Sport

Hátország: népes gyerekseregnek szervezett focitornát a Déli Aprók FC és a Rendőr TE

Hátország: népes gyerekseregnek szervezett focitornát a Déli Aprók FC és a Rendőr TE

2015. május 29., péntek
Hátország: népes gyerekseregnek szervezett focitornát a Déli Aprók FC és a Rendőr TE
Doma-Food3

A Déli Aprók FC és a Rendőr TE május 23-án labdarúgó tornát szervezett az U11-es korosztályban szereplő gyermekek részére.

A

Sahin-Tóth Dezső

által irányított egyesület figyelmet fordít arra, hogy azoknak a gyerekeknek is játéklehetőséget tudjon biztosítani, akik kezdők vagy még a fejlődésükben később várható a játékossá érés pillanata. A

Sinkó Imre

által támogatott és DOMA-FOOD Kupa néven megrendezett eseményen ezeknek a gyerekeknek is biztosítottak minél több lehetőséget a korosztályos edzők. A nagy gyereklétszám miatt a szervezők megrendeztek egy 6+1-es felállásban és egy 4+1 felállásban játszandó futballtornát is. Az elsőként megrendezett torna ideje alatt az időjárás nem fogadta kegyeibe a játékosokat és edzőket, valamint az aggódó, szurkoló szülőket, mivel az eső úgy esett, mintha dézsából öntötték volna. Viszont ez nem jelentett gondot a gyerekeknek, mert a zord időjárás ellenére is férfiasan vetették magukat a küzdelmekbe. A nagyobb létszámú tornát - amely során 3 pályán zajlottak a küzdelmek és mindenki játszott mindenki ellen - az algyői fiatalok nyerték meg harcos játékkal, teljesen megérdemelten. A SZEOL-os gyerekeknek jutott az ezüstérem, míg a bronzérmet a Móravárosi Kinizsi titánjai szerezték meg. A negyedik helyet a

Kurucsai András

edzette sándorfalviak és

Bodó Attila

2006-os születésű hazai játékosai szerezték meg. A 2006-os gyerekek egyetlen vereséget szenvedtek a torna során, úgy, hogy 1-2 évvel fiatalabbak voltak a többi csapat játékosainál és fizikailag is nagy hátrányból indultak neki a meccseknek. A szervező,

Horváth Zoltán

Rendőr TE és DAFC néven induló csapatai a 6. és 7. helyet szerezték meg, és ha az eredménnyel nem is, a mutatott játékkal és hozzáállással maximálisan elégedett volt az edző. A torna egyik nagy pozitívuma volt még, hogy az edzők egymás között vezették a meccseket teljes egyetértésben, és a nézőtérről is csak minimális volt a felháborodás egy-egy közösen meghozott ítélet után, pedig érmekért játszottak a csapatok.

A 6+1-es felállásban játszott torna eredményei:

Rendőr TE – DAFC 1-0 Rendőr TE – Algyő 0-2 Rendőr TE – Rendőr TE 2006 1-1 Rendőr TE – Móraváros 0-4 Rendőr TE – Sándorfalva 1-2 Rendőr TE – SZEOL 0-2 DAFC – Algyő 1-3 DAFC – Rendőr TE 2006 0-1 DAFC – Móraváros 0-2 DAFC – Sándorfalva 0-2 DAFC – SZEOL 0-4 Algyő – Rendőr TE 2006 2-1 Algyő – Móraváros 2-1 Algyő – Sándorfalva 2-0 Algyő – SZEOL 1-2 Rendőr TE 2006 – Móraváros 2-2 Rendőr TE 2006 – Sándorfalva 1-1 Rendőr TE 2006 – SZEOL 1-1 Móraváros – Sándorfalva 3-0 Móraváros – SZEOL 2-2 Sándorfalva – SZEOL 0-2

A DOMA-FOOD Kupa végeredménye:

1. Algyő SK 2. SZEOL 3. Móravárosi Kinizsi 4. Sándorfalva és Rendőr TE 2006 6. Rendőr TE 7. DAFC A díjakat a szponzor,

Sinkó Imre

adta át, akinek köszönhetően minden csapatból egy játékos került díjazásra, akit az edzők választottak ki csapataikból, nem is elsősorban csak a tornán mutatott teljesítmény, hanem az edzéslátogatottság, edzésmunka alapján is.

Csapatok legjobbjai:

Bárdos-Dánszky Gergő (Móravárosi Kinizsi), Kurucsai Dávid (Sándorfalva), Haska Áron (RTE), Délceg Olivér (Rendőr TE 2006), Ágoston Pál (DAFC) Szabó Zalán (SZEOL) Molnár Márk (Algyő).

Különdíj:

Sinkó Domonkos (DAFC).

Horváth Zoltán tanítványai:

Szeberényi Kristóf, Faragó Mátyás, Haska Áron, Uzonyi Máté, Virág Péter, Zergényi Bálint, Hímer Péter, Ágoston Márk, Sinkó Domonkos, Szél Roland, Szirmai Zalán, Ágoston Pál, Hangai Balázs.

Bodó Attila 2006-os tanítványai:

Bánfi Botond, Király Márk, Felhő Zalán, Nagy Botond, Márton Zalán, Ilyés Hunor, Kocsis Dániel, Duray Péter, Patkós Roland, Délceg Olivér, Geretovszky Márton.

A 4+1-es tornára a mostoha időjárás miatt megfogyatkozott a létszám, az eredeti hét csapat helyett csak négy csapat lett, így hosszabb mérkőzésidővel, de biztosították a szervezők a terhelést a megjelent srácoknak. Körmérkőzéses formában zajlott a torna, melyen a Krébesz Attila edzette Móravárosi Kinizsi együttese diadalmaskodott. Második helyen a Rendőr TE néven szereplő együttese végzett, míg a harmadik helyen Bodó Attila 2006-os tanítványai végeztek. A 4. helyet a sándorfalviak 2006-os csapata csípte el. A két 2006-os csapat itt is kitett magáért, pedig itt olyan gyerekek szerepeltek, akik az előző tornán nem jutottak szóhoz.

A 4+1-ben játszott torna eredményei:

RTE – RTE 2006 4-0 RTE – Sándorfalva 2006 1-1 RTE – Móraváros 0-4 RTE 2006 – Móraváros 2-1 RTE 2006 – Sándorfalva 2006 1-1 Móraváros – Sándorfalva 2006 6-0

A DOMA-FOOD Kupa végeredménye:

1. Móravárosi Kinizsi 2. Rendőr TE 3. Rendőr TE 2006 4. Sándorfalva 2006 Az eredményhirdetés úgy alakult a visszalépések miatt, hogy minden csapat minden játékosának jutott érem, melyet teljesen megérdemeltek a futballisták, ráadásul két-két játékost tudott Horváth Zoltán szervező díjazni csapatonként. Csapatok legjobbjai: Hímer Péter, Balogh Zsombor (Rendőr TE), Csupor Albert, Felföldi Tamás (Rendőr TE 2006) Kovács Ákos, Kiss Máté (Móravárosi Kinizsi) Pőcze Roland, Magyar Kristóf (Sándorfalva 2006). Horváth Zoltán fiai: Hímer Péter, Balog Zsombor, Barna Zoltán, Barna Dániel, Magyari Levente, Fazakas Róbert, Péter Flórián. Bodó Attila edző fiai: Felföldi Tamás, Csupor Albert, Komócsin Bence, Magyar Márk, Tóth Samu, Orosz Dávid, Szél Roland. A Rendőr TE vezetősége és edzői ezúton mondanak köszönetet Sinkó Imrének a támogatásért, valamint az újszegedi Vitamin Sarok ABC üzletvezetőjének, Godó Lászlónak, aki már sokadjára okozott örömöt azzal a gyerekeknek, hogy egy kis nyalánkságot biztosít számukra a fárasztó nap végére, és ettől a szokásától a DOMA-FOOD Kupán sem tekintett el. Ugyanezen a napon a Rendőr TE 2004/2005-ös születésű gyermekeinek egy része Siket Lajos edző irányításával Csongrádon szerepelt egy palánkos futballtornán. A gyerekek Lajos bácsija összekovácsolta a csapategységet erre a napra, mert szakadó esőben játszva bátor, harcos, egymásért küzdő futballt mutattak be a játékosok, egyetlen negatívumként a kihagyott helyzetek nagy számát nevezte meg az edző.

Eredmények:

RTE – Tömörkény 3-1 RTE – Csongrád 6-0 RTE – Csanytelek 1-0 RTE – Nagymágocs 3-1 A torna legjobb kapusának a parádés, bravúros védéseket bemutató Nagy Bendegúzt választották a torna szervezői. Siket Lajos tornán szerepelt játékosai: Nagy Bendegúz, Ilyés Áron, Sajti Krisztina, Fenyvessy Bálint, Pozsár Marcell, Pozsár Patrik, Bácsi Dávid, Dávid Attila, Pósa Ádám.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.