Sport

Kajak-kenu: újra együtt az olimpiai bajnok páros

Kajak-kenu: újra együtt az olimpiai bajnok páros

2015. május 8., péntek
Kajak-kenu: újra együtt az olimpiai bajnok páros
kovacs_katalin_janics_natasa

Megtörtént az, amire mindenki kíváncsian várt már, de leginkább maguk az érintettek: a szolnoki edzőtáborban ismét összeült Athén és Peking olimpiai bajnok párosa, Kovács Katalin és Douchev-Janics Natasa!

Douchev-Janics Natasa

hazatért Mexikóból és csütörtök délután a szolnoki edzőtáborban volt jelenése, hiszen ismét összeült olimpiai bajnok társával,

Kovács Katalinnal

. A két kajakos legutóbb a 2013-as duisburgi világbajnokságon versenyzett együtt, a 2014-es idényt mindketten kihagyták. Kovács Katalin gyermeket várt, s júniusban meg is született kislánya,

Luca

, míg Douchev-Janics Natasa tavaly kora tavasszal gerincműtéten esett át, amely után hosszú időt vett igénybe a felépülése.

Csipes Ferenc

tanítványa ősszel kezdte el az edzésmunkát, míg Douchev-Janics Natasa edző férje révén több mint fél évig Mexikóban edzőtáborozott. Hogy milyen volt a nagy egymásra találás? „Nem akarok túlzottan áradozni az első edzésről, de megnyugtató, hogy érzésre olyan volt minden, mint régen. Iramokat mentünk, jól éreztük magunkat a hajóban, és bár nyilván van még mit csiszolnunk az egységen a válogatóig, bizakodó vagyok” - mondta Kovács Katalin. „Jó érzés volt majdnem két év után ismét egy hajóba ülni Katival. Ráadásul egy új kajakot is kipróbáltunk, ami mindkettőnknek nagyon tetszett. Én is pozitív érzésekkel vágok neki a közös munkának.” Az elkövetkező időszakban a páros heti kétszer tréningezik majd hol Szolnokon, hol Szegeden. Douchev-Janics Natasa májusban rajthoz áll majd a duisburgi világkupán, amelyen K-1 200 és 500 méteren szerepel.

Újra összeáll a Kovács Katalin, Douchev-Janics Natasa páros! KLIKK: http://szegedma.hu/?p=535620

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. május 8.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.