Sport

Vízilabda: nem tudták megállítani a száguldó UVSE-t a szegedi csajok

Vízilabda: nem tudták megállítani a száguldó UVSE-t a szegedi csajok

2015. március 7., szombat
Vízilabda: nem tudták megállítani a száguldó UVSE-t a szegedi csajok
sznve-eger10kf

Az éllovas, a középszakaszban hibátlan teljesítményt nyújtó UVSE ellen nagy bravúrra lett volna szükségük a Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem női vízilabdásainak, azonban Dalmády Petráékat is legyűrte az újpesti együttes.

A negyedik percben már másodjára egyenlített a szegedi együttes

Árkosy Lilla

emberelőnyből lőtt gólja után, azonban ez volt az utolsó alkalom, amikor nem a vendég UVSE vezetett. Ezt követően zsinórban három újpesti gól következett, amit még megtört egy értékesített büntetőből

Lengyel Dominika

(3-5), de végül néggyel vezetett az első nyolc perc után az UVSE. A második negyed bár szoros lett, de tovább tudta növelni az első félidőben megszerzett előnyét az újpesti együttes, és ha lettek volna kétségek, a harmadik játékrészben azokat végleg eloszlatta az UVSE, amikor öt gólt is szerzett, szegedi válasz nélkül. Az utolsó negyedben hiába próbált zárkózni a Szeged, az addig összeszedett hátrányát nem tudta ledolgozni, így magabiztos, 11 gólos sikert aratott a Tisza-partján az UVSE, és továbbra is 100%-os mérleggel áll a rájátszásban, míg a Szegednek ezúttal sem termett pont. A Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem legközelebb jövő szombaton, március 14-én 17 órától az Eger otthonában ugrik vízbe.

Női vízilabda OB I, rájátszás, 8. forduló

Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem - UVSE-Centrál 8-19 (3-7,3-4,0-5,2-3)

Szeged, SZUE, 50 néző. Vezette: Bereczki Miklós, László Gábor.

Szeged:

Szikora - Árkosy 1, Lengyel Dom. 2, Lengyel Dorottya -, Somhegyi 1, Dalmády P. -, DALMÁDY SZ. 3,. Csere: Lengyel A. 1, Miklós -, Veréb -, O-Nagy.

Megbízott edző:

Varga Árpád.

UVSE:

Kiss A - Sikter 1, Herczka -, Csabai 1, TÓTH 6, KISTELEKI 4, Szűcs 1 Csere: Kiss A.E. - , Kövesdy 1, Keszthelyi 3, Bicskei -, Korényi 2, Azumah -,

Vezetőedző:

Áts Bertalan.

Gól emberelelőnyből:

6/2 ill. 7/4.

Gól kettős emberelőnyből:

1/1 ill. -

Ötméteres:

4/4 ill 2/2.

Kipontozódott:

Kiss A.E. (27') Varga Árpád:

"Biztató a jövőt illetően, hogy végig harcosan játszottunk. Sok sikert az Újpestnek a BL-ben!"

Áts Bertalan:

"Hangulatos mérkőzésen fiataljainkat is bevetve magabiztos győzelmet arattunk."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.