Sport

Labdarúgás: a Nagymágocs sem bírt a Zsombóval + FOTÓK

Labdarúgás: a Nagymágocs sem bírt a Zsombóval + FOTÓK

2015. április 5., vasárnap
Labdarúgás: a Nagymágocs sem bírt a Zsombóval + FOTÓK
nagymagocs_zsombo34_gs

Nagyszerű mérkőzésen két pontot rabolt el a bajnoki címért küzdő Nagymágocstól a remek formába lendült Zsombó a megye II-ben.

Nagymágocs, 150 néző
2015. április 5., 16.30
Nagymágocs SE
Zsombó SE
A meccs véget ért.
játékvezető: Csöngető Endre • asszisztens: Lászlai Róbert, Barna Zoltán
3
-
3

Labdarúgó megyei II. osztály 20. forduló

Nagymágocs SE - Zsombó SE 3-3 (3-2).

Nagymágocs, 150 néző. Vezeti: Csöngető Endre (Lászlai Róbert, Barna Zoltán).

Nagymágocs:

Hogyor - Markovics I., Plenter, Fejes, Markovics N., Dovics, Kerekes, Szarvas, Takács B., Takács Á., Rácz. Vezetőedző: Vadász Béla.

Zsombó:

Szalai - Tápai, Szűcs, Tóth, Székely, Mihálffy Zs., Gyuris (Megyeri 65'), Rárósi, Csikós, Németh (Stefkovics 77'; Zetykó 87'), Busa (Mocsári 46'). Vezetőedző: Mihálffy Zsolt.

Gólszerző:

Rácz M. (5'), Németh T. (öngól 32'), Markovics I. (38'), illetve Mihálffy Zs. (37'), Csikós K. (40'), Megyeri K. (70' - tizenegyesből)

Online közvetítésünk

VÉGE!
90'
Egyetlen másodperc hosszabbítás sincs, döntetlennel zárul a találkozó. A mágocsiak az első félidőben megnyerhették volna a derbit, nem tették, két pontjuk bánja a lelkes Zsombóval szemben. A Nagymágocs így maradt a tabella negyedik helyén, nem tudott fellépni a második pozícióba.
89'
Mihálffy Zsolt meccslabdát rontott! Az ötösön találta meg egy beadás, de rosszabbik lábával, kicsit suta mozdulattal mellé pörgetett.
87'
A pár perce becserélt Stefkovics Márk bokasérülést szenvedett, Zetykó állt be a helyére a zsombóiaknál. Tömörülnek a vendégvédők, nem tud helyzetet kialakítani a Mágocs.
84'
Mennek előre a nagymágocsiak, most úgy tűnik, a védekezésre visszaálló Zsombó mintha megelégedne az iksszel. Ívelgetnek a hazaiak, sok a test-test elleni harc, jól áll a lábán a vendégek védelme.
81'
Nyomás alatt a vendégek kapuja, sikerült felpörögniük a hazaiaknak, akik hatalmas lendülettel támadnak a győztes gólért. Persze egy-egy villámgyors kontráról a narancssárga mezesek sem mondtak le, teljesen nyílt a végjáték.
78'
Stefkovics állt be Németh helyére a vendégeknél. A zsombói kapu előtt adódott lehetőség, Markovics István 22 méteres szabadrúgását furcsa mozdulattal védte Szalai kapus, a kipattanót Rácz küldte meg 5 méterről, a védőkről vágódott fölé.
74'
Nehéz lesz most már a hazaiak dolga, önbizalommal telt meg a zsombóiak játéka, és kérdés, fel tud-e pörögni a Nagymágocs. Erőlködnek most a vendéglátók, Szarvas hősiesen küzd négy-öt védővel, de ebben a szakaszban nincs társa elöl. A vendégek gyors játékosaikra építik akcióikat, Németh és Megyeri viszi a prímet.
70'
GÓÓÓL 3-3! A tizenegyest a sértett értékesítette, Megyeri Károly a balra vetődő kapus mellett higgadtan lőtt a jobb alsóba.
69'
TIZENEGYES! A frissen beállt Megyeri próbált meg lefordulni két védőről a büntetőterületen belül, majd elesett, a játékvezető pedig habozás nélkül a büntetőpontra mutatott.
65'
Gyuris helyére Megyeri érkezett zsombói oldalon.
64'
Hogyor kapus lábbal védett az utolsó pillanatban a kiugró Gyurist megelőzve, a tizenhatos vonaláig kifutva. Ez komoly egyenlítési lehetőség volt.
60'
Ezúttal a vendégek rúghattak szögletet, kicsit mélyre sikerült, a támadók elől az ötösön belül Hogyor húzta le a labdát.
55'
A kitűnően futballozó Szarvas balról adott be szögletet, jól jött a labda, de kifejelték az ötösről a zsombói védők.
53'
Taktikát váltottak a hazaiak, jobban megerősítették a védelmet, nem rohannak annyira, mint az első félidőben, nem akarnak annyi területet adni kontrákra a Zsombónak, mint korábban.
49'
Kiegyenlítettebb ez az etap, mint az első félidő eleje. Szarvas próbált kevergetni, de szerelték a zsombói védők, majd Hogyor, a hazaiak portása fülelt le egy ívelést Németh elől.
46'
A szünetben a vendégek cseréltek, Busát Mocsári váltotta.
46'
Megkezdődött a második felvonás, a Zsombó hozta játékba a labdát.
SZÜNET!
45+'1
Remek félidővel ajándékoztak meg bennünket a csapatok! A játékrész nagy részében a Nagymágocs irányított, rengeteg helyzetet alakított ki, akár el is dönthette volna a három pont sorsát. Igaz, hogy lőttek három gólt a kék-pirosak, de végül kettőt kaptak is, így nyílt maradt az összecsapás a folytatásra.
45'
Veszélyes helyről lőtt szabadrúgást Markovics István, jobbról, 17 méterről. A hosszút választotta, a kísérlet elszállt a kapu mellett.
40'
GÓÓÓL! És ismét csak egy a különbség, valóban gólesőt hoz az első félidő hajrája! 24 méterről végzett el szabadrúgást a Zsombó. Csikós Krisztián hatalmas erővel bombázott a sorfal fölött a jobb felsőbe. A hazaiak méltatlankodnak, hogy ha 24 méterről érkezett a szabi, miért a tizenegyespontra állította a falat a spori, persze ez a lényegen már mit sem változtat...
38'
GÓÓÓL 3-1! Gyorsan visszaállt a kétgólos különbség, potyognak a gólok! Markovics István a térfél közepéről végzett el szabadrúgást, mindenki feje fölött elszállt a labda, sokan elvétették, így a kiinduló portás is, a játékszer a tizenegyespontnál pattant le, majd Szalai fölött a hálóba. Ebben a találatban alaposan benne volt a hálóőr.
37'
GÓÓÓL 2-1! Ami késik, nem múlik, egy gólra zárkózott a vendégcsapat! Mihálffy Zsolt először tudott megugrani, 14 méterről lőtt, a kapus csak beleérni tudott, a bogyó a jobb alsóban kötött ki.
33'
Németh szinte azonnal szépíthetett volna, hosszú, pontos átadással lépett ki, elgurított Hogyor kapus mellett, de tíz centivel a jobb kapufa mellett is.
32'
GÓÓÓL 2-0! Feljött a Zsombó, de nem tudott a kapuba találni, majd megduplázta előnyét a Nagymágocs! Egy jobb oldali szöglet után Németh Tamás Rácz Martin szorításában, szinte már a gólvonalról megpróbált menteni, de nem járhatott, és nem is járt sikerrel, a labda a felső lécről a hálóba vágódott.
29'
Bedobás lett az újabb zsombói sarokrúgás vége, de marad a labda a vendégeknél, akik komoly erőket mozgósítanak most az egyenlítésért.
28'
Felébredt a Zsombó, egy-két akciója eljutott a nagymágocsi tizenhatoson belülre, lesről sikerült is már a hálóba találniuk, illetve szögleteket harcoltak ki.
23'
Takács B. lövése szállt el a zsombói kapu előtt, a védők végül felszabadítottak. Fölényben a hazaiak, egyértelműen az ő akaratuk érvényesül.
22'
Rácz Martin 12 méterről, jó helyzetből lőtt fölé. A Zsombó csak egy lesig jutott, Németh Tamást akasztotta meg az asszisztens. Nagyszerű az összecsapás, és eddig érvényesül a papírforma.
18'
Markovics István 22 méterről, középről végzett el szabadrúgást, szép csavarását a jobb sarok elől tolta szögletre Szalai kapus.
16'
Megint elképeszt ziccert hibázott a hazai gárda! A lesre játszó zsombói védők között egyedül lépett ki Rácz Martin, 6-7 méteres előnyre tett szert, duplázhatott volna, ám a kapusba lőtt, majd a kipattanót is visszaszerezte, kapura rúgta, ám az egyetlen visszaérkező védő a gólvonalon állva menteni tudott, végül Szalai Valentin be tudta gyűjteni a lasztit.
12'
Szintén kiszorított helyzetből, jobbról Szűcs lőtt toronymagasan fölé a vendégek részéről, ez volt az első zsombói kísérlet. Érdekesség, hogy az NB III-as SZEOL-ban is megfordult Mihálffy Zsolt egyelőre a középpályán kap szerepet, nem a támadósorban, persze ez a találkozó alakulásától függően még változhat.
11'
Az agilisan játszó ifjú Szarvas előtt adódott újabb lehetőség. A jobb oldalon tört ki a védők közül, elért egy hosszú indítást, kicsit kisodródott, mellé-fölé durrantott.
8'
A gyors találat után kiegyenlítődött a játék, komoly harc folyik a mezőnyben.
5'
GÓÓÓL 1-0! Rácz Martin és Szarvas József összjátéka után utóbbi még kihagyta a kihagyhatatlant, a kivetődő Szalaiba lőtt, ám Rácz erőszakosan megszerezte a kipattanót a zsombói védők elől, és 10 méterről az üres kapu bal alsó sarkába helyezett. Máris vezet a Mágocs!
4'
Hatalmas elánnal rontottak ellenfelüknek a kék-pirosak, több támadást vezetett már a favorit.
1'
A nagymágocsi együttes kezdte a találkozót. Verőfényes napsütésben fociznak a csapatok, élénk szellő fúj keresztben a pályán, kérdés, kit segít majd az első félidőben...
16.20: A hazaiak a szokásos kék felső, piros nadrág, kék sportszár összeállításban lépnek pályára, és szintén alapszíneiben a Zsombó: tiszta narancssárgában fekete feliratozással. 16.00: Köszöntjük Önöket Nagymágocsról, ahol a hazai gárda hamarosan megye II-es bajnoki mérkőzésen fogadja a Zsombót! A mágocsiak számára a tét, hogy győzelem esetén felléphetnek a tabella második helyére, és három pontra megközelíthetik az éllovas Szőreget. A mérkőzés Csöngető Endre sípszavára 16.30-kor kezdődik!

A találkozó elé

A 20. fordulót teljesítik a csapatok a megye II-ben, és egyre élesedik a küzdelem a dobogós helyekért, valamint a feljutásért. A Szőreg 42 ponttal vezeti a tabellát (szombaton 0-0-ra végzett az Újszentivánnal), a szombaton a Móravárost verő St. Mihály FC 39 pontos, a harmadik és negyedik, a 37 pontos Székkutas és a 36 pontos Nagymágocs vasárnap lép pályára. A mágocsiak ellenfele a 13 pontjával tizenötödik Zsombó lesz. A vendégek pozíciója csalóka, a zsombóiak jó erőkből állnak, ráadásul három forduló óta veretlenek: 4-1-re nyertek Balástyán, majd 2-2-t játszottak odahaza a Székkutassal, és 5-0-ra kiütötték a Csengelét. Ezek alapján remek derbi várható!

FOCIFANOK! Húsvét vasárnapján is pattog labda megyén innen és túl, mi pedig két ÉLŐ közvetítéssel jelentkezünk szá...

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. április 5.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.