Sport

Labdarúgás: egy gól döntött a Tápé javára a SZVSE elleni kupaderbin

Labdarúgás: egy gól döntött a Tápé javára a SZVSE elleni kupaderbin

2015. április 22., szerda
Labdarúgás: egy gól döntött a Tápé javára a SZVSE elleni kupaderbin
tape-szvse_mj-038

Sasa Glendza második félidőben szerzett találatával fektette két vállra a Tápé a vendég Szegedi VSE-t a SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa nyolcaddöntőjében.

Jó iramban kezdődött a mérkőzés, köszönhetően a lelkesen futballozó vasutasok elánjának. Mindemellett az első igazán nagy helyzet a hazaiak előtt adódott, de

Igor Bilics

szabadrúgásánál

Petar Mudresa

alaposan eltévesztette az irányzékot öt méterről lábbal. A 25. percben egy kapu előtti kavarodást kihasználva

Sasa Glendza

mattolhatta volna a

Pluhár Gábort

helyettesítő

Seres Istvánt

, de a kapus alatt átcsorgó labdát

Faragó Norbert

kivágta a gólvonalról. Szünet után azonban már viszonylag hamar összejött a gól a tápéi csatárnak, aki

Pócs Tamás

kiváló ütemű passzával előbb kicselezte a vendégek hálóőrét, majd az üres kapuba gurított. (1-0) A folytatásban számos csere tördelte a játékot mindkét oldalon, miközben a SZVSE igyekezett átvenni a kezdeményezést és presszing alá helyezni a vendéglátókat. Bár ez utóbbi nem sikerült igazán,

Pécsek Tibor

tanítványai mégis egyenlíthettek volna. A 79. minutumban

Mácsai Dávid

csúsztatását fogta komoly reflexmozdulattal

Daniel Csanadi

, majd a kipattanót a fehér mezesek csapatkapitánya a kapu torkából bólintotta a keresztléc fölé. Ezzel a vasutasok el is lőtték a puskaporukat, így egygólos sikerével a Tápé lépett tovább a sorozat negyeddöntőjébe.

Szeged-Tápé, 50 néző
2015. április 22., 17.00
Tápé ESK
Szegedi VSE
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Kádár Németh Zoltán • asszisztens: Fodor Lajos, Mészáros János
0
-
0

Labdarúgó SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa, 3. forduló:

Tápé ESK - Szegedi VSE 1-0 (0-0)

Szeged-Tápé, 50 néző. Vezette: Kádár Németh Zoltán (Fodor Lajos, Mészáros János).

Tápé:

Csanadi - Buza (Cseh 65'), Mudresa, Bilics, Németh (Simon 81'), Pócs, Fülöp, Szántó D. (Lőrinc 72'), Péter (Simovic 59'), Crkvenjakov, Glendza (Gulyás 78').

Megbízott edző:

Puskás Tibor.

SZVSE:

Seres - Tanács, Faragó (Baka 59'), Mácsai, Komócsin (Köteles 70'), Iritz, Nagy (Kozma - a szünetben), Szél (Máriás - a szünetben), Varga, Rózsa, Boruzs (Szántó T. 59').

Vezetőedző:

Pécsek Tibor.

Gólszerzők:

Glendza (53').

Sárga lap:

Németh (49'), illetve Varga (47'), Iritz (67'), Mácsai (75'). Dlusztus Imre:

"A legfontosabb, hogy bejutottunk a negyeddöntőbe, továbbá az, hogy lehoztuk sérülés nélkül a mérkőzést. Csak az tudja, hogy milyen nehéz a SZVSE ellen futballozni, aki már próbálta. Minden mérkőzésen megszenvedünk velük, mert szívósak, fegyelmezettek, sokat dolgoznak, egységesek. Mi ezzel szemben nem voltunk szívósak, nem dolgoztunk eleget, nem voltunk egységesek, de a játékosok közötti minőségbeli különbség eldöntötte ezt a találkozót."

Pécsek Tibor:

"Mentalitásban mindenféleképpen előreléptünk a hétvégéhez képest. Ez már sokkal jobb volt, de úgy gondolom, nekünk elsődlegesen most a bajnokságra kell koncentrálunk. Ha a Sándorfalva ellen szombaton így lépünk fel, akkor jó esélyünk lesz otthon tartani a három pontot, amire nagy szükség van a mindszenti vereség után ahhoz, hogy végre magabiztosan elkerüljünk a kiesőzónából. Meglehetett volna az egyenlítés, de jellemző volt ránk az egész meccsen a pontatlanság. Arra viszont kifejezetten büszke vagyok, hogy tőlünk csak magyar szó hallatszott a meccs folyamán. Ha jól tudom, ez még mindig egy amatőr bajnokság, és hobbifociról van szó, nem pedig megélhetési labdarúgásról."

Online közvetítésünk:

90'
Vége a mérkőzésnek, a helyzeteivel egy kicsit jobban sáfárkodó Tápé harcolta ki a negyeddöntőben való szereplés jogát.
86'
Bár igyekeznek magukhoz ragadni a kezdeményezést, igazán nagy nyomás alá nem tudják helyezni ellenfelüket a vasutasok, a Tápé magabiztosan őrzi szűk előnyét.
81'
Tápéi oldalon Simon is beállt, Némethet váltotta.
79'
Kis híján egyenlített a SZVSE! Varga ívelt fel szabadrúgásból, Mácsai öt méteres csúsztatását pedig csak bravúrral tudta csak kitornászni Csanadi, majd a kipattanót a vendégek középhátvédje a kapu torkából vágta fölé ordító helyzetben.
78'
Gulyás is kap pár percet Puskás Tibortól, Glendza számára ért véget így a meccs.
75'
Mácsai kapott lapot szövegért, dacára annak, hogy javára ítélt a spori Crkvenjakov leshelyzeténél.
75'
Hajt a SZVSE az egyenlítésért, de Rózsáéknak nincs könnyű dolga a szervezetten védekező és rendre veszélyes ellentámadásokat vezető Tápéval szemben.
72'
A Tápéban Lőrinc váltotta Szántót.
70'
Utolsó cserelehetőségével Pécsek Tibor Kötelest vetette be Komócsin helyére.
67'
Ismét villant a sárga, Iritz kapta visszarántásért.
65'
Buza számára véget ért a mérkőzés, Cseh váltotta őt a folytatásra.
64'
Baka Márk - tamponálás gyanánt - papírzsebkendővel az orrában kéredzkedett vissza a játékba.
63'
Alighogy beállt, Baka máris ápolásra szorult, a játékosnak az orrából eredt el a vér, vélhetően egy ütközést követően.
59'
Csere mind a két oldalon: a hazaiaknál Simovic váltotta Pétert, míg a vendégeknél Baka és Szántó T. szállt be Faragó és Boruzs helyére
53'
GÓÓÓL! Pócs Tamás két csel után leheletfinoman indította Glendzát a tizenhatoson belülre, a csatár pedig a kapust kicselezve gurított a hálóba. 1-0
49'
Öröm helyett üröm hazai oldalon: egy szabadrúgás után Mudresa bólintott a jobb alsóba, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot. Németh ezt követően addig reklamált míg sárgát nem kapott.
47'
Varga alapos ütemkéséssel rúgott oda Pócs Tamásnak, sárgát ért a megmozdulás.
46'
Folytatódik a meccs, a vendégek kettőt cseréltek a szünetben: Nagy és Szél hagyta el a pályát, Kozma és Máriás álltak be a SZVSE-be

SZÜNET

45'
Kádár Németh sporttárs egy pár másodperccel még hamarabb is fújta le az első félidőt, amely során a Tápé állt közelebb a gólszerzéshez, az eredmény szempontjából azonban ez nem sokat számít.
40'
Varga 25 méteres szabadrúgását gond nélkül fogta a rövidnél Csanadi, a túloldalon pedig Bilics tüzelt kapu mellé bő 30-ról.
38'
Többet birtokolja a labdát a hazai együttes, ez viszont egyelőre csak meddő mezőnyfölény. Másrészről a vasutasok még nem tudtak igazán veszélyes helyzetet teremteni Csanadi kapuja előtt.
35'
Boruzs nehéz helyzetbe hozta egy kissé röviden hazafejelt labdával Serest, a kapusnak iparkodnia kellett, hogy megelőzze a vércseként lecsapni készülő Crkvenjakovot.
31'
Fülöp átlövése Faragó lábának érintésével kötött ki Seres ölében. Egyelőre magabiztos a SZVSE hálóőre.
29'
Fülöp váratlanul kapura tekert egy a tizenhatos vonala és az alapvonal találkozásától járó szabadot, de Seres még időben eszmélt és visszaért a labdára.
25'
Óriási helyzet maradt ki! Buza tört be jobbról a büntetőterületre, begurított labdája Fülöp érintésével Glendzához jutott el, aki 4-5 méterről pöckölte tovább. A Seresen átcsorgó játékszert Faragó a gólvonalon állva vágta ki.
22'
Egy lefordulás után kiváló ütemben játszott Crkvenjakov a középen beinduló Pócs elé, Mácsai tanári védőmunkája kellett, hogy ne kerüljön bajba a SZVSE.
19'
Támadásban összeszedettebb, pontosabb játékot nyújt eddig a Tápé, a vendégek ugyanakkor rendkívül lelkesen vetik magukat a küzdelembe, így az első húsz perc nem hozott igazán nagy differenciát a mezőnyben.
18'
Varga rövid idő alatt elvégezhette második és harmadik szögletét is. Az elsőnél Bilics tisztázott, a másodiknál már Mácsai magas ívű fejeséért kellett Csanadinak felnyúlnia a levegőbe.
12'
Mi maradt ki?! Bilics a tizenhatos sarka környékéről nyesett középre egy szabadrúgást, a labda több láb alatt/mellett is elsuhant, mire Mudresa öt méterről tejesen tiszta helyzetben fölé nem vágta kapásból.
11'
Crkvenjakov passzával Pócs indult meg lendületből középen, 20-ról tüzelt végül, Seres azonban ezúttal is magabiztosan hárított.
8'
Németh bedobását Péter kapásból húzta kapura félfordulattal 13 méterről, de Seresnek nem okozott gondot a kissé erőtlenre sikerült próbálkozás.
5'
Péter indításával Crkvenjakov roboghatott az alapvonalig, már a tizenhatoson belülről adott középre, de Mácsai jól helyezkedve nagyot mentett az ötös sarkánál.
3'
Varga révén a vasutasok harcolták ki az első szögletet, de a rövidre tartó beadást Bilics könnyűszerrel hatástalanította.
1'
Mácsai nyerte a pénzfeldobást, majd a Nappal szemben lévő térfelet választotta. A SZVSE alighanem úgy gondolkozik, a második félidőben szúrósabb lehet már a Nap. A tápéiak kezdtek.

16.58:

Megérkeztek a játékvezetők, pillanatokon belül kezdődik a meccs. A hazaiak tiszta kékben, a vendégek tiszta fehérben lépnek ma pályára.

16.50:

Üdvözöljük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, a csapatok a pályán melegítenek. Nagyon egyik mester sem spórolt, mindkét fél a lehetőségekhez mérten erős kezdővel indul neki a párharcnak, mindemellett hazai oldalon Mike Gábor mellett egy másik komoly hiányzó is fellelhető: Paksi Péter ma nem tudja a helyszínről irányítani övéit. Helyét 90 perc erejéig Puskás Tibor veszi át, akárcsak a bajnokságban a Mórahalom ellen pár hete.

A mérkőzés Kádár Németh Zoltán sípjelére 17 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

A sorsolás összesen két olyan párharcot hozott létre a nyolcaddöntőben, amely során a megyei élvonalban szereplő csapatok rugaszkodnak egymásnak. Ezek közül az egyik a Tápé és a SZVSE szegedi derbije, amely összességében a papírforma szerint hazai sikert jósol. Paksi Péter alakulata tavaly ősszel 4-1-re verte riválisát otthoni környezetben, a március 28-i visszavágón pedig kétgólos sikert arattak Mike Gáborék az Izabella híd lábánál. Figyelmeztető jel ugyanakkor, hogy a szezon első felében sokat botladozó vasutasok tavaszra sokkal jobb formába lendültek, és hat forduló alatt mindössze kétszer kaptak ki a megyeegyben. Eközben a csapat két vállra tudta fektetni a Mártélyt, a Tiszaszigetet és az UTC-t is, elmozdult a kieső helyről, és összességében egy masszív, bárkire veszélyes gárda benyomását kelti. Kár lenne tehát egy kézlegyintéssel elintézni ezt a párosítást, hiszen a Tápé előtt még egy nehéz 90 perc áll, ami alatt bármi megtörténhet.

Egyetlen gól döntött a Tápé és a SZVSE kupaderbijén - KLIKK: http://szegedma.hu/?p=530000

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. április 22.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.