Sport

Kézilabda: győzelemmel hangolt a Kielre a MOL-Pick Szeged

Kézilabda: győzelemmel hangolt a Kielre a MOL-Pick Szeged

2015. április 7., kedd
Kézilabda: győzelemmel hangolt a Kielre a MOL-Pick Szeged
pick_oroshaza19_gs

Ötgólos győzelmet aratott Orosházán a MOL-Pick Szeged, Juan Carlos Pastor együttese végig vezetett a Békés megyeiek otthonában, és sportszerű meccsen kerekedett felül ellenfelén.

A Veszprém elleni vereséget követően Orosházán folytatta az NB I rájátszásának küzdelmeit a MOL-Pick Szeged, az ellen az Orosháza ellen, amely eddig nyeretlen volt a felsőházban, és amelyet idén mindhárom egymás elleni bajnokiján simán győzött le a szegedi együttes. Az orosházi születésű

Balogh Zsolt

szerezte a mérkőzés első gólját, majd a hetedik percig rendre válaszolni tudott a szegedi gólokra az Orosháza, ekkor azonban

Wyszomirski

védését követően

Zubai

kettőre növelte az előnyt (5-7). Azonban ismét gyors gólt szerzett az Orosháza, érezhető volt a hazaiakon, hogy teher nélkül játszanak. Balogh remekül kezdett a találkozón, játékának, valamint Zubai belőtt ziccerének köszönhetően már kezdett meglépni a Pick (6-10), majd az orosházi időkérést követően a kapuba csereként beállt

Miklós

védései után megfelezte hátrányát az Orosháza. (9-11) Miután

Prodanovic

kihagyta az időn túli hetest a félidő végén, négy góllal vezetett a szünetben a MOL-Pick Szeged, amely próbált figurákat a Kiel ellen is, hiszen olykor például 4-2-t védekezett. Prodanovic javított a szünet után, és gyors góljai, valamint Wyszomirski védéseit követően hattal lépett meg a Pick (13-19), ám az orosházi mester,

Vladan Jordovic

időkérése ismét hatott tanítványaira, zsinórban három hazai gól született válasz nélkül. (16-19) Szép játékot láthatott a közönség,

Ancsin

kínai figurából szerzett gólt a félidő derekán, majd 23-26-nál akár kétgólosra is csökkenthette volna a különbséget az Orosháza, de két gyors szegedi gól végleg eldöntötte a találkozót, végül ötgólos győzelmet aratott a "szomszédban" a MOL-Pick Szeged, Vadkertiéknek ez volt a főpróba a THW-Kiel elleni, vasárnapi BL-negyeddöntő mérkőzésre. Ezzel továbbra is második helyen áll a MOL-Pick Szeged a felsőházi rájátszásban, április 12-én, vasárnap pedig egy hatalmas mérkőzés vár az együttesre, hiszen a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, 19:15-től az újszegedi sportcsarnokban a THW-Kiel ellen játszik majd

Juan Carlos Pastor

csapata.

Férfi kézilabda NB I, rájátszás az 1.-6. helyért, 7. forduló

Orosházi FKSE-Linamar - MOL-Pick Szeged 27 - 32 (12-16)

Orosháza, városi sportcsarnok, 800 néző. Vezeti: Medve Róbert, Nagy László.

Orosháza:

Herjeczki — BENIS 5, NÉMETH G. 5, Benmiloud 1, Szeitl, Buday 1, Németh L. 1. Csere: MIKLÓS (kapus), CEMAS 4, Knezevic 2/2, MAZIC 4, Milovic, Varsandán Á. 1, Berta, Stranigg 2, Tárkányi 1.

Vezetőedző:

Vladan Jordovic.

MOL-Pick Szeged:

WYSZOMIRSKI — Parrondo 3/1, BALOGH 8/2, Zubai 1, BOMBAC 6, Ilyés 2, Vadkerti. Csere: Sierra, Pásztor (kapusok), Blazevic, Prodanovic 4/1, Robledo 2, Vranjes 1, ANCSIN 5, Stojanov, Hegedűs.

Vezetőedző:

Juan Carlos Pastor.

Hétméteres:

2/2 ill. 6/4.

Kiállítás:

10 perc ill. 8 perc . Vladan Jordovic:

"A lehető legtöbbet kihoztuk magunkból az európai hírű Szeged ellen."

Juan Carlos Pastor:

"Nehéz volt erre a meccsre felkészülni, hiszen egy komoly rangadó után játszottunk, és egy komoly menetben vagyunk. A lényeg a két ponton volt, ezért jöttünk. Akadtak, akik több szerepet kaptak, akadtak olyanok, akik most kevesebbet, mert voltak gondjaik. Szerdától pedig már a Kiel elleni csatára készülünk."

Online közvetítésünk

VÉGE

60'

Pásztor védi Varsandán átlövését, majd Herjeczki is véd a túloldalon. Prodanovicot állítják ki, így emberhátrányban fejezzük be, és hetest lőhet Knezevic: a felső lécről a gólvonal mögé pattan a labdája, 27-32. Ez a vége, öt góllal nyer a MOL-Pick Szeged Orosházán, így győzelemmel zárul a főpróba a Kiel elleni BL-negyeddöntő előtt.

59'

Mazic nem tudja összeszedni a labdát középen, de marad a hazaiaknál, majd Stranigg lövését blokkoljuk középen. Stranigg bemegy most, de érvénytelen a gólja.

59'

Vadkerti előtt nyílik meg a terület középen, de a jobb kapufát találja telibe, majd időt kér az Orosháza is.

58'

Prodanovic most középről lő, de Herjeczki lábbal véd. Stranigg talpról eleresztett bombáját tolja kapu fölé Sierra.

57'

Vadkerti játszaná le a szélre, de jól váltanak ki rá, és pontatlan a passza de marad nálunk. Ancsin megint egy hatalmas gólt lő, 26-32, majd mellé lő Stranigg, ami után időt kér Juan Carlos Pastor.

55'

Vranjes beállóból szerzi első, és egyben a Pick harmincadik gólját, 25-30. Robledót blokkolják keményen, de csak szabaddobás. ANCSIN lő egy pokolian nagy gólt a bal felsőbe, 25-31. Varsandán tud befordulni középen, ismét egy gyors góllal válaszol az Orosháza, 26-31.

54'

Jól védekezünk megint, nem tud helyzetbe kerülni az Orosháza. Straniggnál a belemenés, de az alapvonalon álló bíró felülbírálja kollégáját, marad a labda az Orosházánál. Ez sem csúnya, Tárkányi a szélről visszateszi a középen álló Mazicnak, aki Sierra üresen álló kapujába lő, 25-29.

53'

Benis már indulna, de visszafújják a sporik. Bombac kiállítást reklamál, de nem fújnak, majd Ancsin elhajolva lő egy óriási gólt a rövidbe, 24-29.

52'

Szépen játszák végig a hazaiak, Benis a szélről pedig okosan átemeli Sierrát, nem sokan szokták így mattolni a spanyolt, ez szép mozdulat volt, 24-28.

51'

Bombac remekül vitte el az embert, Robledo maradt üresen a szélen, és újabb gólt lő, 23-28.

50'

Parrondo a hatoson belül ér labdába, de nem látják a bírók, majd Robledo harmadik próbálkozásból már belövi, 23-27.

49'

A kisebb rohanás után most lassítja egy picit a játékot az Orosháza, Cemas hát mögött próbálja bejátszani Mazicnak, de jól védekezünk középen.

48'

Robledo átlövését védi Miklós lábbal, de a kipattanó Vadkertié, marad nálunk a labda. Robledo ismét elvállalja, de ezt is fogja Miklós! Buday pattintott bejátszását nem tudja megfogni Benis, majd lerohanhat az Orosháza egy eladott labda után, Benis pedig belövi a hatosról, 23-26.

47'

Cemas lő egy óriási gólt a jobb felsőbe, 22-26.

46'

Cemas emberhátrányból lő Sierra kapujába a szélről, 21-25. Vranjes kap egy nagyot középen, bár még el tudja lőni, de hétméteres! Parrondo áll oda, és magabiztosan értékesíti, 21-26.

45'

Németh Gábort küldik ki két percre. KÍNAI! Vadkerti és Ancsin játszik össze, utóbbi dobja az üres kapuba, gyönyörű gól! 20-25.

44'

Kétszer is blokkolunk, de Németh Gábor összeszedi a lecsorgót, és ziccerben lő Wyszomirski kapujába, 20-24. Érkezik Sierra a szegedi kapuba.

43'

Ancsin bombáját nem tudja védeni Miklós, csak beleér a kapus, de bevágódik róla a vonal mögé, 19-24. Jól zárunk össze középen Cemas ellen, majd labdát kell cserélni.

42'

Németh Gábor durrant fölé középről, Bombac passzát Buday lehúzza, és indítja Benist, aki ziccerben nem hibázik, 19-23.

41'

Bombac lő középről, talpról Miklós kapujába, majd Milovic kiált hatalmasat, de nincs ítélet a szélről leadott lövése után. Parrondo ellenben betalál, 18-23.

40'

Balogh szerzi nyolcadik gólját, 17-21, de Németh Gábor megint roppant gyorsan tud gólt lőni a kissé rendezetlen szegedi védelemmel szemben, 18-21.

39'

Bombac átlövése után tehetetlen Miklós, 16-20. Gyorsan válaszol Benis, miután volt egy kis területe jobb kettőben, Wyszomirski mellett lövi be, 17-20.

38'

Stranigg középről ismét gólt szerez, gyakorlatilag lemásolja előző akcióját, 15-19. Buday játssza be Mazicnak, aki szinte már fekve lő a kapuba, 16-19, sőt, Ancsint kiállítják két percre.

37'

Stranigg veri meg középen Zubait, majd pattintva lő a kapuba, 14-18. Tárkányi tud ismét felkanyarodni, Wyszomirski lábbal rúgja ki a nézőtérre!

36'

Buday egy csel után lövi el, de az alsóba tartó labdát védi Wyszomirski, majd Prodanovic mehet ziccerig, és nem hibázik, 13-19. Időt kér Vladan Jordovic.

35'

Miklós védi Ilyés lövését, de Bombac betörése után már tehetetlen, 13-18.

33'

Buday bejátszásánál pattan Németh Gábor lábára a labda, Bombac pedig bár nem pontosan onnan indítaná Prodanovicot, de nem engedik el az akciót a bírók, pontosan onnan kell elvégezni, ahol a fault volt. Tárkányi kanyarodik fel a szélről, és lő a hosszú alsóba, 13-17.

32'

Blazevic hiába szerez labdát, visszafújják a sporik. Benis lép a vonalra, majd Ancsin zörgeti meg a felső lécet, de Prodanovic gyorsan visszaszerzi a labdát!

31'

Benis a szélről lövi el, de Wyszomirski lábbal ismét véd. Prodanovicé az első gól a második félidőben, hasonló szituációból pontosabb volt, mint Benis, 12-17.

31'

Az Orosháza kezdte a második félidőt.

SZÜNET

30'

Bombac szépen játssza meg Zubait, akit lerántanak, időn túli hetessel zárul a félidő. Prodanovic egyből eldobja, de nem tudja meglepni Miklóst, aki második hetest fogja meg! Négy góllal vezet a MOL-Pick Szeged Orosházán a félidőben.

30'

Mazic beállóból szerez gólt, 12-16. Mintegy 18 másodperccel a félidő vége előtt kér időt Juan Carlos Pastor.

29'

Bombac megy be két ember között középen, majd pattintva lő a bal felsőbe, 11-16.

28'

Knezevic lövését kitolja lábbal Wyszomirski, de Benisé a kipattanó, aki másodjára már beveszi a lengyel kapuját, 11-15.

27'

Milovic átlövését védi lábbal Wyszomirski, majd Balogh tör be ismét, és már hétgólos, 10-15.

26'

Vadkertinek játszotta le Balogh a bal szélre, a cséká azonban a hosszú kapufa mellé lőtt.

25'

Bombac "emberrel a nyakán" is be tud menni, és kilövi a bal alsót, 10-14.

24'

Mazic tűnt el középen, hetest lőhet az Orosháza! Knezevic Wyszomirski lábai között értékesíti a büntetőt, 10-13.

23'

Balogh lövését blokkolják, majd Prodanovicé a lecsorgó, aki az utolsó pillanatig kivár a levegőben, és bedobja a ziccert, pattintva lő Miklós kapujába, 9-13.

22'

Vranjes kap két percet a Pickből, másfél percig egyenlő létszámban a csapatok a pályán, ez volt Vranjes második két perce, nem is boldog Juan Carlos Pastor.

21'

Milovic lő mellé, de marad a hazaiaknál a labda. Cemas löketét Wyszomirski és a kapufa együttesen védi, majd Parrondo lövését is fogja Miklós, de ismét két perc, Cemas a kiállított, Mazic és Parrondo össze is különbözik kicsit. Prodanovic lövi a hetest, a felső lécről a vonal mögé vágódik, bár ezt egyes hazai szurkolók kétségbe vonják, de megadják a gólt, 9-12.

20'

Németh Lászlót állítják ki Vranjesről, emberelőnyben a Pick. Vranjest ezúttal sem tudják megfogni, hetes! Miklós megfogja Balogh hetesét!

19'

Balogh most labdát szerez, majd kissé elkapkodja Robledo, talpról eleresztett lövését védi Miklós, lett volna még bőven időnk és helyünk támadni. Mazic beállóból lő a kapuba, 9-11.

19'

Balogh megy be ismét két orosházi között, és ő avatja fel Miklóst, 8-11.

18'

Páros kiállítás, Bertát és Vranjest is kiállítják a bírók. Bombac betörése után lőtt, de Miklós a kapufára tolta!

17'

Robledo óriási felső kapufájából indulhatott az Orosháza, Németh László ziccerig gyalogolhatott vele, és el is tette Wyszomirski mellett, 8-10.

16'

Ancsin nyúl bele a passzba, de nem tudja megszerezni, oldalt megy ki róla a labda. Cemas talpról szerez újabb gólt, 7-10. Miklós mutatkozik be egy védéssel, amit Prodanovic szélről leadott lövésénél mutat be, majd Wyszomirski is bemutat egy védést!

15'

Benmiloud ziccerét ismét megfogja beállóból Wyszomirski, a kipattanót pedig blokkoljuk, majd Parrondo is feliratkozik a góllövők közé a szélről, 6-10. Időt kér az Orosháza.

14'

Emberhátrányból szerez gólt Németh Gábor, 6-8. Hetes! Ismét Zubai ellen a szabálytalanság, ismét Balogh végzi el: ezúttal a jobb felsőbe nagy erővel, a labda ki is vágódik a vasról, nagyon pontos lövés volt, 6-9.

13'

Bombac teszi oda remekül az érkező Baloghnak, aki megint be tud menni két védő között, 5-8.

12'

Németh Gábor "húzza túl", a kapu mellett megy el éles szögből leadott lövése. Itt az első két perc, Szeitl-t küldik ki a sporik, emberelőnyben folytatjuk.

11'

Baloghal szemben szép védekezés a hazaiaktól, majd Zubai ellen a fault. Baloghot nem tudják megfogni lendületből, ez már a harmadik gólja, 5-7.

10'

Ancsiné az első sárga tőlünk. Cemas középről lő a jobb alsóba, erre nem érhetett oda Wyszomirski, 5-6.

9'

Zubait lökik meg ziccerben, jöhet az első hetes a meccsen, Balogh lövi: Balogh a bal alsóba vágja a büntetőt, 4-6.

7'

Ismét meg tudják játszani Benmiloudot középen, de Wyszomirski lábbal védi a ziccert, a túloldalt viszont Zubai nem hibázik beállóból, 3-5. Először vezet a Pick két góllal, de nem sokáig, mert Németh Gábor egy újabb átlövés után ismét betalál, 4-5.

7'

Zubait fogják meg középen, Szeitlé a sárga. Balogh készíti elő remekül Ilyésnek, aki a bal alsóba bombáz, 3-4.

5'

Cemas megy fel a szaggatottról, de fölé lő, majd Bombac lövésébe csak beleérni tud Herjeczki, végül bepattog a labda, 2-3. Ismét gyorsan tud gólt szerezni az Orosháza, ezúttal Németh Gábor lövi ki a bal alsót, 3-3.

4'

A meccs első sárgája Németh Gáboré. Bombac teszi le az ezúttal szélen játszó Ilyésnek, ám az emelés mellé megy.

4'

Ilyés lő egy bombagólt a kilencesről, amire Buday válaszol gyorsan, 2-2.

3'

Benmiloud szerzi a hazaiak első gólját egy jó bejátszás után középről, pattintva lő Wyszomirski kapujának felső léce alá, 1-1.

3'

Stranigg lő fölé, majd egy eladott labda után indulna az Orosháza, de Benist megállítják, mert Zubait kell ápolni, végül folytatni tudja a beállós.

2'

Buday talpról elengedett lövése pattan oldalra a jobb kapufa tövéről, majd Balogh tör be, és pattintva megszerzi a meccs első gólját, 0-1.

1'

Szeitlt figyelmezteti a játékvezető, majd Ilyés durrant fölé a szaggatottról.

1'

A narancssárgában játszó Pick kezdte a meccset, az orosháziak a szokásos zöld-sárgában.

18:02

- Megvolt a bemutatás, különösen nagy taps kísérte Balogh Zsoltot, hiszen a Pick átlövője orosházi születésű. Szép számban érkeztek szegedi szurkolók is, de a hazai B-közép is képviselteti magát természetesen.

17:58

- Nagy tapsot kap a helyi szpíker mondata, miszerint az orosháziak teljes szívükből szurkolnak majd a szegedieknek a vasárnapi, Kiel elleni BL-meccsen.

17:56

- Az orosházi klub a TAO-pályázat keretében belül nyert új defibrillátorát adják át a mérkőzés előtt.

17:48

- Köszöntjük olvasóinkat innen Orosházáról, a csapatok már javában melegítenek. Nagy taps fogadta a Pick Szegedet a melegítés kezdetekor, és szépen meg is telt a csarnok a mai találkozóra.

A mérkőzés 18 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Először kapott ki a rájátszásban a Pick szombaton, az idény első szuperrangadóján,

Veszprémben maradtak alul

Balogh Zsolték

, az átlövő pedig ezúttal szülővárosában, Orosházán lép pályára. A Békés megyeiek eddig mind a hat meccsüket elvesztették a felsőházi rájátszásban, a két csapat legutóbbi találkozásakor az újszegedi sportcsarnokban 11 góllal,

33-22-re nyert

a MOL-Pick Szeged. Ez lesz a Pick főpróbája a vasárnapi BL-negyeddöntőre, így minden bizonnyal a Kiel ellen tervezett taktikából, játékból is láthatunk majd elemeket a szegediek játékában kedden este.

Hamarosan kezdődik a Pick Szeged orosházi fellépése - a találkozót ÉLŐben közvetítjük ITT: http://szegedma.hu/?p=525180

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. április 7.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.