Sport

Kézilabda: visszavágott az olasz ligaválogatott az SZKKSE-nek

Kézilabda: visszavágott az olasz ligaválogatott az SZKKSE-nek

2015. április 16., csütörtök
Kézilabda: visszavágott az olasz ligaválogatott az SZKKSE-nek
szkkse-effr25kf

A szerdai találkozó után csütörtökön is találkozott az Esercito-FIGH Futura Roma-val, azaz az olasz ligaválogatottal a Szeged KKSE női kézilabda NB I-es csapata. A taljánok ezúttal frissebbek voltak, és végig vezetve győzelmet arattak az újszegedi sportcsarnokban.

A

szerdai mérkőzés után

csütörtökön is megmérkőzött a két együttes, azonban merőben más meccset hozott a második mérkőzés, mint a szerdai. Sok hibával kezdett mindkét fél támadásban, az első gólra a negyedik percig kellett várni, amikor

Niederweiser

átlövése után szereztek vezetést az olaszok. A majd’ hét percig tartó szegedi gólcsendet

Csoknyai

tört meg, de ekkor már három gólt is lőttek a vendégek. (1-3) A 11. percen

Szabó Edina

egalizált (4-4), majd bár meglépett az olasz együttes két góllal, de ezt két könnyű góllal kiegyenlítette az SZKKSE, ami után időt is kért az olaszok edzője (7-7). A folytatásban sem potyogtak a gólok, három perccel később először vezetett a meccsen a Szeged Szabó Edina remek cundergólját követően (8-7), azonban Niederweiser vezérletével az olasz ligaválogatott jobb hajrát produkált, és két góllal vezetett a félidőben. A szünet után bár

Selmeci

két góljával gyorsan egalizáltak

Zsilák Katalinék

, de ezt egy bő nyolcperces gólcsend követte szegedi részről, amit egy 4-0-s rohammal használtak ki a vendégek. (14-18) Bár innen még egy gólra feljött a Szeged (20-21), de a végig jól játszó Niederweiser újra villant, az átlövő végül 10 gólig jutott, a hajrá pedig ismét az olaszoknak sikerült jobban, és végül öt góllal meg is nyerték a találkozót, ezzel harmadik magyarországi sikerüket aratták az MTK és a Debrecen elleni győzelmeket követően. A Szeged KKSE számára jövő hét pénteken, április 24-én folytatódik az alsóházi rájátszás, Marosán György együttese 18 órától a Mosonmagyaróvár vendége lesz.

Felkészülési mérkőzésen

Szeged KKSE-Esercito-FIGH Futura Roma 21-26 (12-14)

Szeged, újszegedi sportcsarnok. Vezette: Asztalos Bence, Bárkányi Gábor.

SZKKSE:

Dobó, Futaki (kapusok) Hárs, Lackovic 1, Aron 1, ZSILÁK 7, Gulyás 2, Csoknyai 1, Selmeci 3, Termány, Szabó 6/1, Kiss.

Vezetőedző:

Marosán György

Esercito-FIGH Futura Roma:

Pruenster,Zanotto, Luchin (kapusok), Gheorghe 4/1, Di Lisciandro, Cappellaro 3, Costa 1, NIEDERWEISER 10/2, Cipolloni, Ucchino, Fanton 2, RAVASZ 5, Landri 1.

Vezetőedző:

Marco Trespidi Marosán György:

„Nagy meglepetés nem történt, tegnap magas hőfokon, jó játékot nyújtottunk, de nem vagyunk annyian, hogy ezt két meccsen tudjuk művelni. Ezzel együtt vannak olyan dolgok, amelyek nem tetszettek, a kapuból három védés érkezett egész meccsen, ez meghatározza egy mérkőzés alakulását. Edzettünk, mozogtunk egyet, fáradtak voltunk a tegnapi után.”

Marco Trespidi:

"Teljesen más meccset játszottunk a tegnapihoz képest, amit rögtön megmutat, hogy ezúttal 21 gólt kaptunk a tegnapi 31-hez képest. A védekezésünkkel nyertük meg a mérkőzést, ahol tegnap hiányzott a helyes mentalitás és a bátorság."

Ezúttal olasz sikerrel zárult az SZKKSE és az Esercito-FIGH Futura Roma összecsapása.http://szegedma.hu/?p=528638

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. április 16.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.