Sport

Kézilabda: hétgólos SZKKSE-vereség Mosonmagyaróváron

Kézilabda: hétgólos SZKKSE-vereség Mosonmagyaróváron

2015. április 24., péntek
Kézilabda: hétgólos SZKKSE-vereség Mosonmagyaróváron
szkkse_mosonmagyarovar_mj-_DSC8294

Az első félidő hajrájáig partiban volt a Mosonmagyaróvárral a Szeged KKSE, azonban a második játékrészben nem tudta ledolgozni addigra összeszedett hátrányát, és újabb vereséget szenvedett Marosán György együttese az alsóházi rájátszásban.

Az előző fordulóban az MTK otthonában győzelmet arató Mosonmagyaróvárhoz utazott a Szeged KKSE az alsóházi rájátszásjátéknapján. Bár

Aron

révén megszerezte a vezetést a szegedi együttes, ez volt az utolsó alkalom, amikor az SZKKSE-nél volt az előny: ezt követően zsinórban négy óvári gól született, a hazaiak fiatal reménysége,

Tóth Gabriella

jó ritmusban kezdett, és góljai után 4-1-re vezetett a Mosonmagyaróvár. Bár

Marosán György

tanítványai többször is vissza tudtak jönni két gólra, de ennél közelebb nem sikerült férkőzniük ellenfelükhöz, majd a félidő hajrájában

Termány

és

Zsilák

találataival is csak három volt a két csapat között (12-9), de a végjáték a Mosonmagyaróvárnak sikerült jobban, amely ötgólos vezetéssel zárta az első játékrészt. A fordulás után mintegy tíz percet kellett várni az első szegedi gólra:

Szabó Edina

két büntetőt is kihagyott, a Mosonmagyaróvár pedig már 18-10-re vezetett a 40. percre. Innen ugyan még a lépést igen, de a különbséget csökkenteni nem tudta az SZKKSE, amely végül héttel kapott ki a második rájátszás mérkőzésén. Ezzel nagy lépést tett a Mosonmagyaróvár a bent maradás felé, míg az SZKKSE eddig sem volt könnyű helyzetben, viszont innentől egyre kevesebb sansza van arra, hogy kiharcolja a bent maradást.

Női kézilabda NB I, rájátszás a 9.-12. helyért, 2. forduló

Mosonmagyaróvári KC SE - Szeged KKSE 22-15 (15-10)

Mosonszolnok, 400 néző. Vezette: Felhő Ferenc, Öcsi Tamás.

Mosomagyaróvár:

Petróczi – Tamás 1, Kopecz, TÓTH G. 10/4, Dombi 3, Frankovic 2, Hajtai 1. Csere: MISTINA (kapus), Kurucz 1, Dajka 3/1, Hanczvikkel 1, Filipovics, Gyimesi, Kiss Kitti.

Vezezőedző:

Hlavaty Tamás.

SZKKSE:

Futaki – Hárs, Selmeci 1, Csoknyai 3, Zsilák 2, TERMÁNY 6/1, Szabó. Csere: Dobó (kapus), Aron 2, Lackovic, Kiss Klaudia 1.

Vezetőedző:

Marosán György.

Hétméteres:

5/5 ill. 3/1

Kiállítás:

6 perc ill. 10 perc

Piros lap:

Selmeci (33') Hlavaty Tamás:

"A védekezésünk végig jól működött, de a huszonkét gól itthoni közönségünk előtt kevés. Játékunkban sok volt a technikai hiba, és bár örülünk a két pontnak, de a jobb játékért tovább kell dolgoznunk."

Marosán György:

"Sok sebből vérző csapatom talán méltó ellenfele volt a Mosonmagyaróvárnak. A hétméteresekkel együtt tíz ziccert hibáztunk, ha egy részét kihasználjuk, szorosabb lett volna a mérkőzés."

Az alsóházi rájátszás állása

1. Mosonmagyaróvári KC SE 7 pont 2. Ipress-Center Vác 6 pont 3. MTK 2 pont

4. Szeged KKSE 1 pont

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.