Sport

Futsal: Hódmezővásárhelyen nyert az SZTE EHÖK SE

Futsal: Hódmezővásárhelyen nyert az SZTE EHÖK SE

2015. április 14., kedd
Futsal: Hódmezővásárhelyen nyert az SZTE EHÖK SE
szte_ehok-pafc_mitre24kf

Két hetes szünet után folytatódott a férfi futsal NB II Közép csoportja, a 24. fordulóban pedig a két Csongrád megyei együttes, a Hódmezővásárhely és az SZTE EHÖK SE éppen egymás ellen játszott, a listavezető EHÖK SE pedig egy újabb lépést tett az alapszakasz megnyerése felé.

Tapogatózó játékkal indult a mérkőzés, mindkét oldal főleg a biztos védekezésre helyezte a hangsúlyt. Az első öt percet követően azonban kisebb fölénybe került az EHÖK SE, és egy percen belül végigvitt két villámgyors kontrából két gólt is tudtak szerezni. A játékosokon érezhető volt a rangadó súlya a folytatásban is, kevés igazi helyzetet hozott a találkozó első félideje, aminek a hajrájában egy megpattanó lövéssel szépíteni tudott a HFC, így csak egygólos volt a különbség a szünetben a szegediek javára. A fordulás után már jóval többet kockáztattak a felek, a hazaiak egyéni hibáit pedig könyörtelenül kihasználta az SZTE EHÖK SE, amelynek ismét akadt egy nagyon termékeny periódusa a második félidőben, hiszen csupán három perc alatt három gólt is szerzett, így bebiztosította győzelmét. A vásárhelyiek bár küzdöttek a második félidőben is, de nem tudták szorossá tenni a csatát a meccs végére, így végül magabiztos, 5-2-s sikert aratott Hódmezővásárhelyen az egyetemi csapat. Ezzel továbbra is az élen áll az SZTE EHÖK SE, amely a következő fordulóban megnyerheti az alapszakaszt, hiszen a három ponttal mögötte álló Dunakeszit fogadja április 20-án 19 órától az újszegedi sportcsarnokban, és amennyiben újra nyerni tud, akkor matematikailag is bebiztosítja elsőségét egy fordulóval a bajnokság vége előtt. A Hódmezővásárhely maradt a tizedik helyen vereségét követően.

Férfi futsal NB II Közép csoport, 24. forduló

Hódmezővásárhelyi FC – SZTE EHÖK SE 2-5 (1-2)

Hódmezővásárhely, Balogh Imsi sportcsarnok. Vezette: Viczián Mátyás, Petrovszki György (Túri Tamás)

HFC:

Vígh – Juhász, Király, Brizik-Bodrogi, Szilágyi.

Csere:

Kovács (kapus), Huszka, Máté, Hauk, Márki, Bódi.

Vezetőedző:

Bódi Attila.

EHÖK SE:

Tombácz – Bullás, Bilic, Crkvenjakov, Ferenczi.

Csere:

Vastag (kapus), Deák, Ördögh, Teimel, Fülöp, Huszár, Cserenkó.

Játékos-edző:

Cserenkó Szabolcs.

Gól:

Király (19'), Hauk (37') ill. Bullás (7', 26'), Fülöp (8'), Crkvenjakov (25', 26').

Sárga lap:

Király (34') ill. Crkvenjakov (25') Bódi Attila:

„A Szeged érvényesítette a papírformát, e mellett maximálisan kihasználták a mi egyéni hibáinkat, megérdemelt győzelmet arattak. Szurkolok nekik, hogy fel tudjanak jutni az első osztályba!”

Cserenkó Szabolcs:

„A második félidő jobb futsalt hozott az első félidő fegyelmezett, taktikai háborújánál, ahol kihasználtuk ellenfelünk hibáit. Készülünk a jövő heti rangadóra.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.