Sport

Labdarúgás: nagy csatát nyert az Újszentiván a Bordány ellen + FOTÓK

Labdarúgás: nagy csatát nyert az Újszentiván a Bordány ellen + FOTÓK

2015. május 30., szombat
Labdarúgás: nagy csatát nyert az Újszentiván a Bordány ellen + FOTÓK
ujszentivan_bordany25_gs

Kétgólos hátrányát ledolgozta a Bordány a második félidőben az Újszentiván otthonában, azonban a harmadik hazai találatra már nem volt válasza Retek Flórián együttesének.

Tavaszi elsőként vághatott neki a csupán egy ponttal mögötte álló Bordány elleni hazai ütközetnek az Újszentiván, hatpontos, a feljutás szempontjából is fontos meccset vívott egymással a két együttes. Az első percben rögtön gólt szerezhetett volna

Szabó

Veres

kiugratásából, de

Weszelovszky

jól zárta a szöget ziccerénél. A folytatásban kevés igazi helyzet alakult ki, mindkét csapat sok indítással próbálkozott, de nem igazán forogtak veszélyben a kapuk. Majd egy egyéni megoldás hozott áttörést a kissé patthelyzetet hozó játék képébe:

Pióker

három vendég játékost is kicselezett, majd tizenhat méterről a bal alsóba lőtt, ezzel megszerezte a vezetést az Újszentiván. Hat perccel később pedig már kettővel vezetett a hazai együttes:

Völgyi

végezhetett el jó helyről szabadrúgást, és mindenki lövésre számított, Völgyi azonban nagyon okosan laposan kiugratta jobb oldalon induló

Bálintot

, aki kapásból

Reguli

lábai között a kapuba gurított, 2-0. Megvolt a lehetősége a harmadik gólra is az Újszentivánnak, amely annak ellenére, hogy aktívabban kezdett a Bordány, kétgólos előnnyel vonulhatott pihenőre. A szünet után teljesen megváltozott a játék képe: az Újszentiván nehezen pörgött fel újra, ellenben a Bordány nagy erőket mozgósított a szépítésért, és a játékrész első 15 percében többször is gólt szerezhettek volna, de a többnyire fejesekből kialakított helyzeteik elkerülték Weszelovszky kapuját. Nehezen ébredt az Újszentiván,

Retek Flórián

együttesének erőfeszítéseinek pedig a 69. percben lett meg az eredménye: a szöglet után Kovács fejese már utat talált az újszentiváni kapuba, kettő perccel később pedig egy újabb fejes,

Kozma

közeli próbálkozása után máris egyenlő volt az állás a képzeletbeli eredményjelzőn, 2-2. Azonban Völgyi ismét villant a hazaiaktól: ezúttal a kapu előterében nem passzolt, hanem kapura tűzte a labdát, lövése pedig a jobb kapufáról vágódott a gólvonal mögé, így újra megszerezte a vezetést az Újszentiván, hiába követett el mindent a Bordány az egyenlítésért, kezdhetett mindent elölről a Bordány. A kapufa is a hazaiakkal volt Szabó bal oldali beadásánál, Weszelovszky a felső lécre ütötte a lövésszerű beadását, majd egy újabb fejesnél is nagy bravúrt mutatott be a hazaiak portása, így nem tudott újból egyenlíteni a Bordány. A meccs hajrájában még

Reguli

kapus is felzárkózott a bordányi szögletekhez, de ezek a fejesek már nem jelentettek veszélyt a hazaiak kapujára, így egy nagyon fontos három pontot szerzett az Újszentiván, amely ezzel továbbra is tavaszi elsőnek mondhatja magát. Győzelmével

Papp Endre

együttese a negyedik helyre lépett fel, és maradt a négy pontos hátránya az élen álló Szőreg-Üllés duó mögött, a következő fordulóban pedig a 8., 44 pontos Kiskundorozsmát fogadják majd hazai pályán. Vereségével a Bordány már nem végezhet a biztos feljutást jelentő első két hely valamelyikén, hiszen nyolc pontosra nőtt hátránya, Retek Flórián tanítványai a Móravárosi Kinizsi otthonában javíthatnak a következő hétvégén.

Újszentiván, 100 néző
2015. május 30., 18.00
Újszentiván SE
Bordány SK
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Nagy Gábor * Asszisztens: Burzon Márk, Jaksa Ferenc.
3
-
2

Labdarúgó Csongrád megyei II. osztály, 28. forduló

Újszentiván SE - Bordány SK 3 - 2 (2-0)

Újszentiván, 100 néző. Vezette: Nagy Gábor (Burzon Márk, Jaksa Ferenc).

Újszentiván:

Weszelovszky - Bálint, Gyarmati, Harmat, Hufnágel, Illés (Körmöci, 75'), Pióker, Horváth-Harmat, Baktai, Kálmán (Keresztes, 84'), Völgyi.

Vezetőedző:

Papp Endre.

Bordány:

Reguli - Csonka (Belaidi, 64'), Retek, Nógrádi, Sólya, Mészáros, Bárány (Kozma, 59'), Zádori, Veres, Molnár (Kovács - a szünetben), Szabó.

Játékos-edző:

Retek Flórián.

Gól:

Pióker (27'), Bálint (33'), Völgyi (77') ill. Kovács (69'), Kozma (71')

Sárga lap:

Völgyi (51'), Harmat (62'), Kálmán (68') ill. Csonka (29'), Zádori (40'), Retek (68') Papp Endre:

"Kettő-null után nagyobb arányú sikerre számítottam. Az első félidőben húsz, a másodikban harminc percet adtunk ellenfelünkre arra, hogy futballozzanak, majd 2-2 után kaparhattunk, de hál' istennek sikerült nyernünk. A tavaszi szezon legkeményebb meccse volt, a Bordány egy masszív, kemény, jó csapat."

Retek Flórián:

"Az első félidőt végigaludtuk, adtunk az ellenfelünk egy félidőnyi előnyt, ami megengedhetetlen. A második félidőben parádés támadójátékot bemutatva ki tudtunk egyenlíteni, úgy érzem, ha az elkerülhető egyéni hiba utáni harmadik gólt nem kapjuk meg, akkor meg is nyerhettük volna a mérkőzést."

Online közvetítésünk

VÉGE
90+3'
Ez a vége, hiába egyenlített kétgólos hátrányból a Bordány, mégis pont nélkül távozik Újszentivánról: Völgyi Rolandék továbbra is elsők ezzel a tavaszi tabellán, és versenyben maradtak a feljutásért.
90+1'
Szögletet végezhet el a Bordány, még Reguli is feljön ehhez, de nem tud felszabadítani a hazai együttes: másodjára is beívelik a vendégek, de ebből sincs helyzet.
90'
Két perc hosszabbítást jelez Nagy játékvezető.
84'
Cserél az Újszentiván: Kálmán helyére Keresztes érkezik a pályára.
82'
WESZELOVSZKY! Nagy bravúrt mutat be a hazaiak kapusa egy felívelt szabadrúgás után, az ötös jobb sarkáról a rövidbe tartó fejest kiváló mozdulattal fogja az újszentiváni kapus.
79'
KAPUFA! Szabó bal oldali lövésszerű centerezése a felső léc alá tartott, Weszelovszky a felső kapufára ütötte a labdát, a lecsorgót pedig kivágták a hazai védők, rögtön egyenlíthetett volna a Bordány.
77'
GÓÓÓÓÓL! Kiváló meccs lett belőle, egy középen vitt akció végén Völgyi fordult kapura jó 18 méterről, lövése a jobb kapufáról vágódik a gólvonal mögé, újra vezet az Újszentiván, 3-2!
75'
Cserél az Újszentiván: Illés megy le, akit Körmöci vált a hazaiaknál.
71'
GÓÓÓÓÓL! Máris itt az egyenlítés, elképesztő! Egy jobb oldali beadásra remekül érkezik a csereként beállt Kozma, aki szintén közelről befejeli, ezzel percek alatt kiegyenlít a második félidőben jobban és veszélyesebben játszó Bordány, 2-2.
69'
GÓÓÓÓL! Szépít a Bordány! A vendégek erőfeszítése gólban is megmutatkozik a sok helyzetet követően, a bal oldali szögletet az ötösön belülről fejelheti a kapuba Kovács, így már csak egy a hazaiak előnye.
68'
Kétszer is felmutatja a sárga lapot a játékvezető: Kálmán egy félpályánál elkövetett fault után kap sárgát, míg Retek még az előtt elvégezte a szabadrúgást, hogy erre engedélyt adott volna Nagy játékvezető.
64'
Kihasználja utolsó cserelehetőségét a Bordány, hiszen csak három játékos ült a vendégek kispadján: Csonka helyét Belaidi foglalja el.
62'
Harmat kap sárgát, miután az imént beállt Kozmát rántotta le mintegy 25 méterről az újszentiváni kaputól. Veres szabadrúgását Weszelovszky védi.
59'
Cserél a Bordány: Bárány helyett Kozma a pályán a vendégeknél.
58'
Kis szünet elteltével újra eljut a hazai kapuig a Bordány, de ebből sem tud szépíteni a vendég együttes: egy jobb oldalo lapos beadást szép mozdulattal, sarokkal teszi kapura Kovács, de Weszelovszky kezeiben elhal a labda.
51'
Völgyi kap sárgát elsőként a hazaiaktól, miután addig reklamál egy leshelyzetet a játékvezetőnél, amíg Nagy Gábor megunja, és felmutatja a sárgát a csatárnak.
50'
Megint egy bordányi helyzet, mintha bent maradt volna az öltözőben a hazai csapat. A szögletre remek ütemben érkezett középen Nógrádi, akinek fejese centikkel megy el a felső léc felett.
48'
Sőt, újabb lehetőség a vendégek előtt: Zádori maradt üresen a jobb összekötőben, majd egy igazítás után laposan lőtt, de Weszelovszky fogta löketét.
46'
Akárcsak az első játékrész, ez is bordányi helyzettel indul: a jobb oldali beadást Szabó fejeli centikkel a jobb oldali kapufa mellé.
46'
A szünetben cserélt a Bordány: Molnár helyére Kovács érkezett a vendégeknél.
46'
Folytatódik a mérkőzés.
SZÜNET
45'
Itt a vége a félidőnek, az Újszentiván két gyors góllal vezet 2-0-ra a Bordány ellen egy küzdelmes, jó iramú mérkőzésen.
43'
Ezt nagyon szépen akarta Völgyi, de nem jött össze! Baktai balról ívelte a hosszún érkező csatár elé, aki visszafejelte volna az érkező Baktainak, de hosszú lett labdája, amely így nem sokkal a jobb kapufa mellett ment el.
42'
Szabó 25 méteres szabadrúgása megy el kevéssel a felső léc fölött.
40'
Zádori buktatja hátulról Horváth-Harmatot a félpályánál, ő is sárgát kap a vendégektől.
37'
Egy jobb oldali akció és centerezés után Szabó lő kapásból, de jócskán fölé száll labdája. Az Újszentiván két gyors gólja nagyon sokat érhet a meccs kimenetele szempontjából.
33'
GÓÓÓÓÓL! Micsoda megoldás! Megint egy remek helyről lőhetett szabadot az Újszentiván, mindenki lövésre számított, Völgyi azonban okosan, jó ütemben indította Bálintot, aki az ötösről, kapásból Reguli lábai között a kapuba lőtt, 2-0!
30'
Völgyi életerős csavarásába ujjheggyel ér bele Reguli, így szöglettel jöhetnek a hazaiak. A korner eljut a hosszún álló Völgyihez, aki az oldalhálóba lő.
29'
Csonkáé a meccs első sárgája, aki Völgyit löki fel hátulról, és a tizenhatos bal sarkának vonaláról lőhet szabadrúgást az Újszentiván, a hazai nézők ugyanakkor néhány centivel bentebb látták az esetet.
27'
GÓÓÓÓÓL! A kulcsfontosságúnak tekinthető első gólt az Újszentiván szerzi, Pióker egy labdaszerzés után három bordányit is kicselez, majd a tizenhatos vonaláról nagyon pontosan, laposan a bal alsóba lő, ezzel vezet az Újszentiván, 1-0!
24'
Molnár Bence megpattanó lövése töri meg a kiélezett mezőnyjátékot: újabb szögletet végezhet el a Bordány, de az erőtlen fejest könnyedén hárítja Weszelovszky. Sportszerű jelenet: Völgyit szereli remek becsúszó szereléssel Zádori, Völgyi pedig megdícséri a vendég játékos mozdulatát. Egy nagy erejű hazai lövés középről: nem sokkal zúg el a felső léc felett, kissé megélénkült most a mérkőzés.
18'
A játék képe változatlan: egyelőre a magas indításokkal nem tudnak a védelmek mögé kerülni a támadók, és az első percet leszámítva nagyobb helyzet nélkül telt el az első bő negyed óra.
11'
Nagy iramban, de sok pontatlansággal is játszanak a felek az első 10 percben, egyelőre nem tud egyik támadósor sem felépíteni egy támadást.
5'
Újabb szöglethez jut a Bordány: a balról beívelt labdát Szabó fejeli kapura, de labdája elkerüli a kaput. Aktívabban kezd a Bordány.
1'
Rögtön egy óriási helyzet a középkezdés után: Veres ugratja ki a középen induló Szabó Zsoltot, aki csak Weszelovszkyra vezetheti a labdát, de a hazai kapus jól zárta a szöget, és fogta lövését, szöglettel jöhetnek a vendégek. A sarokrúgást kifejelik az újszentiváni védők.
1'
A vendégek kezdték a meccset. Az Újszentiván kékben, míg a Bordány tiszta pirosban lép pályára.
17:52 - A két együttes őszi meccse bordányi sikerrel zárult, akkor az azóta már Üllésen futballozó Kovács Sándor góljával nyert Retek Flórián együttese 1-0-ra. 17:47 - Köszöntjük olvasóinkat Újszentivánról, ahol kellemes idő fogadta a két együttest, akik épp a kapuralövéseket gyakorolják. A kora délutáni mérkőzésen a Székkutas kikapott a Móravárosi Kinizsitől, így az elképesztően szoros megyekettő élmezőnyéből az egyik együttes biztosan nem előzi meg az ötödik helyen álló Újszentivánt, és a hatodik Bordányt. A mérkőzés Nagy Gábor sípszavára 18 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Elképesztően szoros utolsó három fordulóra van kilátás a megyekettőben: az első 10 helyezettet mindösszesen kilenc pont választja el egymástól, és a hátralévő fordulókban rangadók sorát vívják egymással a csapatok. Az Újszentiván mindössze egy vereséget szenvedett tavasszal, és a mezőnyből a legtöbb, kilenc meccset nyerte, így a téli szünethez képest jócskán előreugrott, a 12. helyről egészen az ötödik repült, és csupán négy pont a hátránya az egyaránt 50 pontos Szőreg és Üllés mögött. Papp Endre legénysége egy kiütéses, 11-1-s, Móravárosi Kinizsi elleni idegenbeli győzelemmel hangolt a hétvégi rangadóra, hiszen azt a Bordányt fogadják az újszentivániak, akik egy ponttal kevesebbet szereztek náluk, és közvetlenül mögöttük állnak a tabellán. Retek Flórián együttese a teljes tavaszi szezont kénytelen idegenben játszani. Váltakozó sikerrel vette az eddigi akadályokat a bordányi együttes, amely a múlt héten Üllésen bukott el (1-0), előtte viszont Nagymágocson nagyon magabiztos sikert aratott. (1-7) A szombati, egymás elleni mérkőzés után a győztes számára tovább élhet a remény a feljutást illetően, míg a vesztes lépéshátrányba kerülhet.

FOCIFANOK! Ma délután két ÉLŐ közvetítéssel is jelentkezünk számotokra, íme:Újszentiván - Bordány18.00: http://szegedma.hu/?p=542302FK 1899 Szeged II. - Makó II.19.00 http://szegedma.hu/?p=542446

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. május 30.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.