Sport

Hátország: bronzéremmel tértek haza a KSZSE fiataljai Prágából

Hátország: bronzéremmel tértek haza a KSZSE fiataljai Prágából

2015. április 10., péntek
Hátország: bronzéremmel tértek haza a KSZSE fiataljai Prágából
kszse_u9_praga

Bravúros teljesítménnyel a 3. helyezést szerezte meg a KSZSE U9-es csapata a hétvégén, április 2-6. között Prágában megrendezett nemzetközi kézilabda tornán.

Európa legnagyobb fedettpályás kézilabda bajnokságán idén 25 ország 441 csapata vett részt, Szegedről két utánpótlás csapat is megmérettette magát. A 2005-2006-ban született lányok még edzőjüket is meglepték kiváló teljesítményükkel, hiszen csoportjukban az eggyel idősebb korosztályú, U10-es csapatokkal kellett játszaniuk, ráadásul nagypályán, ami számukra még szokatlan volt, de egyben jó felkészülést is jelentett a következő évekre. A szegedi lányok a dunaszerdahelyi lányokkal vívták a bronzmérkőzést, ami rendkívül izgalmasra sikerült, a nézők (köztük sok szülő is) hangosan biztatták a csapatokat a hajrában. A meccs ugyanis a hivatalos játékidőn belül döntetlen lett, végül a kapura dobások során

Mórocz Fanni

remek védéseivel a szegedieknek sikerült megszerezniük a 3. helyet. Edzőjük,

Répás Georgina

elmondta, hogy igazi születésnapi meglepetést szereztek neki ezzel a lányok (a tréner 5-én Prágában ünnepelte a születésnapját), az emlékül kapott serleg mindig ezekre a szép napokra fogja emlékeztetni őt. Nagyon jólesett a csapatnak az is, hogy az idősebb szegedi versenyzők, amikor csak tudtak, ott voltak a kicsik mérkőzésein, és végig biztatták őket. A KSZSE utánpótlás csapatai először vettek részt ezen a tornán, de nagyon jól érezték magukat, még egy kis városnézésre is jutott idő. A szervezéssel elégedettek voltak, az egyetlen hiányosságnak azt tartották, hogy a díjátadáson egyedül ebben a korosztályban nem osztottak érmeket a helyezéseket elért csapatoknak, ez egy kicsit elkeserítette a gyerekeket, de szerencsére nem vette el a kedvüket a további versenyektől. A szegedi csapatok utazását részben a TAO-program keretében szülői segítséggel igényelt pályázati támogatás, másrészt a szülők segítsége, hozzájárulása tette lehetővé, amit ezúton is megköszönnek kézilabdások.

Az U9-es csapat tagjai:

Bozsoky Brigitta, Nagy Noémi, Németh Dorka, Gyukics Kíra, Csamangó Nóra, Csamangó Lili, Giricz Lilla, Mórocz Fanni, Kovács Réka, Simon Boglárka, Kardos Dorottya, Erdei Hajnal, Mazán Laura.

Edző:

Répás Georgina.

Bronzérmet szerzett a KSZSE U9-es csapata Prágában! KLIKK: http://szegedma.hu/?p=526423

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. április 10.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.