Sport

Előtérben a sport és a lazítás - Trapp-Napot tartottak a tesisek + FOTÓK

Előtérben a sport és a lazítás - Trapp-Napot tartottak a tesisek + FOTÓK

2015. április 22., szerda
Előtérben a sport és a lazítás - Trapp-Napot tartottak a tesisek + FOTÓK
trapp-nap02kf

Hosszú évek hagyományát követve a végzős rekreáció-szervező hallgatók idén is megszervezték az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Testnevelési és Sporttudományi Intézetének, illetve elődszervezeteinek legvidámabb rendezvényét, a Trapp-Napot a Topolya sori sportcentrumban.

Az 1992 óta megrendezett, egész napos program során játékos vetélkedőkben mérhetik össze erejüket a testnevelő-edző, a rekreáció-szervező és a tanári szakos évfolyamok. Ottjártunkkor éppen a csapatok táncbemutatóit figyelte árgus szemekkel az oktatókból álló zsűri, miközben a résztvevők a Harlem Shake, vagy éppen a Hupikék törpikék jól ismert dallamaira öntötték formába a kitalált koreográfiát. Az önfeledt szórakozáson túl persze egyéb hasznos, pozitív tölteteket is magában rejt a program. "Ez a nap egyfajta támpontot ad a tanulásban, hiszen az itt megszerzett élményeket a hallgatók a későbbiekben át tudják majd ültetni azokba az intézményekbe, ahol munkavállalóként elhelyezkednek. Egy testnevelő tanárnak, vagy egy rekreáció-szervezőnek ezek mind-mind olyan momentumok, amelyeket bele kell integrálnia a munkakörébe. Ha gyerekekkel foglalkozik, akkor gyerekeknek kell játékos formában tanítani a sportokat, de a rekreáció-szervezők esetében is az a feladat, hogy olyan mozgásokat kell bemutatniuk, amelyekkel az átlagemberek nem, vagy csak kevésbé foglalkoznak" - mutatott rá portálunk kérdésére

Vajda Attila

, az EDF Démász Szegedi VE olimpiai bajnok kenusa, aki ezúttal az esemény díszvendégeként volt jelen, annak idején viszont maga is aktívan részt vett a sportnapon mint testnevelés-egészségfejlesztés szakos hallgató. Szintén egyetemi tanulmányai korszakát idézheti a rendezvény a jelenleg már a másik térfélen álló, azaz az oktatók sorát erősítő

Lehmann-Dobó Andreában

. "Ez a rendezvény azt szolgálja, hogy jól érezzük magunkat, ellazulhassunk kicsit így az év vége felé. Afféle csapatépítésként is felfogható a mai nap, a hallgatóknak és nekünk, tanároknak is egy nagy élmény. Egész délelőtt játékos vetélkedők zajlanak, miközben a hallgatók ebédet is főznek, illetve az ebéd után hagyományosan szokott lenni tanár-diák sportesemény, ami idén röplabdázás lesz. Megy ilyenkor a fogadkozás mindkét oldalról természetesen, mi tanárok úgy tartjuk, hogy egyesélyes a meccs, hiszen mi fogunk nyerni. Persze ez nem mindig alakul így. A lényeg, hogy kicsit közelebb tudunk kerülni a hallgatókhoz, kiszakadhatunk a hétköznapokból, és az órák alatti szigorúság nélkül egy kicsit felszabadultabban tudjuk eltölteni a napot" - foglalta össze a Trapp-Nap pozitívumát a női kézilabda NB I/B-ben szereplő KSZSE csapatkapitánya. A sportnap több száz hallgatót mozgat meg évről-évre. Az egész napos sportolást este egy közös buli zárja a Tisza River úszóházban.

Idén is trappolnak a tesisek a Topolyán - részletek fotókkal ITT: http://szegedma.hu/?p=530313

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. április 22.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.