Sport

Labdarúgás: emberhátrányban fektette két vállra a SZEOL a Monort + FOTÓK

Labdarúgás: emberhátrányban fektette két vállra a SZEOL a Monort + FOTÓK

2015. május 9., szombat
Labdarúgás: emberhátrányban fektette két vállra a SZEOL a Monort + FOTÓK
szeol-monor27kf

Dlusztus András korai kiállítása után tíz emberrel is 3-2-es győzelmet aratott a SZEOL SC a vendég Monor ellen a labdarúgó NB III Közép csoport 26. fordulójában.

Lendületes rohamokkal kezdtek a szegediek, aminek már a 6. percben meglett az eredménye.

Grünvald Attilához

jutott el

Ondrejó Tamás

átadása, majd éppen a társ kapta vissza a balról érkező beadást. Ondrejó kapáslövése a földről átpattant

Kozma Tamás

kapus felett, az érkező

Beretka Péter

pedig a kapu torkában mellel továbbított a hálóba. (1-0) Ezt követően ritmust váltott az addig csak poroszkáló monori alakulat, mégis

Tóth Ákos

legénysége szerezhetett volna újabb gólt, amikor a 19. percben

Végh Ariel

balról betekert labdáját

Bata Csongor

vágta kapásból a keresztléc fölé öt méterről. A kimaradt helyzet megbosszulta magát, még ha nem is a klasszikus módon. A 22. minutumban

Szabó Viktor

lódult meg középen egy hosszú felíveléssel, látszólag lesről indulva. A partjelző ugyanakkor nem intett, így a támadót üldöző

Dlusztus András

jobb híján már csak lerántani tudta ellenfelét, még a tizenhatoson kívül. A védő ettől függetlenül azonnal megkapta a piros lapot a megmozdulásért, azaz már igen korán emberhátrányba került a SZEOL. Az egyenlítéshez a legközelebb a 34. percben járt a Monor, de

Selei András

szögleténél

Mészáros Attila

fejese kevéssel elkerülte a bal felső sarkot. Nem sokkal később pedig már kettő volt a különbség az eredményben, miután Grünvald löbböléséből Beretka került ziccerbe, hogy aztán mattolja a kiszolgáltatott helyzetben lévő Kozmát. (2-0) A szünetet követően

Bojan Bejdov

kis híján a harmadik szegedi találatot jegyezte

Puskás Csaba

beadott szabadrúgásából, de a középhátvéd veszélyesen hulló fejese végül nem talált kaput. A 65. percben

Branko Petric

átlövése okozott riadalmat a hazai nézők között, de a pattogós átlövés kevéssel elkerülte a jobb alsót. A túloldalon Beretka került ziccerbe Ondrejó labdaszerzését követően, ám ezúttal Kozma kapus nyerte a különcsatát. És ahogy az első félidőben, ezúttal is baj következett a kimaradt lehetőségből. Az ellentámadásnál Petric lépett ki, Bjedov pedig lerántotta a csatárt a tizenhatoson belül. A megítélt büntetőt Szabó védhetetlenül tűzte fel a jobb felső sarokba. (2-1) A 74. minutumban Petric maga is betalálhatott volna, de nem tudott túljárni

Leindler Domonkos

eszén. A 82. percben pedig jött a már egy órája emberhátrányban lévő hazaiak slusszpoénja: Puskás egy labdaszerzést követően sebészi pontossággal lőtte ki a jobb alsót 25 méterről. (3-1) A hajrában Mészáros révén a második gólját is megszerezte a Monor (3-2), ám szépségtapasznál többre ez már nem volt elegendő. Győzelmével a SZEOL két pontra megközelítette a dobogó legalsó fokán álló Pest megyei riválist, összességében pedig a hatodik helyre lépett előre. Tóth Ákos tanítványait ugyanakkor még megelőzheti a fordulóban a Dunaharaszti, amennyiben vasárnap délután két vállra fekteti a vendég Maglódot.

Szeged, Felső Tisza parti stadion, 250 néző
2015. május 9., 17.00
SZEOL SC
Monori SE
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Szommer Attila * Asszisztens: Varga Gábor, Garai Péter
3
-
2

Labdarúgó NB III Közép csoport, 26. forduló:

SZEOL SC - Monori SE 3-2 (2-0)

Szeged, Felső Tisza parti stadion, 250 néző. Vezette: Szommer Attila (Varga Gábor, Garai Péter).

SZEOL:

Leindler - Ondrejó, Bjedov, Dlusztus, Grünvald, Forró, Ngalle, Puskás, Beretka (Busa 84'), Bata (Buzási - a szünetben), Végh (Kormányos 81').

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Monor:

Kozma - Horváth, Mészáros, Tóth, Petrezselyem (Wágner 67'), Csőke (Benke 54'), Petric, Viniczai (Pásztor 84'), Csepregi, Szabó, Selei.

Vezetőedző:

Tóth Mihály.

Gólszerzők:

Beretka (6', 37'), Puskás (82'), ill. Szabó (70' - tizenegyesből), Mészáros (90').

Sárga lap:

Bata (42'), Bjedov (70').

Kiállítás:

Dlusztus (22'). Tóth Ákos:

"Az elmúlt két forduló során a futball minden oldalát bemutattuk. Egy hete kígyót, békát kiabálhattam volna a játékosokra, ma viszont bebizonyították, hogy képesek heroikus küzdelemmel, közönségszórakoztató játékkal is előrukkolni. Remélem, hogy a folytatásban már ez utóbbi teljesítményünket tudjuk majd folytatni."

Online közvetítésünk:

VÉGE
90+3'
Vége! Másfél félidőt emberhátrányban játszva is abszolút megérdemelt sikert aratott a SZEOL a vendég Monor ellen!
90'
Gól... egy keresztbe átcsorgó labdát Mészáros pofozott közvetlen közelről a kapuba. 3-2.
88'
Hosszú ideig tudta ellenfele térfelén tartani a labdát a SZEOL Ondrejó és Ngalle vezetésével. Rohamléptekkel halad Tóth Ákos alakulata az újabb bajnoki siker felé.
84'
Csere mindkét oldalon: a duplázó Beretkát Busa, Viniczait Pásztor váltotta.
82'
GÓÓÓL!!! Óriási gól! Puskás egy megelőző labdaszerzés után 25-ről lőtte ki a jobb alsót, Kozma nem érhetett oda rá! 3-1!
81'
Végh Arielt Kormányos váltotta a hajrára.
80'
Kettő a kettőben mehettek a szegediek egy kontrával, Beretka kereste a keresztpasszal Buzásit, amibe éppen bele tudott nyúlni Mészáros. A Monor nem tud igazán kemény presszinget kifejteni egyelőre riválisára, míg a hazai ellentámadásokban rendre ott a veszély.
76'
Szommer bíró is tapsot kap a hazai publikumtól: a spori Selei bedobását találta szabálytalannak.
74'
Ezt most megúszta a SZEOL! Petric egy háromszögeléssel került ziccerbe, és bár Leindler óriásit védett, az alapvonaltól visszaemelt labdánál csak Wágneren múlt, hogy éles szögből nem tudott az üres kapuba stukkolni.
72'
Egy magas felívelést kapásból, félfordulatból húzott középre Petric, ahol bár ketten is érkeztek, a labda éppen a rövidre érkező Leindler kezében kötött ki.
70'
Gól... Szabó védhetetlenül varrta a labdát a jobb felsőbe. 2-1.
70'
Villant a sárga Bjedovnak.
69'
Hát ez hihetetlen! Az iménti esetet követő kontrával Petric lódult meg, Bjedov megrántotta hátulról a büntetőterületen belül, a spori pedig befújta a tizenegyest.
69'
Mi maradt ki?! Ondrejó szerzett labdát az ellenfél tizenhatosa előtt, Beretkához játszott, aki viszont ziccerben nem tudta mattolni Kozmát.
67'
Petrezselyem számára véget ért a meccs, Wágner állt be a vendégekhez.
65'
Petric! A monori támadó 25 méteres átlövése éppenhogy elpattogott a jobb alsó mellett.
63'
Ondrejót biztatták lövésre, aki egy mesteri csel után lendületből roboghatott a tizenhatos előterébe. Végül inkább Ngallét kereste egy körömpasszal, a társ ugyanakkor idő előtt megállt, így nem alakult ki helyzet.
62'
Megint Seleivel volt baj, kiválóan előzte mg Forrót a szélen, a keresztező Bjedov viszont tanárian szerelt.
60'
Buzási kapott tapsot, miután egy határozott becsúszással úgy szerelte a balon meginduló Seleit, hogy a vendégek játékosáról ment ki a labda.
59'
...Selei tekerése messze a kapu fölött és mellett hagyta el a játékteret.
58'
Végh Ariel szabálytalan belépőjét követően 30 méterről, de középről lőhet szabadot a Monor. Leindler három embert kért a sorfalba.
54'
Frissíti övéit Tóth Mihály: Csőke helyét Benke vette át.
52'
Ismét Puskás tekert középre az oldalvonal mellől egy 30 méteres szabadot. A veszélyesen csapódó labda mindenki előtt elszállt, pedig hárman is belekanalazhattak volna, ha egy leheletnyivel kevésbé mély.
50'
...Sellei legurítását Csepregi tűzte kapásból a jobb alsó mellé 16-ról.
49'
Grünvaldnál látott kezet a spori, a tizenhatos vonalától lőhet középre szabadot a Monor.
48'
Majdnem ott a harmadik! Puskás felívelt szabadrúgását Bjedov fejelte centikkel a bal kapufa mellé.
46'
Bata helyett Buzási állt be. Mindez azt is jelenti, Ondrejó feljebb tolódhat egy sorral.
46'
Folytatódik a meccs, egyet cserélt a szünetben Tóth Ákos.
SZÜNET
45+2'
Vége az első félidőnek, amely után a hősiesen küzdő SZEOL Beretka duplájával magabiztosan vezet. Tóth Ákos legénysége hasonló produkcióval a második felvonásban is megőrizheti előnyét.
42'
Kabaréba illő jelenet: Bata lépett ki a védők közül a tizenhatos vonalán, és bár első ránézésre egyáltalán nem volt lesen, Szommer spori mégis ráfújt. A támadó lendületből még elment Kozma mellett, majd a hálóba próbált emelni, de a lövése a labdafogó háló fölött is elszállt. A játékvezető sárga lappal jutalmazta ez utóbbi megmozdulását.
40'
Ezt most megúszta a szegedi együttes! Tóth Ádám csizmaszáras előreívelése átpattant mindenki felett, az erre nem számító Bjedovot pedig megelőzte Szabó. A bekk egy enyhe mezrántással hozta előnybe kapusát, a csatárral szemben, Leindler így még fel tudott szabadítani.
37'
GÓÓÓL!!! Grünvald zseniálisan löbbölt Beretka elé, aki az ötös sarkától bebőrözte Kozma kapust! 2-0!
36'
Flippergolyóként pattogott a labda a hazai büntetőterületen belül, végül Forró tisztázott oldalra. A spori korábbi ítélete komoly gondba sodorta a SZEOL-t.
34'
"Uh!" - morajlik a lelátóról. Selei szögletét Mészáros centikkel fejelte csupán a hosszú felső fölé.
32'
Petric pöröl hangosan a társakkal: kiváló ütemben indult meg középen a védősor mögé, az indítást viszont már nem kapta olyan remek időzítéssel, így lesre futott.
30'
Emberhátrányban végképp visszahúzódik saját térfelére a SZEOL. Nem nyomasztó a vendégek fölénye, de Batáék egyértelműen kontrákra rendezkednek be.
26'
Ondrejó késve reagált le egy indítást, Viniczai lépett be így mögé, a beadása viszont szerencsére mély lett a középen érkezőknek.
24'
Ondrejó agilisan tört be jobbösszekötőből a tizenhatos előterébe, a harmadik csel után már lövésre lendült a balosa, de az utolsó pillanatban kipöckölte egy védő a labdát előle.
22'
Ez most nagyon nagy baj! Szabó lépett ki egy hosszú felívelésnél erősen lesgyanús helyzetben, Dlusztus a tizenhatos előtt 5 méterrel már csak lerántani tudta. Egyből villant a piros.
19'
Mi maradt ki?! Végh mesterien csavart a kapu előterébe balról, Bata védőjét megelőzve belsőzhetett középen, de 5 méterről a keresztléc fölé bombázott kapásból.
17'
Petric adott be balról, a labda átszállt Leindler felett, végül egy blokkolt lövés után Végh mentett szögletre. Nehéz pillanatokat élt meg Tóth Ákos alakulata.
15'
Két vadkacsa is megtiszteli a találkozót jelenlétével, Bata közeli labdaátvétele után rebbentek csak fel a játéktérről.
14'
Petricet állítja meg a bíró sípszava lesen a tizenhatoson belül. A bekapott gól után igyekszik váltani a Monor, a SZEOL a kezdeti fölénye után az utóbbi percekben védekezésre szorult.
13'
Mészáros Attila ismét játékra jelentkezik, miközben Dlusztusék üggyel-bajjal, de felszabadítottak az első monori szögletnél.
11'
Ez első tíz perc tanúsága szerint 4-1-4-1-es felállásban játszanak a hazaiak, ahol Ondrejó a jobbhátvéd, a védelem előtt pedig Forró szűr. Ékként Bata keseríti meg a fehér mezes védők életét.
9'
Egy ütközést követően Mészáros kapott nagyot üvöltve a térdéghez. A monoriak középhátvédje ápolásra szorul.
6'
GÓÓÓL!!! Gyönyörű góllal vezet az első perctől magasabb iramban játszó SZEOL! Grünvald ívelt át balról a túloldalra, ahol Ondrejó kapásból püffentette le a labdát a földre. Onnan a kapuson átpattanva Beretkához jutott el a játékszer, aki a kapu torkában mellel továbbított a hálóba. 1-0!
3'
Beretka szépen váltott Grünvalddal a balon, a társ élesen lőtt a rövidre, ahonnan Mészáros mentett szögletre a saját kapujára is veszélyesen.
1'
Elkezdődött a mérkőzés Bár a fehér mezes vendégek indították útjára a labdát, a szokásos kék-fekete csíkos szerelésében pompázó szegedi együttes azonnal megszerezte a játékszert a középkezdés után.
16.55: Hazai oldalon a sérült Faragó Bence hiányában Bata CSongor kap bizonyítási lehetőséget Tóth Ákostól kezdőként, továbbá bekerült Joseph Martial Ngalle is, ami arra utal, szerkezetet vált a mai napra a SZEOL. 16.50: Üdvözöljük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, a csapatok a pályán melegítenek. Igazi nyári időjárás honol Szegeden, a természet minden támogatást megad ahhoz, hogy ma itt egy jó hangulatú meccs jöjjön össze. A mérkőzés Szommer Attila sípjelére 17 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Pillanatokon belül kezdődik a SZEOL és a Monor összecsapása - ÉLŐben közvetítjük, tartsatok velünk! KLIKK: http://szegedma.hu/?p=535983

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. május 9.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.