Sport

Labdarúgás: felnégyelte az FK a Makót + FOTÓK

Labdarúgás: felnégyelte az FK a Makót + FOTÓK

2015. április 4., szombat
Labdarúgás: felnégyelte az FK a Makót + FOTÓK
fk_mako22_gs

A második félidőben négy gólt szerző FK 1899 Szeged magabiztos győzelmet aratott a vendég Makó felett, a Csongrád megyei I. osztály 21. fordulójában

Az első félidő jószerével említhető esemény nélkül lepergett, szünet után viszont hamar felpörögtek az események. A csereként beállt

Imre Zoltán

hajszálpontos felívelést tálalt

Dóra János

elé az 56. percben, a rutinos támadó pedig teketóriázás nélkül, kapásból vágta közelről a hálóba az ívesen érkező átadást. (1-0) Nem sokkal később egyenlítési lehetőséghez jutott a Makó: egy

Bány Tamás

által rosszul átvett labda éppen

Lajkó Ádám

kezére pattant, az FK játékosa ráadásul eközben fél lépéssel a tizenhatos vonalán belül tartózkodott. A megítélt büntetőt Bány végezte el, alapjában véve nem is rosszul, de

Vasas Gábor

egy macska ügyességével vetődött le a bal alsóra tartó löketre. A kimaradt esély megbosszulta magát, hiszen a 64. percben

Szőcs Tamás

csúsztatott a hosszú felsőbe egy oldalról érkező szabadrúgást. (2-0) A kialakult helyzetet nehezen tűrték a nem örömtől ittas makói szurkolók, akik közül néhányan a szegediekre támadtak. A csetepaténak a rendezők határozott közbelépése vetett véget, a játék azonban így is percekig állt. Amint újra útjára indult azonban a labda, egyből betaláltak a hazaiak, név szerint Dóra János, aki egy rossz hazaadásra csapott le, hogy aztán éles szögből gurítson az üres kapuba. (3-0) A győzelem kérdése innentől lényegében eldőlt, ugyanakkor maradt még esemény a hajrára. A 87. percben

Kalász Zoltán

egy felszabadítása az egyik csapattárs kezén pattant meg, így

Sechna Gábor

játékvezető ismét a mészpontra mutatott. Kalász ezt követően oly' hevesen reklamált, hogy azzal kihúzatta a piros lapot a bíró zsebéből, így emberhátrányban fejezték be a meccset a vendégek. A megítélt tizenegyest

Heredea Máté

értékesítette, kialakítva ezáltal a 4-0-ás végeredményt. Sikerükkel a diszkoszvetősök megelőzték a Tápén egy 2-1-es vereségbe belefutó Mórahalmot a táblázat harmadik helyén. A Makó maradt a tizenegyedik.

Szeged, Felső Tisza parti stadion, műfű, 150 néző
2015. április 4., 19.00
FK 1899 Szeged
Makó FC
Vége a mérkőzésnek!
játékvezető: Sechna Gábor • asszisztens: Korbely Péter Szabolcs, Valastyán Dániel
4
-
0

Csongrád megyei I. osztály, 21. forduló:

FK 1899 Szeged - Makó FC 4-0 (0-0)

Szeged, Felső Tisza parti stadion, műfű, 150 néző. Vezette: Sechna Gábor (Korbely Péter Szabolcs, Valastyán Dániel).

FK Szeged:

Vasas - Heredea, Barta (Imre - a szünetben), Turján, Makai (Herczeg 85'), Molnár, Szabó, Szőcs (Szalai 73'), Vékes, Dóra (Füle 73'), Gyurkovics (Lajkó - a szünetben).

Vezetőedző:

Tóth János.

Makó:

Frank - Horváth (Köteles 81'), Kalász, Varga Cs., Czebe, Juhász, Bress (Varga V. 21'), Bakos, Mátó, Tóth (Győri 73'), Bány.

Vezetőedző:

Frank Csaba.

Gólszerzők:

Dóra (56', 69'), Szőcs (64'), Heredea (88' - tizenegyesből).

Sárga lap:

Barta (35'), Makai (38'), Dóra (57'), illetve Bány (44').

Kiállítás:

Kalász (87'). Tóth János:

"A végeredmény tekintetében magabiztos a siker. Természetesen az egy óriási fordulópont volt, hogy Vasas Gabi kivédte a büntetőt, majd rá öt percre megszereztük a második gólunkat. Onnantól kezdve már csak az volt a kérdés, hogy mennyi lesz a vége."

Frank Csaba:

"A táblázaton elfoglalt helyezések nem mutatják reálisan a mérkőzés végeredményét. A kihagyott tizenegyes fordulópont volt, utána már tulajdonképpen szétestünk."

Online közvetítésünk:

VÉGE
90+2'
Vége az összecsapásnak, az FK 1899 Szeged magabiztos sikerrel előzte meg a táblázat harmadik helyén a Tápén vereséget szenvedett Mórahalmot.
88'
GÓÓÓL! Heredea nagy erővel és pontosan tűzte a bal alsóba a tizit, 4-0
87'
Kalász túlontúl hevesen adott hangot egyet nem értésének a játékvezető felé, amit a bíró piros lappal jutalmazott.
87'
Egy balról érkező, lapos beadást a felszabadítani igyekvő Kalász éppen csapattársa kezére rúgta, ez is tizenegyes.
85'
Herczegnek is lehetőséget ad Tóth János, Makai hagyta el a pályát. Csendben peregnek az utolsó percek, mindkét csapaton érezhető, hogy eldőlt a találkozó.
81'
Horváth helyét Köteles vette át a hajrára a Makóban.
78'
Füle és Vékes játszott össze kiválóan, négy passz után utóbbi lőtt kapura 16-ról, a lapos kísérletet Frank hatástalanította.
73'
Csere mindkét oldalon: a hazaiaknál Szőcs és Dóra hagyta el a pályát, Szalai és Füle javára. A Makónál Győri váltotta Tóth Attila.
72'
Dóra kapott kiváló indítást a jobb oldalon Szőcstől, a hosszúra szálló beadását Molnár tette vissza lövésre Imrének, akinek 18 méteres tekerését Frank magabiztosan fogta.
69'
GÓÓÓL! Egy rövid hazaadásra Dóra csapott le, Frank mellett is eltolta a labdát, majd éles szögből gurított az üres kapuba. 3-0
68'
A balhé végeztével játékvezetői labdával folytatódhat a mérkőzés.
67'
Áll a játék percek óta, a makói ultrák rátámadtak a szegedi szurkolókra, a rendezők közbeavatkozása kellett a nagyobb csetepaté elkerüléséhez.
64'
GÓÓÓL! Egy oldalsó szabadrúgásba Szőcs csúsztatott bele, a labda pedig védhetetlenül szállt a hosszú felsőbe. 2-0
61'
A tizenegyes előtt Dóra János igyekezett mentálisan felturbózni Vasast, a művelet hibátlanul sikerülhetett, minekután a hálóőr nagyszerű vetődéssel kitolta Bány Tamás bal alsóra tartó löketét.
60'
Tizenegyes! Egy Bány tamás lábáról felpördülő labda rápattant Lajkó kezére, aki még éppen a tizenhatoson belül tartózkodott. A játékvezető tizenegyest ítélt.
59'
Jobboldali makói akció után a hosszún teljesen üresen érkező Czebe elé keveredett a labda, a szélső azonban hely hiányában már nem tudta közelről mattolni a szöget kiválóan záró Vasast.
58'
Pirotechnikai eszközökben a hazai szurkolók sem szenvednek hiányt, a vöröslő látványosságnak néhány petárdával adnak nyomatékot.
57'
Dóra János - vélhetően - túlzott gólörömért sárgát kapott.
56'
GÓÓÓL! Görögtüzet gyújtottak a vendég ultrák, ami egyből meghozta a kedvét a játékhoz az FK-soknak. Imre mélységi felívelését Dóra vágta kapásból az ötös sarkáról a hálóba. 1-0
54'
Egy hosszú felívelést Turján tett haza fejjel Bány elől. Továbbra sem találja egyik fél sem a megfelelő játékot riválisával szemben, a makói támadók is egyre frusztráltabbak a helyzettől, az imént Bány Tamás és Márton Gergő szólalkozott össze egymással egy rosszul sikerült átadás okán.
50'
Vékes indult meg nagy lendülettel a makói térfél közepétől, 19 méteres lökete végül 1-2 méterrel zúgott el a bal kapufa mellett.
46'
Folytatódik a mérkőzés. Hazai oldalon két csere is történt a szünetben: Barta és Gyurkovics elhagyták a pályát, Imre és Lajkó állt be helyettük.
SZÜNET
45'
Sechna Gábor hosszabbítás nélkül fújta le az első félidőt, az eltelt 45 perc alapján nehéz lenne megfejteni, melyik együttes áll közelebb a győzelemhez.
44'
A vendégeknél Bány Tamás kapta az első lapot egy elkésett belépő nyomán.
44'
Vékes megcsúsztatott labdájával Dóra indult volna kapura, de a játékkal jól együtt élő Frank messze kapujától is tisztáznia tudott.
43'
Túlnyomó többségében a két tizenhatos között pattog a labda, keresik egymáson a fogást a felek. Egyelőre kevés sikerrel.
38'
Makai tartott rá ellenfele lábára, ezért is villant a sárga kártya.
35'
Egy keményebb belépő után Barta Kristóf kapta a találkozó első sárga lapját.
33'
Barta ívelt fel szabadrúgást jobbról, a térfél közepétől. A magas ívben szálló játékszert Turján stukkolta volna rá, de hátra hajló testtartása okán nem tudta már érdemben irányítani a fejest.
32'
Varga Csaba rövid felszabadítását Dóra tűzte kapura kapásból 18-ról, a labda azonban lecsúszott a rutinos támadó lábáról, így végül messze elkerülte Frank kapuját.
26'
Veszélyesen csapódott középre Heredea beadása jobbról, Juhásznak kellett résen lennie, hogy még menteni tudjon a labdára vércseként lecsapni készülő Dóra János elől. Továbbra is az FK Szeged dominál mezőnyben, mindemellett Tóth János tanítványai egyelőre nem találják a zöld mezesek védekezésének ellenszerét.
24'
Szabó Tamás indult meg a középpályán, majd elesett Tóth Attila mellett 25 méternél, a bal összekötő helyéről járó szabadrúgást Makai tekerte a hosszúra, de Dóra elől mentettek a védők.
21'
Máris cserélnek a vendégek - Varga Viktor érkezik a pályára, mozgása alapján a lovaglóizma húzódott meg Bressnek
16'
Bartha és Vékes összjátéka után előbbi tört be a makói védelem mögé a balon, lekészített labdáját Gyurkovics tette kapura egy állítás után, 14 méterről, keveset tévesztve a jobb felsőhöz képest.
14'
Bány Tamás végezte el a meccs első szögletét, amely a fejek felett elszállva Czebét találta meg a hosszún, a közeli lövés viszont a jól helyezkedő Vasast trafálta telibe.
12'
Egy labdavesztés után megnyílt az FK baloldali védekezése, Juhász törhetett előre szabadon, laposan középre tett labdáját azonban a nagyot sprintelő Szőcs lefülelte Tóth Attila elől. Alapvetően a hazaiak birtokolják többen a labdát, enyhe mezőnyfölényük ugyanakkor eddig meddőnek bizonyult.
9'
Szőcs indult meg két kiváló csellel középen, 26 méternél koccintották össze a bokáját. A megítélt szabadrúgást Dóra lőtte félmagasan az ötfős sorfalba.
5'
Tapogatózó játékkal indul a találkozó, nem rontanak egymásnak a csapatok.
1'
A makóiak indították útjára a labdát, elkezdődött a mérkőzés!
18.57 Mintegy harminc fős tömegben, komoly hangerővel és petárdákkal felszerelkezve érkeznek a makói ultrák. Velük szemben felsorakoztak már a hazai szurkolók is, a hangulatra aligha lesz panasz. A vendégek világoszöld mezben, a hazaiak kék-feketében lépnek a pályára. Közben a főszereplők fel is sorakoztak a Békés megyei játékvezetői hármas mögé. 18.55 Üdvözöljük olvasóinkat! Mi már a helyszínen vagyunk, a csaptok a pályán melegítenek. Bár a nap még csak most nyugszik, hamarosan teljes mértékig villanyfényessé válik a derbi. Az összeállítások tekintetében igazán nagy meglepetést egyik mester sem tartogat, nyílt sisakkal vetik magukat a csatába a felek. A mérkőzés Sechna Gábor sípjelére 19 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

Történelminek mondható összecsapás elé néznek a diszkoszvetősök és a makóiak, hiszen szombati összecsapásuk előtt kijelenthető, hogy egyértelműen előbbiek számítanak a papírforma szerinti esélyesnek. Korábban ez nem volt jellemző, amiben persze szerepet játszik, hogy a két együttes tavaly találkozott egymással először a megye élvonalában. Azóta két 1-1-es döntetlen mellett az NB III-tól a 2012/13-as szezonban búcsúzott hagymavárosiak tudtak egyszer nyerni - tavaly március elsején 3-0-ra. Az idei pontvadászat során eddig messze a szurkolók csapatának jött ki jobban lépés, hiszen Tóth János tanítványai az éllovas Hódmezővásárhely elleni fiaskókat leszámítva még veretlenek, miközben nagy küzdelemben állnak a második helyért a Tápéval és a Mórahalommal. A Makó a középmezőnyben tanyázik, ráadásul eddig a tavasz sem alakult túl fényesen az együttes számára, amely az első négy körben mindössze egy pontot gyűjtött. Legutóbb azonban az Algyőt már legyűrték Bány Tamásék, Frank Csaba alakulata pedig némi formajavulással akár meglepetést is okozhat a villanyfényes derbin. Egy biztos: ismerve a két szurkolótábort, a hangulatra aligha lesz panasz a Felső Tisza parti stadion műfüves pályáján szombat este.

A duplázó Dóra János vezérletével felnégyelte az FK 1899 Szeged a vendég Makót - részletek fotókkal ITT: http://szegedma.hu/?p=524241

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. április 4.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.