres rendezvényt idén május 30-án folytatják, az útvonal kevés módosításával és egy kategória kibővítésével. A futók a Közép Kikötő sort, a Bertalan hidat, a Felső Tisza-Partot, a Stefániát, és a Belvárosi hidat érintik majd. A legkisebb kategória egy kör lesz, amely 4,4 km. A 10,5 és a 21 km-t futók is megteszik a 4,4 km-es "híd-kört", majd a Felső Kikötő soron (töltésen) folytatják a távjukat (a rajt és a cél egybeesik). Mind a három kategóriában az első három helyezettet díjazzák, illetve a nevezés mellé az indulóknak kisebb ajándékokat, emléket is biztosítanak. A várható létszám 150-200 fő. Az egyéni résztvevők mellett a családi-csapat futókat is várják majd. Erőnlétük függvényében az indulók megtehetnek egy 4,5 kilométeres híd-kört, de 10,5 illetve 21,1 kilométeres távot is teljesíthetnek. A rövid távra a helyszínen is lehet nevezni, a hosszabb távokhoz előnevezés szükséges!

A részletes kiírás:

Időpont, versenyközpont, rajt és a cél:

2015. május 30. 16:00 - Szeged, Közép Kikötő sor - volt Tisza Gyöngye előtt (SZIN bejárat)

Távok:

- 4,5 km (egy Híd-kör) - 10,5 km - 21,1 km (a két hosszabb távon: egy Híd-kör + Marost töltés (murva és aszfalt) visszafordulóval)

Nevezési határidők és díjak:

- 4,5 km: helyszíni nevezés, a rendezvény előtt: 14-15.30 óráig: 500 Ft forint - 10,5 és 21 km: (csak előnevezéssel) május 15-ig beérkező nevezés és díj esetén: 1.500 illetve 2.000 forint május 25-ig beérkező nevezés és díj esetén: 2.500 illetve 3.000 forint (május 25. után nevezési lehetőség nincs!) Az előnevezési díjakat az alábbi számlaszámra kérik utalni: UniCredit Bank: 10918001-00000015-36360008 (Platán Sport Közhasznú Egyesület) A megjegyzés mezőbe a NEVET, SZÜLETÉSI IDŐT és a TÁVOT jelölni szükséges! Csak a megadott határidőig átutalt nevezéseket tudják elfogadni. Május 25. után a befizettet nevezési díjakat nem áll módjukban visszafizetni.

A nevezési díj tartalma:

4,5 km: - részvétel a verseny által biztosított útvonalon - időmérés (nem chippes) - frissítési pont a célban - rajtcsomag:rajtszám, oklevél 10,5 és 21 km: - részvétel a verseny által biztosított útvonalon - időmérés (nem chippes) - frissítési pontok (4-6 km-ként) és a célban - egy adag vacsora (meleg étel) - rajtcsomag:rajtszám, oklevél

Díjazás:

Mindhárom távon, külön férfi és női kategóriákban: I. hely: Kupa, érem, oklevél, ajándékcsomag II. hely: Érem, oklevél, ajándékcsomag III. hely: Érem, oklevél, ajándékcsomag

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.