Sport

Különleges focibajnokság Makón

Különleges focibajnokság Makón

2015. április 14., kedd
Különleges focibajnokság Makón
mako_iskolai_focibajnoksag

Tanulásban akadályozott általános iskolás diákoknak rendeztek megyei kispályás labdarúgó tornát Makón. Kedden délelőtt az Erdei Ferenc téri sportpályán négy város csapata rúgta a bőrt.

A megyei focibajnokságot 16. alkalommal tartották meg Makón. A Kozmutza Flóra Általános Iskola és Szakiskola a Pápay Endre Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Kollégium, Gyermekotthon és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, a FODISZ és a FÉCSOM SE, valamint Makó Város Önkormányzatának támogatásával szervezte meg.

Czirbus Gábor

alpolgármester az esemény megnyitóján elmondta, az új városvezetés kiemelt célja a helyi sportélet, azon belül az oktatási keretek között megvalósuló sportnevelés támogatása is. Ezért a város örömmel bocsájtotta rendelkezésre az Erdei Ferenc téri Sportpályát a megyei döntő megrendezésére.

Vargáné Szalados Klára

, tagintézményvezető tájékoztatása szerint a helyi diákok mellett szentesi, vásárhelyi és szegedi iskolások mérték össze focitudásukat.

A torna eredménye:

1. Makó - Pápay Endre ált. isk. 2. Szentes - Rigó Alajos ált. isk. 3. Szeged - Bárczi Gusztáv ált. isk. 4. Hódmezővásárhely - Aranyossy Ágoston ált. isk. A győztes csapat az országos döntőre jutott tovább, amelyet Zánkán rendeznek meg május végén.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.