Sport

Labdarúgás: magabiztosan győzött a Baja ellen a SZEOL + FOTÓK

Labdarúgás: magabiztosan győzött a Baja ellen a SZEOL + FOTÓK

2015. április 11., szombat
Labdarúgás: magabiztosan győzött a Baja ellen a SZEOL + FOTÓK
szeol-baja12kf

Magabiztos játékkal tartotta itthon mindhárom pontot a SZEOL SC a Baja ellen, Tóth Ákos együttese két remek gólt szerzett, és ismét érintetlen maradt kapuja.

A múlt heti, Dabas elleni vereséget próbálta kijavítani a tavaszra új erőre kapó, a kiesés elkerüléséért küzdő Baja ellen a SZEOL SC. Az első fél órában mindössze Kormányos lövése jelentett igazi veszélyt, az ezúttal a bal szélen kezdő

Kormányos

tizenhatoson belüli lapos lövését azonban könnyedén védte

Orbán Soma,

a bajaiak kapusa. A vendégek inkább kontrákra építettek, nem igazán nyíltak ki, először a 32. percben találták el

Leindler

kapuját egy szabadrúgást követően, de bravúrra nem volt szüksége a szegedi kapusnak. A 34. percben aztán egy remek indítást kapott a jobb oldalra áthúzódó

Kormányos

, aki a labdát egy pattanás után a felső léc alá vágta, szép mozdulat volt, aminek következtében megszerezte a vezetést a SZEOL. Hét perccel később már meg is duplázta előnyét

Tóth Ákos

együttese,

Bjedov

agresszív labdaszerzését követően kényszerítőzött

Végh Ariellel

, majd a kapuig vihette a labdát, és csatárvérét megcsillantva Orbán mellett is elhúzta a labdát, és az üres kapuba gurította, ezzel 2-0-ra vezettek Puskás Csabáék a szünetben. A második félidőben egyetlen igazi lehetősége volt a vendégeknek, de

Ács

öt méterről a kapu fölé továbbította a bal oldali lapos beadást, ezen kívül nem tudták megtornáztatni Leindlert, míg a SZEOL előtt több lehetőség is adódott a gólszerzésre, főleg a szélen vezetett akciókat követően, de győzelmét semmi nem fenyegette, és magabiztosan húzta be az újabb három pontot. A SZEOL ezzel a hetedik helyről várhatja a következő fordulót, bár erről a pozícióról még letaszíthatja a gárdát a Dunaharaszti a vasárnapi mérkőzésén. Jövő héten a SZEOL SC szombaton 17 órától a Szekszárd otthonában lép pályára.

Szeged, Felső Tisza-parti stadion, 300 néző
2015. április 11., 16.30
SZEOL SC
Schieber Pincészet Bajai LSE
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Bereczki Miklós • asszisztens: Baghy Csaba, Temleitner Krisztián.
2
-
0

Labdarúgó NB III, Közép csoport, 22. forduló

SZEOL SC - Schieber Pincészet Bajai LSE 2 - 0 (2-0)

Szeged, Felső Tisza-parti stadion, 300 néző. Vezeti: Bereczki Miklós (Baghy Csaba, Temleitner Krisztián)

SZEOL:

Leindler - Forró, Kormányos, Puskás (Ngalle, 65'), Dlusztus, Grünvald, Beretka (Bata, 68'), Bjedov, Faragó (Busa, 83'), Végh, Ondrejó.

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Baja:

Orbán - Knap, Illés, Ács (Pintér, 82'), Hosszú, Lógó, István, Szabó, Pump (Harsányi, 68'), Sibinger, Harnos.

Vezetőedző:

Evanics Zoltán.

Gól:

Kormányos (34'), Bjedov (41')

Sárga lap:

Dlusztus (63') ill. Hosszú (76'), Ács (78') Tóth Ákos:

"Minden kívánságom így teljesüljön. Láttam már sok közönségszórakoztató meccset, de ez a mai nem volt az, de annál fontosabb, hogy sima győzelmet arattunk. Talán ez a hirtelen meleg is rányomta a bélyegét a játékra, mindkét csapat fáradtan játszott. Végig fölényben játszottunk, természetesen elégedett vagyok a mai találkozóval. Remélem, hogy egy újabb sorozatot kezdtünk ezzel a meccsel."

Online közvetítésünk

VÉGE
90+2'
Ez a vége, Bereczki lefújja, az őszhöz hasonlóan most is legyőzi a Baját a SZEOL, amely két gyönyörű góllal tartotta itthon mindhárom pontot.
90+1'
Egy felpattanó labdát Bata kapásból lő kapura, de mellé megy lövése.
89'
Megint Kormányos beadás jelent veszélyt, de Busa talpa alatt elcsúszik a labda, pedig a tizenhatoson belül lőhetett volna Busa. Nem forog veszélyben a SZEOL győzelme, végig kontrollálja szinte a meccset a szegedi együttes.
85'
Pintér jobb oldali beadásáról centikkel marad le a hosszún érkező Lógó, ez veszélyes volt.
83'
Kihasználja utolsó cserelehetőségét is Tóth Ákos, Faragó helyére Busa érkezik a SZEOL-ban.
82'
Még az előbbi jelenet alatt sérült meg Ács, aki nem is tudja folytatni a játékot, őt váltja Pintér a Bajánál.
78'
Ács rúg után csúnyán Bjedovnak, miután elvitte a labdát ellenfele mellett, nem szép jelenet volt, Ácsé a lap.
76'
Hosszúé az első sárga a vendégektől.
75'
Ondrejó szlalomozott be a bal oldalról középre a tizenhatos előterében, majd Forró elé tálalt, aki átvétel után lőtt, pattogós lövését fogta Orbán.
73'
Ismételten Kormányos jobb oldali beadása után veszélyeztet a SZEOL, de Bata nem tudja röviden átvenni a labdát a bajai védő szorításában a tizenegyespont magasságában, így oda a lehetőség. Három a kettőben viheti kapura a labdát a szegedi csapat, de nem tudjuk kipasszolni a bajai védelmet.
70'
Kormányos jobb oldali beadását Dlusztus előbb kapura fejeli, majd a kipattanó hozzá kerül, lábbal is megpróbálja bevenni Orbán kapuját, de nagyon kevés helye volt már erre, így második próbálkozását is fogta a vendégek kapusa.
68'
Ismét cserél a SZEOL, Bata váltja Beretkát a szegedieknél. A Baja is cserél: Pump helyére Harsányi érkezik a vendégeknél.
67'
Puskás lecserélése után Dlusztusé lett a csapatkapitányi karszalag, akit nagyon keményen, arcon fejelt egy légpárbaj során Lógó, szerencsére nem lett belőle komolyabb sérülés, viszont lap sem.
65'
Tóth Ákos változtat először, Puskást Ngalle váltja a SZEOL-ban.
63'
Dlusztusé a meccs első sárgája, miután Hosszút rántotta le a SZEOL térfelének közepén.
62'
Elsőre a SZEOL-nak ítélt volna szabadrúgást a partjelző, az Ondrejó elleni faultot követően, majd a játékvezető elengedte a szituációt előnyszabállyal, végül azonban a Baja jöhetett szabadrúgással, kissé érdekes lefolyása volt ennek a szituációnak. A megítélt szabadrúgást végül Hosszú a rövid felső felé tekerte, de Leindler másodjára megfogta.
59'
Egy bal oldali szögletet Dlusztus fejelt vissza a rövidre, ahol Bjedov tudta kapura továbbítani a labdát, azonban pontosan Orbán kezeibe fejelte a bőrt.
56'
Ez volt a Baja eddigi legnagyobb gólszerzési lehetősége, egy bal oldali beadásra érkezett középen Ács, azonban közelről jócskán a kapu fölé lőtt.
53'
Éppen így, a jobb szélen nyílt területet használt ki Kormányos, aki el tudott szakadni védőjétől, és be tudott törni a tizenhatoson belülre, még Orbán mellett is el tudta húzni, de kicsit kisodródott vele, középre gurítását pedig szögletre vágták a vendég védők. A sarokrúgásra Dlusztus érkezett középen, aki öt méterről fejelt kapura, de a felső léc fölött hagyta el a labda a játékteret.
52'
Sibinger bal lábas, középről eleresztett kapáslövése megy méterekkel kapu fölé. A Bajának többet kell kockáztatnia a folytatásban, ugyanakkor az eddig eltelt percek alatt is az mutatkozik meg, hogy ez a két szélen területeket nyithat a SZEOL számára.
50'
Faragó és Beretka várta kiugrásra készen a labdát, végül utóbbi mozdult rá, aki lesen volt, talán az előbbi a védő mögül indulhatott volna, így Beretka hiába gurít a kapuba, a gól érvénytelen.
46'
Annak ellenére, hogy kétgólos hátrányban van a Baja, a vendégek sokkal hamarabb jöttek ki a második félidőre, mint a SZEOL. A szünetben nem változtatott egyik tréner sem csapatán, a Baja kezdte a második 45 percet.
SZÜNET
45'
Egy kontra végén Végh "utolsó passza" lett hosszú, majd kereken a 45 perc leteltét követően le is fújja az első félidőt a játékvezető, amely alatt két pazar gólt is szerzett a SZEOL, így magabiztos előnnyel vonulhatnak szünetre Beretka Péterék.
41'
GÓÓÓÓÓL! Egy újabb gyönyörű gólt szerzett a SZEOL, Bjedov szerzett agresszívan labdát a saját térfelén, majd Véghel kényszerítőzött, a visszakapott labdával pedig Orbán kapujáig gyalogolhatott, és mint egy vérbeli csatár, úgy tolta el a bajai kapus mellett a labdát, majd az üres kapuba lőtt, 2-0, remek akció végén két góllal vezet a SZEOL.
38'
Itt már Leindlerre is szükség volt, egy kapu előtti kavarodást követően végül a kapuval szemben, 17 méterről lőhetett ballal Ács, lapos tekerését azonban szögletre ütötte Leindler. A kornert Dlusztus hatástalanította.
34'
GÓÓÓÓÓÓL! Vezet a SZEOL, méghozzá micsoda góllal! Forró hosszú indításával lépett meg a jobb oldalon Kormányos, aki egy pattanás után nagy erővel a felső léc alá bombázta a labdát, remekbe szabott találattal vezet Tóth Ákos együttese.
32'
Az előbb említett statisztikában kozmetikáz a Baja: Harnos balról végezhetett el szabadrúgást mintegy 25 méterre a kaputól, meg is célozta Leindler kapuját, de éppen középre ment lövése, így Leindler könnyedén ölelte magához a labdát.
30'
Főleg hosszú indításokkal operál mindkét csapat, egyelőre eredmény nélkül, bár a Bajának még kaput eltaláló lövése sem volt, ellenben a SZEOL-lal.
25'
Végh tört középre a bal oldalról a tizenhatos vonala előtt, majd Puskáshoz passzolt, aki egy lövőcsel után Kormányos elé tálalt a bal oldalon, aki ismét kapásból lőtt, labdája azonban a középen álló Orbán kezei között halt el.
23'
Jó néhány párharc tarkítja az elmúlt percek játékát, sok apró szabálytalanság van a meccsen, nem igazán alakul ki folyamatos játék.
16'
Szép akció végén védett Orbán, miután a saját tizenhatosa elé teljesen visszahúzódó Baját kicsiben kipasszolta a SZEOL, Végh készítette le Kormányosnak a tizenhatoson belül lövésre, Kormányos egyből laposan lőtt, a rövidbe tartó labdát pedig lábbal védte Orbán. A szöglet után ismét a vendégek védője bólintja ki a labdát.
13'
Kétszer is visszaszerzi az elveszettnek hitt labdát az ellenfél térfelén a SZEOL, de végül sikerül felszabadítani a vendégeknek. Nagyobb helyzet nélkül telt az első 10 perc.
9'
Egy bal oldali bedobást követően Beretka cselezte be magát a tizenhatoson belülre, de mikor lövésre lendült volna a lába, a bajai játékos éppen akkor csente le róla a labdát.
6'
Ondrejó ugratná ki egy keresztlabdával a bal oldalon induló Faragót, de kicsit hosszúra sikerül passza, így Orbán lehúzza azt. Aktívabban kezd a SZEOL, labdabirtoklásban ellenfele fölé nő.
3'
Végh Ariel perdíti tovább szép mozdulattal a jobb oldalon induló Ondrejónak, aki elől végül szögletre tisztáznak. Puskás szögletét kifejelik a vendég védők.
1'
A SZEOL kezdte a találkozót. A szegediek kék-feketében, míg a vendég Baja sárga mezben lép pályára.
16:28 - A vendégeknél mindössze három mezőnyjátékos ül a kispadon a cserekapus mellett, míg a SZEOL-nál a sérüléssel bajlódó Hacker-Busa-Buzási trió is a kispadon kezdi a találkozót. A csapatok már bevonultak az öltözőbe, hamarosan kezdődik a mérkőzés. 16:16 - Köszöntjük olvasóinkat a Felső Tisza-parti stadionból, mi már a helyszínen vagyunk, verőfényes napsütésben vághat neki a mai meccsnek a SZEOL, amelyben először kap kezdőként szerepet a télen igazolt Végh Ariel. A mérkőzés Bereczki Miklós sípszavára 16.30-kor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.