Sport

Versenytánc: világbajnokságra utazhatnak a szegedi fiatalok + FOTÓK

Versenytánc: világbajnokságra utazhatnak a szegedi fiatalok + FOTÓK

2015. március 4., szerda
Versenytánc: világbajnokságra utazhatnak a szegedi fiatalok + FOTÓK
szalai_denes_balla_petra

A Magyar Táncsport Szövetség hagyományosan az idei évben is február első és harmadik hétvégéjén rendezte meg a versenytánc szakág Magyar Bajnokságait, valamint a Hungarian Dance Open elnevezésű nemzetközi versenyt is megrendezték, ahol a hazai legjobbak megmérkőzhettek a nemzetközi mezőny tagjaival. A Szegedi Forma TSE versenytáncosai Szalai Dénes-Balla Petra lett a két hétvége legeredményesebb párosa.

A junior II korosztályban a magyar bajnokságon mindhárom kategóriájukat fölényesen megnyerték (latin, standard, tíztánc), míg a nemzetközi versenyen latinból aranyérmet standardból bronzérmet szereztek. Így mindhárom kategóriában kvalifikálták magukat a világbajnokságra. Dénes és Petra 14 és 13 évesek 8 éve táncolnak 5 éve egy párként, a szegedi Forma TSE versenytáncosai, edzői

Balog Csongor

,

Szabó Anita

és

Magyari Róbert

. Mint azt portálunknak

Szalai Ferenc

, Szalai Dénes édesapja elmondta, a páros minden hétköznap mintegy három órát készül együtt, és nagy célokkal tekintenek a jövőbe is. „Gyakorlatilag életcéljuknak tekintik a táncot, mindenhonnan azt a visszajelzést kapják, hogy Magyarország legtehetségesebb junior párosáról van szó. Idén három világbajnokságon is indulnak, szeretnék ezt tovább építeni” - fogalmazott Szalai Ferenc. A párosra nagyon sűrű év vár, hiszen mindhárom kategóriában világbajnokságra készülnek, júliusban Olaszországban a tíztánc Vb-n vesznek részt, majd októberben Moldovában rendezik a standard Vb-t, míg decemberben Lettországban, Rigában lesz a latin Vb. Az esélyekkel kapcsolatban Szalai Ferenc elmondta, a tavalyi standard világbajnokságon első éves juniorként 17. helyen végeztek, ami a legjobb magyar eredménynek számít. Az idei évre minimális célként a legjobb 12-be jutást tűzték ki célul a fiatalok, amire várhatóan jó esélyük is nyílik majd, akár csak a másik két kategóriában. A három Vb mellett a világ egyik legnagyobb versenyén, a németországi Stuttgartban zajló German Openen is részt vesz majd a páros, így ez a négy verseny határozza meg az idei évet Szalai Dénes és Balla Petra számára, akik több külföldi felkészülési versenyen készül az kiemelt eseményekre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.