Sport

Kézilabda: vereséggel búcsúzott az élvonaltól az SZKKSE

Kézilabda: vereséggel búcsúzott az élvonaltól az SZKKSE

2015. május 23., szombat
Kézilabda: vereséggel búcsúzott az élvonaltól az SZKKSE
szeged_kkse_mtk_09_23_mj_

Már tét nélküli mérkőzésen léphetett pályára a Szeged KKSE a bajnokságtól papíron szintén búcsúzó MTK elleni, Marosán György együttese a félidei szoros eredményt követően szenvedett 15 gólos vereséget.

Ábrahám

gólja nyitotta a meccset, azonban

Selmeci

és

Termány

góljaival hamar fordított az SZKKSE, majd a félidő közepéig fej-fej mellett haladtak a csapatok. (7-7) Ekkor időt kért az MTK, ami után három fővárosi gól is született, (10-7) innen pedig bár becsülettel kapaszkodott a szegedi együttes, de egyenlítenie nem sikerült a szünetig, hiába jött vissza többször is egy gólra. A félidő utolsó találatát

Barna

szerezte, amivel kétgólos volt a hazaiak előnye a szünetre. A második játékrész három MTK-góllal indult, így már öttel vezetett a kék-fehér csapat. (20-15) Mintegy tíz perccel a félidő kezdete után már tíz volt közte, és innen már nem volt megállás az MTK számára, amely sorra szerezte a gólokat, nem működött a szegediek védekezése, és végül 15-el, 43-28-ra kaptak ki a szezon utolsó mérkőzésén

Marosán György

tanítványai. Papíron mindkét együttes kiesett, ugyanakkor a zuhanyhíradó arról szól, hogy egyik feljutásra esélyes együttes sem vállalja az NB I-et, ami megnyithatja a csapatok előtt a jövő évi élvonalbeli szereplést is. A Szeged KKSE számára ezzel véget ért az élvonalbeli szezon, amelyet a 12. helyen fejezett be.

Női kézilabda NB I, rájátszás a 9.-12. helyért, 6. forduló

MTK–Szeged KKSE 43–28 (17–15)

Népfürdő utca, 200 néző. Vezette: Felhő, Öcsi

MTK:

Ignácz-Pethő – VARGA N. 6, Wolf 1/1, VALOVICS 6, ÁBRAHÁM 5, Barna 4, SZÁDVÁRI 7. Csere: Blazek (kapus), CSUKA 8, Khouildi 1, Kovács G. 2, Horváth D., Fekete B. 3.

Vezetőedző:

Golovin Vladimir. SZKKSE: FUTAKI – Barján 1, Zsilák, Selmeci 2, Termány 1, Gulyás 4, SZABÓ E. 14/3. Csere: Aron 1, Lackovic 2, HÁRS 3, Csoknyai.

Vezetőedző:

Marosán György

Kiállítások:

6, ill. 2 perc

Hétméteresek:

1/1, ill. 3/3 Golovin Vladimir:

"Túlgörcsöltük az első félidőt, a másodikban jobban védekeztünk. Ettől megnőtt az önbizalmunk."

Marosán György:

"Az egész meccsen csak egy faultot csináltunk, ez okozta a nagy vereséget."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.