Sport

Kézilabda: nem tudta megállítani a Veszprémet a MOL-Pick Szeged

Kézilabda: nem tudta megállítani a Veszprémet a MOL-Pick Szeged

2015. április 4., szombat
Kézilabda: nem tudta megállítani a Veszprémet a MOL-Pick Szeged
Férfi kézilabda - Szuperkupa - MKB-MVM Veszprém - Mol-Pick Sz

Az idény első csúcsrangadójára került sor a férfi kézilabda NB I-ben, hiszen az első bajnoki csatáját vívta Veszprémben a MOL-Pick Szeged, Juan Carlos Pastor együttesének nem sikerült a bravúr a bakonyiak otthonában.

A sérült Nagy László nélkül várta a MOL-Pick Szeged elleni mérkőzést a Veszprém, Juan Carlos Pastor együtteséből a vakbélműtéten átesett Jonas Källman hiányzott Niko Mindegía mellett. Nagyon agresszív védekezéssel nyitott a Veszprém, ami megnehezítette a Pick dolgát, majd a harmadik percben esett a meccs első gólja, amit Zeitz szerzett. A német játékos igazán elemében volt, a Veszprém első kilenc találatából hetet is ő jegyzett, nem tudta őt tartani a szegedi védelem. 8-4-re elhúzott a bakonyi csapat, majd ezt megfelezte a MOL-Pick Szeged 10-8-nál, de Vranjes két perces kiállítását jól használta ki a hazai együttes, Ilic és Lékai találatai után ismét négy volt a hazai előny (12-8). Ancsin utolsó pillanatban dobott góljának köszönhetően kétgólos volt a csapatok között a különbség a félidőre. A második játékrészben négy percet követően már csak egy volt a veszprémi előny, Prodanovic ejtette át a tavaly még szegedi kapust, Miklert. (15-14) Ezt követően azonban visszaállt a négygólos differencia, hiába szerzett emberhátrányban is gólt Ancsin, nem tudott közelebb férkőzni a MOL-Pick Szeged. A 45. percben először vezetett öttel a bakonyi csapat (22-17), majd Prodanovic hetest is rontott, így folyamatosan növelte a különbséget a Veszprém, innen pedig már nem tudott visszakapaszkodni a Pick, így végül ötgólos, 29-24-s vereséget szenvedett a Veszprém vendégeként. A MOL-Pick Szeged ezzel második helyen áll a rájátszásban, és ahhoz, hogy pályaelőnye legyen majd a bajnoki döntőben, itthon mindenképpen le kell győznie a Veszprémet, ha addig nem hibázik egyik fél sem. Juan Carlos Pastor együttesére sűrű hét vár, hiszen kedden 18 órától Orosházán játszik bajnokit a szegedi csapat, majd vasárnap 19:15-től következik a BL-negyeddöntő első mérkőzése a német THW-Kiel ellen az újszegedi sportcsarnokban.

Férfi kézilabda NB I, rájátszás az 1.-6. helyért, 5. forduló

MKB-MVM Veszprém - MOL-Pick Szeged 29-24 (14-12) Veszprém, Veszprém Aréna, 5000 néző. Vezette: Dobrovits Csaba, Tájok Péter.

MKB-MVM Veszprém:

MIKLER - Rodriquez 3, Terzic, ILIC 11/6, Schuch, Gulyás, ZEITZ 10.

Csere:

Sulic 1, Ugalde 2, Marguc, Lékai 1, Nilsson, Iváncsik G. 1,

Vezetőedző:

Carlos Ortega.

MOL-Pick Szeged:

Sierra - Parondo 3/3, Balogh 2, BOMBAC 3, Zubai 1, Ilyés, Vadkerti 2.

Csere:

Wyszomirski (kapus), Blazevic, Robledo 1, Vranjes 2, PRODANOVIC 5/1, ANCSIN 5.

Vezetőedző:

Juan Carlos Pastor.

Kiállítás:

12 perc ill. 12 perc

Hétméteres:

6/6 ill. 7/4 Carlos Ortega:

"Nehéz mérkőzést játszottunk a Szegeddel, amely nagyon jó formában van, bejutott a legjobb nyolc közé is a BL-ben, ez nem véletlen. Örülök, hogy jobban teljesítettünk, jó volt a védekezésünk, pedig sok volt a kétperces kiállításunk, és hiányzott Nagy László is. Az ötgólos különbség kicsit kevés, hiszen Szegeden bármi megtörténhet, de nagyon készülünk arra a mérkőzésre is, ismét győzni szeretnénk."

Juan Carlos Pastor:

"Nagyon jól védekeztünk, a hatosfalas és a nyitott védekezés is jól ment. Viszont miután Roberto García Parrondo megsérült, csak a hatos falat tudtuk alkalmazni. A Veszprém kihasználta minden hibánkat, így ment el a mérkőzés. A következő három meccsre kell figyelnünk, ha azok megvannak, utána lehet a Veszprémmel foglalkozni, de korai még a „visszavágóra” gondolni."

Az első bajnoki csatáját vívta Veszprémben a MOL-Pick Szeged, nem jött azonban a szegedi bravúr.

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. április 4.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.