Sport

Labdarúgás: Buzási góljával gyűrte le a SZEOL a defenzív Orosházát + FOTÓK

Labdarúgás: Buzási góljával gyűrte le a SZEOL a defenzív Orosházát + FOTÓK

2015. május 23., szombat
Labdarúgás: Buzási góljával gyűrte le a SZEOL a defenzív Orosházát + FOTÓK
szeol-oroshaza05kf

Számtalan helyzete ellenére csak nehezen tudta megszerezni a győzelmet jelentő találatot a SZEOL a végig védekezésre berendezkedett Orosháza ellen.

Már a találkozó kezdetétől fogva átadta a támadás lehetőségét az Orosháza a hazaiaknak, a Békés megyeiek láthatóan arra rendezkedtek be, hogy meggátolják

Tóth Ákos

tanítványait a gólszerzésben. Ennek egyik látványos manifesztuma volt, hogy már a 8. percben fel kellett szedetnie a labdát

Bata Csongornak

Bordás Dániel

kapussal. A vendégek igyekeztek húzni az időt, amikor csak tehették, miközben a szegediek gőzerővel hajtottak a vezetés megszerzéséért. Negyed óra elteltével Bata fejelhetett kapura

Puskás Csaba

védelem mögé becsavart labdájából, de nem találta el a jobb alsót. A 20. percben

Beretka Péter

fejelt a hálóba a kapufa mellől, de a partjelző lesen találta,

Berger József

játékvezető pedig így nem adta meg a találatot. Kicsivel később ismét Beretka veszélyeztetett, ezúttal egy átlövéssel a tizenhatos sarkától, majd

Joseph Martial Ngalle

balos kapáslövése kerülte el kevéssel a bal alsó sarkot. A 38. minutumban

Kormányos Kolos

megpattanó lövése ijesztette meg a vendégeket, a lefújás előtt nem sokkal pedig

Végh Ariel

18 méteres bombáját kellett egy hatalmas vetődéssel hárítania Bordásnak. Fordulás után Bata előtt maradt ki az első nagy helyzet, majd

Szabó Norbert

mentett nagyot Végh elől Beretka beadásánál. Egy óra elteltével Ngalle tüzelt, de a kísérlet egy blokkoló lábról kevéssel a bal alsó mellé pattant. A 67. percben Puskás rendkívül veszélyes szabadrúgását kellett kitolnia Bordásnak a rövid alsó sarok elől. A 75. minutumban ismét Puskás volt az egyik főszereplő, de passzából Bata nem találta el jól a labdát tiszta lövőhelyzetben. Az "érett a gól" kifejezés talán nem is lenne elegendő ahhoz, ami a pályán zajlott, mindenesetre a jég végül a 81. percben tört meg, amikor Puskás felíveléséből

Dlusztus András

hozta fejjel kihagyhatatlan ziccerbe

Buzási Pétert

. (1-0)

Makra Zsolt

tanítványai a hátralévő időben már nem tudtak váltani, így a SZEOL magabiztosan őrizte meg szűk előnyét a lefújásig. Győzelme révén a szegedi alakulat már 46 pontot számlál a bajnokságban, és függetlenül a vasárnapi eredményektől biztosan a 4. helyről várja az utolsó előtti fordulót, amikor is a Dunaharaszti vendége lesz.

Szeged, Felső Tisza parti stadion, 150 néző
2015. május 23., 17.00
SZEOL SC
Orosháza FC
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Berger József • asszisztens: Iványi István, Szvetnyik Bence
1
-
0

Labdarúgó NB III Közép csoport, 28. forduló:

SZEOL SC - Orosháza FC 1-0 (0-0)

Szeged, Felső Tisza parti stadion, 150 néző. Vezette: Berger József (Iványi István, Szvetnyik Bence).

SZEOL:

Leindler - Kormányos, Dlusztus, Bjedov, Buzási, Forró, Ngalle (Varga 85'), Puskás, Beretka, Bata (Busa 79'), Végh.

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Orosháza:

Bordás - Sajti (Juhász 60'), Szabó, Makra, Gulyás, Szűcs, Kerekes, Styecz, Nikolic, Füredi, Ferenczi.

Játékos-edző:

Makra Zsolt.

Gólszerző:

Buzási (81').

Sárga lap:

Forró (52'), ill. Gulyás (10'), Szabó (41'), Szűcs (73'), Ferenczi (81'). Tóth Ákos:

"Ma átléptük a saját árnyékunkat, hiszen korábban ilyen mérkőzéseket nem tudtunk megnyerni, amikor az ellenfél ennyire szervezetten és fegyelmezetten védekezett. Ha kihagytuk az első félidei lehetőségeinket, általában nem tudtuk begyűjteni a három pontot. Most ez sikerült, és nagyon-nagyon bizakodóan várjuk az utolsó két fordulót, hogy a szép tavaszból még szebb lehessen."

Online közvetítésünk:

VÉGE
90+3'
Vége! Nehezebb lett, mint amit a játék képe sugallt, de begyűjtötte a SZEOL a három bajnoki pontot, így folytatja Tóth Ákos legénysége az útját a bronzéremért.
90+1'
Nehezen tud támadásba lendülni az Orosháza, a szegediek magabiztosan őrzik szűk előnyüket az utolsó percek során.
85'
Ngalle kapott tapsot mai teljesítményéért, miközben lebandukolt a pályáról - Varga váltotta az utolsó percekre.
84'
"Ráérsz öreg, hova sietsz?" - élcelődnek a hazai nézők Bordás kapussal, aki most már jóval gyorsabban végzi el a kirúgásokat, hátulsó szabadrúgásokat.
81'
GÓÓÓL!!! Csak megvan az a gól! Puskás ívelt fel szabadrúgást a térfél közepéről Dlusztus fejére, aki túlugorva védőjét mesterien hozta ziccerbe Buzásit középen. A társnak már csak a hálóba kellett stukkolnia 3 méterről. 1-0!
81'
Ferenczi is kapott egy sárgát, ő is Végh Arielt faragta.
80'
Kormányos beadásánál Buzási érkezett tisztán a hosszúra, de megrántották egy kicsit a mezét, így már nem tudta kapura irányítani a labdát. A játékvezető kirúgást ítélt.
79'
Bata helyett Busa Bencét küldte be TÓth Ákos a hajrára.
78'
Szűcs gyertyaszerű indításánál lest reklamáltak a szegediek, Styecz viszont nem volt rest elvállalni a lehetőséget Van Basten-szögből sem. Végül a partjelző nem intett, de a kísérlet sem talált kaput.
75'
Puskás vezette fel középen a labdát, a balon robogó Bata elé tálalt, aki jobb belsővel próbált volna a hosszú kapufa mellé tekerni, de nem találta el jól a lövést, amely így laposan gurult el Bordásig.
73'
Styecz lőhetett egy kontra végén, fogja is a fejét, mert csak kevéssel tévesztette el a jobb alsót.
73'
Szűcs kétszer is megrúgta hátulról Ngallét, de a légiós ezt követően sem torpant meg, ezért a derekánál fogva lerántotta. Sárga lapot ért a megmozdulás.
67'
Mekkorát védett Bordás?! Végül Puskás vállalta el a lehetőséget, emberes löketét pedig az orosházi portás csak hatalmas bravúrral tudta szögletre ütni. A kezéről először a földre pattant a játékszer, és csak azt követően ment ki, miközben azért szurkolt a lelátó publikuma, hogy hátha bepördül a hálóba.
67'
Végh Ariel állíthatja le a labdát egy 26-27 méteres szabadrúgáshoz. Bár kicsit oldalról jár a pontrúgás, érdemes lenne kapura lőni, mert véeszesen fogy az idő.
60'
A vendégeké az első csere: Juhász váltotta Sajtit a folytatásra.
60'
Ngalle veszélyeztetett egy újabb megpattanó átlövéssel, de ez is csak elcsorgott a bal alsó mellett.
58'
Dominál a SZEOL mezőnyben, miközben Bordás kirúgásai továbbra is igen hosszú időt igényelnek. Egyre inkább úgy tűnik, csak a szegedieken múlik, begyűjtik-e a rendkívül fontos három pontot, de egyelőre hiányzik a kellő átütőerő a hazai támadásokból.
56'
Egy visszacsel után Beretka kereste beíveléssel a hosszúra érkező Véghet, de Szabó Norbert szögletre mentett az ötösön belül a szélső elől.
53'
Füredinek is dukált volna a lap, miután hátulról felrúgta a tizenhatos sarkánál az őt kicselező Végh Arielt. A játékvezető azonban ezúttal nem nyúlt a zsebéhez.
52'
Forró kapott sárgát, miután szabálytalanul próbálta megállítani a meginduló Sajtit.
49'
Bata tört előre a balon, egészen az ötös sarkáig jutott, de hiába várta középen teljesen tisztán a passzt Beretka, a társ inkább lőtt - estében kapu fölé.
46'
Folytatódik a mérkőzés, egyik mester sem cserélt a szünetben.
SZÜNET
45+1'
Vége az első félidőnek, amely során a SZEOL többször is megszerezhette volna a vezetést, de végül mégsem sikerült érvényes gólt szereznie. Az Orosháza igyekszik lassítani a játékot, hol több, hol kevesebb sikerrel. Jelen állás szerint csak az a kérdés, mikor szerzik meg Tóth Ákos tanítványai az első találatot.
45'
Végh Ariel üvöltötte az éterbe dühét, miután előbb egy az egyben lefordult védőjéről, majd egy sistergős bombát eresztett meg a jobb alsóra, de Bordás egy gyors vetődéssel még hárítani tudott.
41'
Szabó csúnyán rátartott Végh lábára a félpályán, ezért is járt a sárga kártya.
39'
Füredi válaszolna egy távoli átlövéssel, de a kísérlet nem sok veszélyt jelentett Leindler kapujára.
38'
Buzási balos beadása után Kormányos gyűjtötte be az orosháziak rövid felszabadítását, de egy védőn megpattanó lövése kevéssel elkerülte a jobb alsót.
36'
Ezúttal Végh Ariel vette észre kiválóan a jobbon felfutó Kormányost, de a társ élesen középre lőtt labdájáról Beretka lemaradt a hosszún.
32'
Bata került egy indítással az orosházi védelem mögé, de Makra éppen csak annyit lökött rajta hátulról, hogy Bordás mellett egyensúlyából kibillentve már ne tudja ellőni a labdát a hosszú alsóba.
30'
Most Beretkának kellett felvetetnie a labdát Bordással. Nehéz ezen napirendre térni.
27'
Bordás most már nagyon pöröl a védőivel: Beretka nagyszerű ütemben passzolta át az orosházi hátsó vonalat, a szélről bemozgó Kormányos erőből centerezett volna már a tizenhatoson belül, de a vendégek kapusában elakadt a Batát kereső átadás.
26'
Beretka szögletét követően Dlusztus fejelt magas ívben vissza a rövidre, ahol Ngalle elé került a játékszer. A középpályás balos kapáslövése átgurult a lábak erdejében, de kevéssel a bal alsót is elkerülte. Nagyon nyom a SZEOL a vezetésért.
24'
Makra felívelt szabadrúgása után nem tudtak felszabadítani egyből a kék-feketék, végül pedig Styecz tüzelt félfordulatból 14 méterről. Erőt nem tudott belevinni, így Leindler könnyedén fogta a lapos próbálkozást.
23'
Beretka kapott tapsot a lelátóról, miután néhány szép cselt követően nagyszerűen tekert a hosszú alsóra belsővel a tizenhatos sarkától. Bordás hiába vetődött, nem ért le, szerencséjére azonban a labda kevéssel elzúgott a kapufa előtt.
20'
Egészen hihetetlen jelenet! Beretka tört be a tizenhatoson belülre, az ötös és az alapvonal találkozásától adott volna vissza Bata elé, de Kerekes ért el hamarabb a passzt. Másfelől a védőről kacskán visszapattant a játékszer Beretkához, aki a kapufa mellett állva bólintott a hálóba - a partjelző szerint lesről...
19'
A fehér mezesek körülbelül 40 másodperc alatt végeztek el egy szabadrúgást a félpályánál, láthatóan nem sietős nekik a dolog. Furcsa, hogy egy csapat már ilyen korán a 0-0 jelentette egy pontra számoljon...
16'
Veszélyes lehetőség a túloldalon is: Puskás kanyarított balról a védelem mögé, a berobbanó Bata védőjét megelőzve stukkolhatott, de 7-8 méterről nem találta el a jobb alsót.
15'
Styecz már lövésre lendítette a lábát a büntetőterületen belül Ferenczi második hullámba visszalőtt passzánál, de Bjedov az utolsó pillanatban még tisztázni tudott az orosházi támadó elől.
14'
Ngalle kiválóan ismerte fel a lehetőséget, mélységi indítását éppen csak, hogy el tudta még kapni a kivetődő Bordás Bata elől.
12'
Puskás nem volt rest bő 30-ról sem célba venni a kaput. Körülbelül egy métert tévesztett a jobb alsóhoz képest.
10'
Villámgyorsan fordult ellentámadásba a SZEOL, Végh Ariel csinált meg egy nagyszerű cselt Makrával szemben a középpályán, majd Beretkát futtatta a balon. A csatár elhúzott Gulyás mellett a lendületből, válaszul a védő alaposan ütemkéséssel kaszálta el nyújtott lábbal a szegedit. Jogosan villant a találkozó első sárga kártyája.
8'
Sajátos eset így a 8. percben: Batának kellett felszedetnie a labdát Bordás kapussal. Jó lenne a döntetlen az Orosházának?
6'
Agilis labdaszerzés után Puskás ugratta volna ki Batát balösszekötőből, de a jól helyezkedő Kerekes megelőzte a szegedi támadót a tizenhatoson belül.
3'
Nagy helyzet maradt ki rögtön a meccs elején az orosháziak előtt... Az első szögletet Makra tekerte középre, ahol Nikolic meglehetősen tiszta helyzetben fejelhetett. Szerencsére a kicsit mögé érkező beívelést már csak a keresztléc fölé tudta irányítani.
1'
A fehér mezes vendégek indították útjára a labdát. A hazaiak kék-fekete csíkos felsőben és fekete nadrágban játszanak.
16.59: Játékvezetői felvezetéssel máris érkeznek a főszereplők. Érdekesség, hogy a vendégek hálóőre, Bordás Dániel 10-es mezben áll a gólvonal elé. 16.57: Bár délelőtt hosszú órákon át esett az eső Szegeden, mostanra szikrázó napsütés fogadja a mérkőzést. Kérdés persze, mennyire ázott fel a gyep - könnyen elképzelhető, hogy a csúszós füvön érdemes lesz átlövésekkel operálnia a játékosoknak. 16.55: Üdvözöljük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, a csapatok a pályán melegítenek. Hazai oldalon ismét elég sok a hiányzó, különböző okok miatt Faragó Bence, Hacker Bence, Ondrejó Tamás, Grünvald Attila, Domonkos Csaba és Dongó Dénes szolgálataira sem számíthat Tóth Ákos. A szegedi cserepadra így Garamvölgyi Csaba kapus mellett Paska Balázs, Varga Richárd és Busa Bence ül ma le. A mérkőzés Berger József sípjelére 17 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Hamarosan kezdődik a SZEOL – Orosháza mérkőzés, tartsatok velünk!

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. május 23.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.