Sport

Rövidpályás gyorskorcsolya - Lajtos Szandra: Kár, hogy nem tudtuk megmutatni, mire vagyunk valójában képesek

Rövidpályás gyorskorcsolya - Lajtos Szandra: Kár, hogy nem tudtuk megmutatni, mire vagyunk valójában képesek

2015. március 19., csütörtök
Rövidpályás gyorskorcsolya - Lajtos Szandra: Kár, hogy nem tudtuk megmutatni, mire vagyunk valójában képesek
lajtos_szandra

A magyar női váltó tagjaként az ötödik helyet szerezte meg Lajtos Szandra a rövidpályás gyorskorcsolyázók vasárnap zárult világbajnokságán Moszkvában. A Szegedi Korcsolyázó Egyesület (SZKE) kiválóságát egy rövid szezonértékelésre kértük az idény utolsó versenyét követően.

A

világbajnokság fináléjában

a magyar csapat egy váltásbeli hiba miatt lemaradt a vetélytársaktól, és végül a negyedik Japán mögött majd' hat másodperces hátránnyal ért célba. "Sajnálom a dolgot, mert ismét az a helyzet állt elő, mint az olimpián, hogy igazából nem tudtuk megmutatni, mi is van bennünk valójában. Az elődöntő nem sikerült jól, amiben közrejátszott, hogy egy szokatlan felállásban álltunk ki. Nem gyakoroltuk be azt a sorrendet, és végül is nem jöttünk ki ebből jól. A váltásaink sem jöttek be, illetve általában a teljesítményünk sem volt a legjobb. A döntőre már mindenki összeszedte magát, ott nagyon jót tudtunk volna futni, úgy sejtem, le se maradtunk volna a többiekről. Kár azért, hogy nem tudtuk ezt megmutatni" - összegezte a történteket a szegedi versenyző. Hozzátette, a világbajnokság előtt még elégedett lett volna az ötödik hellyel, utólag azonban maradt benne egy kis hiányérzet. Ugyancsak a váltóval egy Európa-bajnoki

bronzérmet begyűjtött

már korábban az idény során, míg a törökországi Ezurumban rendezett világkupán 8., a németoszági Drezdában pedig 10. lett a magyar együttessel. "A tavalyi szezon volt igazán kiemelkedő számomra, akkor teljesítettem a magam részéről 120 százalékot, fizikálisan és mentálisan egyaránt kivette ez minden erőmet. Ebben az évben talán kicsit kevésbé kezdtem aktívan a szezont, de miután beindult a nagyüzem, utána már élveztem a versenyzést. Visszagondolva, ez egy sikeres év volt, attól függetlenül, hogy egy olimpia utáni évről van szó" - árulta el

Lajtos Szandra

. A moszkvai világbajnokság végeztével lényegében le is zárult a versenyidény a sportágban, a pihenésre mégsem marad túl sok ideje az SZKE olimpikonjának. "A héten még edzünk, most éppen új pengéket tesztelünk. Lesz talán másfél hónapunk feltöltődni, szeretnék némi időt eltölteni a családommal és a barátokkal, utána viszont máris folytatódik a felkészülés a következő szezonra" - mondta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.