Sport

Labdarúgás: Buknicz döntötte el az Üllés és a Bordány remek rangadóját + FOTÓK

Labdarúgás: Buknicz döntötte el az Üllés és a Bordány remek rangadóját + FOTÓK

2015. május 24., vasárnap
Labdarúgás: Buknicz döntötte el az Üllés és a Bordány remek rangadóját + FOTÓK
ulles_borbany27_gs

Hatszáz néző előtt küzdelmes mérkőzést vívott a megye II. két aranyesélyese, a hazaiak a hajrában harcolták ki a sikert.

Üllés, 600 néző
2015. május 24., 17.30
Üllés ISE
Bordány SK
A meccs véget ért.
játékvezető: Halász József • asszisztens: Túri Tamás, Kasza László
1
-
0

Csongrád megyei II. osztály 27. forduló:

Üllés ISE - Bordány SK 1-0 (0-0).

Üllés, 600 néző. Vezette: Halász József (Túri Tamás, Kasza László).

Üllés:

Bazsó J. - Szél R., Kiss M., Zámbó (Lippai 88'), Kormos A., Farkas Á. (Gyuris M. 78'), Buknicz (Lehoczki 94'), Gyuris Zs., Kovács S. (Kormos K. 82'), Király, Bodré (Bazsó F. 46'). Vezetőedző: Polgár Attila.

Bordány:

Reguli - Csonka (Bán 78'), Retek, Nógrádi, Sólya G., Mészáros N., Bárány (Kozma 67'), Zádori (Belaidi 81'), Papdi T., Veres (Dobó 81'), Molnár B. (Kovács L. 78'). Játékos-edző: Retek Flórián.

Gólszerző:

Buknicz Z. (81')

Online közvetítésünk:

VÉGE!
95'
Lökésért szabadrúgást kapott a hazai csapat, amit még elvégeztek, majd itt a hármas sípszó: döntetlenszagú, de mégis tipikusan egygólos mérkőzést nyertek meg az üllésiek, akik így 50 ponttal állnak a tabellán, akárcsak az éllovas Szőreg, de rosszabb gólkülönbséggel továbbra is a második helyen. A Bordány legalább egy ikszre rászolgált volna, de nem tudott a kapuba találni, így maradt 45 pontos, és a hatodik pozícióba csúszott vissza, aranyos álmainak minden valószínűséggel búcsút mondva. Fantasztikus hangulatú derbi volt, több mint félezer drukkerrel, külön dicséret a vendégeknek, akik "Pattanj ülésre, gyerünk Üllésre!" szlogennel kerékáron érkeztek.
94'
A hazaiak nem akartak elvégezni egy szabadrúgást, majd Lehoczki József állt be Buknicz helyére, mielőtt Király messzire elrúgta a labdát.
93'
Újabb időhúzó üllési csere készül a végére, miközben a vendégek képtelenek építkezni.
92'
Bán nem tudott visszaállni, tehát tíz emberrel küzd a Bordány.
91'
Retek szögletét könnyedén vágták ki a hazaiak, majd a visszaívelést Bazsó János csípte el.
91'
Továbbra is áll a játék az ápolás miatt, biztos lesz pár perc ráadás.
89'
A szöglet előtti szituációnál a csereként beállt Bán Gergő ütközött szerencsétlenül üllési ellenfelével, komolynak tűnő térdsérülést szenvedett, ápolni kell.
ulles_borbany07_gs
88'
Lippai váltotta Zámbót az üllésieknél. A bordányiak igyekeznek járatni a labdát, de nincs most átütőerő a játékukban. Egy távoli lövéssel próbálkoznak, és szögletig jutnak.
86'
Magabiztosan őrzi előnyét az Üllés ezekben a percekben, nem nagyon tud újítani a Bordány.
82'
Újabb változtatások: Kovács Sándor ment le üllési részről, Kormos Krisztián szállt be. A vendégek ismét kettős cserét hajtottak végre, Belaidi Ajád és Dobó László próbálkozhat az egyenlítéssel, Veres és Zádori már csak a padról szoríthat.
81'
GÓÓÓL 1-0! Itt a hazai drukkerek által várva várt vezető üllési gól! Kiss Márió bedobását Buknicz Zoltán az ötös vonaláról, de majdnem az alapvonalról bólintotta nagyszerű mozdulattal a rövid sarokba.
81'
78'
Farkas Ádámot Gyuris Máté váltotta a hajrára az üllésieknél, miközben a Bordány kettőt is cserélt: Kovács László és Bán Gergő be, Csonka és Molnár le.
77'
Az utolsó negyedórára fordultunk, és továbbra sincs gól. Szél Róberté lehetett a meccslabda, egy beívelés után a kapu jobb oldalát vette célba fejjel, Reguli Máté szenzációs vetődéssel tolta szögletre a labdát. A megye II. góllövőlistáját 25 találattal vezető csatár és a korábbi Tisza Volán-kapus párviadalát egyelőre egyértelműen Reguli nyeri!
73'
A korner után kavarodás a hazai kapu előtt, talán az üllésiek sem tudják, hogy úszták meg, végül sikerült valahogy tisztázniuk a feketéknek.
72'
Retek Flórián 30 méteres szabadrúgását ütötte most szögletre Bazsó János, támad tehát ebben a szakaszban a Bordány!
ulles_borbany42_gs
71'
Óriási helyzetet puskáztak el a bordányiak. Papdi Tamásnak löbbölték a vendégek, aki 10 méterről a jobb alsót vette célba, Bazsó János azonban nagyszerű vetődéssel leért, és kitolta a bogyót.
68'
Buknicz ellen szabálytalankodtak a bordányiak, miközben egyre nagyobb erővel és lendülettel támad az Üllés. Kiss Márió tekerte be jobbról a szabit, Csonka Kristóf szabadított fel, megint az érkezés ütemével volt gond a hazaiaknál.
67'
Kozma Zoltán állt be bordányi oldalon, Bárány hagyta el a játékteret.
62'
Üllési fölény, üllési beívelések, de kicsit meddő ez az egész, Regulival az élen biztosan áll a lábán a bordányi védelem. Nagyon úgy tűnik, az első gól itt sorsdöntő lesz, ha egyáltalán megrezdül valamelyik háló...
58'
Aktívabbak a fekete mezes üllésiek, látszik, hogy nagyon kellene nekik a három pont. Szél Róbert szerzett labdát, elment a védők mellett, de a lövésre elfogyott az ereje, Reguli könnyedén hárított.
54'
Farkas Ádám küldte be a szögletet, amit Reguli Máté öklözött ki Szél Róbert elől. Közben a másik pályán az éllovas Szőreg 2-0-ra vezet a Deszk ellen, így valóban igyekeznie kell az Üllésnek és a Bordánynak, ha lépést akarnak tartani...
53'
Egy szöglet után Buknicz Zoltán csúsztatott alig mellé, majd egy jobb oldali beívelést két csatár közé bevetődve vágott szögletre Csonka Kristóf, tehát immár az Üllés irányít.
49'
Akár az első felvonás elején, most is nagyon bekezdett a Bordány, épp az oldalhálóban landolt egy oldalsó szabadrúgás, Veres Gábor vette célba az alsót, de kicsit tévedett.
46'
A szünetben Bazsó Ferenc szállt be a hazaiaknál, Gyuris Zsolt nem érkezett meg a folytatásra.
46'
A hazaiak kezdték a második játékrészt. Vajon látunk-e ma gólt, vagy a riválisok örülhetnek az iksznek?
SZÜNET!
45'
Majdnem megszületett az első találat! Molnár Bence nagyszerűen vette át a labdát 22 méterre a hazai kaputól, az átvétellel elküldte védőit, területhez jutott, és egyből tüzelt is, lapos lövése alig-alig surrant el a bal kapufa mellett, Bazsó meg sem mozdult... Ezzel vége a kiváló első félidőnek, mely szinte elrepült!
42'
Hosszú ívelésekkel, oldalsó beadásokkal próbálkoznak a hazaiak, de jól zár a bordányi védelem. Ki fog itt ma gólt lőni?
39'
A sarokrúgást is Retek Flórián ívelte befelé, Szél Róbert, a hátrahúzódó középcsatár bólintotta ki.
38'
Balról, 30 méterről ívelt be szabadrúgást a Bordány, mégpedig Retek, Bazsó kivetődve csak beleütni tudott az ötösön, a védők szögletre tisztáztak.
34'
Nagy kavarodást figyelhettünk a bordányi ketrec előtt, mandinerezés után az üres kapu felé pattant a labda, a hazai nézők egy része már gólt kiáltott, ám tévesen, mert Retekék végül üggyel-bajjal, de felszabadítottak.
30'
Kiegyenlítődött a játék, az üllésiek is el-eljutnak a bordányi kapuig, néhány éles beadást kellett lehúznia ezekben a percekben Reguli Máté portásnak. Majd Kiss Márió került helyzetbe, de a lövést megelőzően lest jelzett az asszisztens.
ulles_borbany38_gs
26'
Ígéretes szabadrúgást vágott magasan fölé az üllésiek első számú gólvágója, Szél Róbert. Odaát Bárány András 28 méteres, középre tartó kísérletét fogta meg magabiztosan Bazsó János kapus.
22'
Az első gólhelyzet a vendégek előtt adódott. Bal oldali támadást akasztott meg csúnya faulttal Király Zoltán. A bordányi beívelés megpattant a sorfalon, és centikkel kerülte el a hosszú, azaz a bal felső sarkot. Bazsó János dermedten figyelt, végül sikerült kiimádkoznia a lasztit.
17'
A küzdelem és a lendület dicsérhető, élvezetesek az ütközések, a test-test elleni küzdelmek, a nézők hangos biztatással segítik övéiket. Aktívabbnak tűnik a bordányi tábor, mely mintha létszámfölényben is lenne. Komoly lehetőséget még mindig nem láttunk, hiszen bár van erő és elképzelés az akciókban, a védelmeket nem sikerült áttörni, megnyitni.
13'
Egyértelműen a vendégek akarata érvényesül az első negyedóra vége felé, nagyon nehezen tudja lezárni a széleket az Üllés. Többször eljutott az alapvonalig is a piros mezes alakulat, ám lövő- vagy gólhelyzetet továbbra sem tudott kialakítani. Az iramra és a küzdelemre viszont nem lehet panaszunk.
9'
A jobb oldalról végzett el szögletet a bordányiak játékos-edzője, Retek Flórián, pompásan csavart az ötös és a tizenegyespont közé, ám a társak belül lemaradtak, így felszabadíthattak az üllési védők.
5'
Remek iramban kezdett mindkét legénység, talán egy halvány mezőnyfölényt a bordányiak tudtak eddig kiharcolni. Helyzetet még nem láttunk, a stabil védekezésre helyezte a hangsúlyt a két fél.
1'
A bordányiak hozták játékba a labdát, és máris nagyszerű a hangulat a gyönyörű sportlétesítményben!
17.20: Tiszta pirosban a vendég bordányiak, tiszta feketében a hazai Üllés együttese a derbin. Már tíz perccel a kezdés előtt 350 néző gyűlt össze a két nagy bajnokesélyes gárda mérkőzése iránt érdeklődve. 17.10: Köszöntjük olvasóinkat Üllésről, ahol hamarosan kezdődik a megye II. rangadója! Közismerten legendás a kapcsolat a két település labdarúgása között, összecsapásaikat mindig telt ház kíséri, ma is 600 nézőt várnak a rendezők. Bordányból a vendégdrukkerek zöme kerékpárral érkezik, családok, felnőttek, gyerekek. A mérkőzés Halász József sípjelére 17.30-kor kezdődik!

A találkozó elé:

Elképesztő hajrá bontakozik ki a megyei II. osztályban, óriási a tülekedés nemcsak az érmekért, hanem úgy fogalmazhatunk, hogy az 1-10. helyért. A 27. forduló előtt a 47 pontos Szőreg állt az élen az ugyancsak 47 pontos Üllés előtt, majd 46 ponttal következett a St. Mihály FC és 45 egységgel a Bordány. A szentmihályiak 3-3-as döntetlent játszottak szombaton Székkutason, a Szőreg vasárnap a Deszkkel csap össze, míg az Üllés a Bordányt fogadja, miközben a Székkutas mellett az Újszentiván és a Csengele is erősen kapaszkodik... Ami a mi mérkőzésünket illeti, az ősszel botladozó üllésiek nagyszerű formába lendültek tavaszra, legutóbbi hét fellépésük során ötször győztek, egy döntetlen mellett csak egyszer kaptak ki. A bordányiak ugyanebben az időszakban négy diadal mellett egy ikszet és két vereséget számláltak. Őszi találkozójukat Bordányban tudta megnyerni az Üllés, 0-0-s félidő után Kormos Attila szerzett vezetést, és Csonka Kristóf ugyan még egyenlített, de Kiss Márió és Kormos újabb találatára már nem érkezett hazai válasz. Aki bajnok akar lenni, annak mindenképpen be kell húznia ezt a mindig hatalmas érdeklődéssel várt presztízsderbit, a döntetlen bizony csakis a riválisoknak kedvezne!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.