Sport

Labdarúgás: második félidei játékával nyert az FK Kisteleken + FOTÓK

Labdarúgás: második félidei játékával nyert az FK Kisteleken + FOTÓK

2015. március 1., vasárnap
Labdarúgás: második félidei játékával nyert az FK Kisteleken + FOTÓK
kistelek_fk17_gs

Bár korán vezetést szerzett a Kistelek, az FK 1899 Szeged második félidőben meg tudta fordítani a mérkőzést, így győzelemmel kezdte a tavaszt.

A sereghajtó Kistelek szerette volna meglepni az FK Szegedet a megyeegy tavasz nyitófordulójában, és úgy tűnt, ez sikerül is

Czeigersmidt Roland

tanítványainak: bár Tóth István a meccs első helyzetét kihagyta, a

"kisteleki Ibrahimovic"

,

Lajos Tamás

egy remek ütempassz után elsőre még nem tudta elhúzni

Vasas

mellett, de a kipattanót már az üresen álló kapuba lőtte, így a nyolcadik percben megszerezte a vezetést a Kistelek. A hazaiak gólja után éledezett az FK, és bár többet volt a vendégeknél a labda, ezekből a félidő hajrájáig nem igazán alakult ki nagyobb lehetőség, majd

Dóra

és

Molnár

távolról tesztelte

Keresztest

. Hiába volt fölényben a diszkoszvetős alakulat, nem tudott egyenlíteni a félidőig, így a szervezetten védekező Kistelek előnyével vonulhattak szünetre a csapatok. A szünetben kettőt is cserélt a szegedi mester,

Tóth János

, és az FK alaposan összekapta magát a második félidőre: tíz perc alatt három nagy lehetőséget is kialakítottak, ezekből sem született meg azonban az FK egyenlítése. Negyed óra elteltével azonban egy szabadrúgásnál bár két szegedi is ütközött Keresztessel,

Mihalkó

el tudta fejelni a kimozduló kapus elől a labdát, és az üres kapuba továbbította azt, nem tudta kihúzni kapott gól nélkül a Kistelek, 1-1. Bár az esetnél megsérült a kisteleki portás, még egy bő tíz percig vállalta a játékot, utána viszont kényszerűségből kellett változtatnia Czeigersmidt Rolandnak,

Kósa

jött a hazaiak kapujába. Szinte a csere után rögtön már a kapujába kellett nyúlnia Kósának, miután egy újabb szabadrúgás után megfordította a meccset az FK Szeged:

Makai

belőtt labdájába senki nem ért bele, a kapus pedig talán erre számított, így érintés nélkül jutott a labda a kisteleki kapuba, 1-2. Nyolc perccel később végleg eldőlt a találkozó egy harmadik pontrúgás után: a csereként beálló

Füle

érkezett remekül egy szabadrúgásra középen, és egyből a hosszú alsóba lőtt, ezzel eldöntve a három pont sorsát. Bár jól kezdett a Kistelek, de nem tudta átmenteni játékát a második félidőre, és az FK pontrúgásai rendre életveszélyt jelentettek a hazai kapu előtt, ezek pedig végül el is döntötték a találkozót. Ezzel a Kistelek továbbra is utolsó a megyeegyben, míg az FK Szeged pontszámban beérte a második helyen álló Tápét. A következő fordulóban a Kistelekre egy roppant fontos meccs vár Mártélyon, míg az FK Szeged villanyfényes meccsen vív majd szegedi rangadót a SZVSE-vel.

Kistelek, 150 néző
2015. március 1., 14.00
Kisteleki TE
FK 1899 Szeged
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Török Tamás • asszisztens: Kócsó Tibor Zsolt, Samu László.
1
-
3

Csongrád megyei I. osztály, 16. forduló

Kisteleki TE - FK 1899 Szeged 1 - 3 (1-0)

Kistelek, 150 néző. Vezeti: Török Tamás (Kócsó Tibor Zsolt, Samu László)

Kistelek:

Keresztes (Szatmári, 76') - Szakál, Bosánszki, Keller, Piacsek, Bárkányi, Fodor, Rostás (Kispál, 58'), Tóth I. (Tóth T., 67'), Tóth Á., Lajos.

Vezetőedző:

Czeigersmidt Roland.

FK Szeged:

Vasas - Heredea, Boldizsár, Németh, Szőcs (Turján, 63'), Szabó, Molnár (Imre - a szünetben), Makai, Lajkó (Füle - a szünetben), Dóra, Mihalkó (Szalai, 87').

Vezetőedző:

Tóth János.

Gól:

Lajos (8') ill. Mihalkó (61'), Makai (79'), Füle (87')

Sárga lap:

Rostás (13'), Fodor (60') ill. Molnár (23'), Dóra (32'), Németh (74') Czeigersmidt Roland:

"Két ellentétes félidőt láttam, ezt az eredmény is elárulja. Az első játékrészben próbáltunk masszív védekezésből kontrázni, ezekből két nagy lehetőségünk volt, amiből egyet, ha kapushibával is, de gólra váltottunk. Úgy gondolom, az egyenlítő góllal dőlt el a meccs, a játékosaim is azt mondták, fault volt, kapustámadás miatt kifele kellett volna ítélni. Szabadrúgást kellett volna kapnunk, viszont kiegyenlített az ellenfél, kapust is kellett cserélnem, a cserekapusunk nem tudta felvenni a meccs ritmusát, ez pedig el is döntötte a meccset. Az más kérdés, hogy a második félidőben uralták a meccset a szegediek, de kidolgozott helyzeteik nem nagyon voltak, csak védelmi hibáink voltak a rögzített szituációknál. Ha nincs az az egyenlítő gól, úgy gondolom, egy ikszel biztosan ki tudtuk volna húzni a meccset, viszont igaz, hogyha a kilencven percet nézem, nem érdemeltünk győzelmet, de vereséget sem"

Tóth János:

"Az első félidőben is mi irányítottuk a játékot, mezőnyfölényben játszottunk, csak az az egy helyzete volt az ellenfélnek, ami kapusunk rossz kijövetele után alakult ki. A második félidőben cseréltünk, nehéz talajon, nagy akaraterővel arattunk győzelmet, ez javította a harci morált a csapatnál."

Online közvetítésünk:

VÉGE
90+2'
Vége, lefújja a bíró, a második félidőben meg tudta fordítani a meccset az FK, amire már nem volt válasza a jól kezdő Kisteleknek.
90'
Szalai húzza meg a jobbszélen, majd középre tör, a hosszú felé lövi el a labdát, de Kósa ki tudja tolni a labdát! Imre beadása után Füle elsőre a felső lécet találja el, majd másodjára belövi, de les miatt érvényteleníti a játékvezető a gólt.
87'
GÓÓÓL! Ezzel végleg eldől a meccs, egy szabadrúgás után beívelt labdára Füle érkezik üresen, majd okosan bepasszolja a labdát az ötösről, 1-3, ezzel nem maradnak izgalmak a végére.
87'
Cserélnek a vendégek, Mihalkót Szalai váltja.
86'
A gól óta igyekszik "eldugni" a labdát az FK, a Kistelek pedig talán el is fáradt egy picit a meccs végére.
79'
GÓÓÓL! Fordít az FK! Makai balról, szabadrúgásból belőtt labdájába senki nem ér bele középen, ez zavarja meg a kisteleki kapust, így érintés nélkül pattan be a labda a hosszúba, 1-2!
76'
Eddig bírta Keresztes, le kell cserélni a hazaiak kapusát, Szatmári jön a kisteleki kapuba.
74'
Németh állítja meg "minden áron" a magas indítás után kiugró Tóth Tamást, a játékvezető sárgát ad érte - narancsos belépő volt, megúszta egy sárgával Németh.
72'
Makai tüzel ismét húsz méterről, pattogós lövését másodjára fogja Keresztes. Fölényben az FK, a Kistelek most nehezen tudja megtartani a labdát.
67'
Cserél a Kistelek is: Tóth Istvánt Tóth Tamás váltja.
66'
Marad támadásban az FK, Heredea érkezik egy bal oldali beadásra a tizenhatos vonalánál, de jobb lábas lövése fölémegy.
65'
Végül összeszedi magát Keresztes, és folytatni tudja a játékot.
63'
Közben cserél az FK, míg áll a játék: Szőcsöt Turján váltja. Keresztes továbbra sincs jól, végül társai segítségével fel tud kelni Keresztes, de úgy tűnik, kényszerűségből cserélnie kell a Kisteleknek.
61'
GÓÓÓÓL! Egyenlít az FK! Dóra íveli be a kapu előterébe, Mihalkó csúsztatja meg a labdát Keresztes előtt, a kimozduló kapussal ütközik a a szegedi csatár, de a labda az üres kapuba kerül, 1-1! Keresztest még ápolni kell, jelenleg is a földön fekszik a hazaiak kapusa.
60'
Fodort látja szabálytalannak a játékvezető, akit be is sárgáz a bíró.
58'
Cserél a Kistelek: Rostás megy le, akit Kispál vált a pályán.
56'
Ez sincs bent! Egy bal oldali beadás után Heredea centerezett, ahol Dóra érkezett, aki egyből lőtt: bombája centikkel suhant el a bal kapufa töve mellett. Ezek az FK percei, most ismét beszorul a Kistelek.
53'
Dóra bal összekötőből próbált beadni, amibe belelépett Bosánszki, a felpattanó labda pedig a tizenhatos előterében érkező Imre elé pattant, aki kapásból ellőtte, nem is ment sokkal mellé, Keresztes csak nézte a labdát. Mihalkó is megcsúsztat egy beadást, de az ő fejese is elkerüli a kaput.
48'
Füle lövése indítja a második játékrészt, amit Keresztes tol szögletre. A kornert végül kifejeli a hazaiak védelme.
46'
A szünetben kettőt cserélt Tóth János: Imre és Füle érkezik a pályára, Molnár és Lajkó nem jött ki a második félidőre.
46'
Folytatódik a meccs.
SZÜNET
45'
Nincs hosszabbítás, vége az első félidőnek. A Kistelek megnyomta a meccs első periódusát, meg is szerezte a vezetést, és bár az FK-nak volt néhány egyenlítési lehetősége, de hazai előnnyel pihenhetnek a csapatok.
43'
Túlélte az előző perceket a Kistelek, kijöttek a szorításból a hazaiak.
38'
Molnár is megkínálja távolról Keresztest, most a kapusra is szükség volt Molnár bal lábas tekerése után. A szögletet kifejelik a hazaiak, de újra a sarokból jöhet az FK: a rövidre Mihalkó érkezik, és a rövid kapufát találja el fejjel! Nyomás alatt most a kisteleki kapu.
37'
Dóra távoli kísérlete kevesebb, mint fél méterrel megy el a bal kapufa mellett, Keresztesnek nyújtóznia kellett, nem volt szükség a védésére végül.
36'
Elég töredezett most a játék, sok kicsi fault mind a két oldalon, nem alakul ki folyamatos futball az utóbbi percekben.
32'
Dóra kap sárgát, miután sérelmezi, hogy nem kap szabadrúgást - pontosabban hogy a kistelekiek jöhetnek.
31'
Az ellenfél térfelén végezhetett el szabadrúgást a Kistelek, ám az eladott labdából az FK vezethetett kontrát, ami után Heredea indult meg a jobb szélen, és bár felrúgták a tizenhatoson belül, de már lest jelzett a partjelző.
28'
Hosszú, magas indításokkal próbálkozik most az FK, ám egyelőre vagy egy kicsit túl hosszúra sikerülnek ezek a labdák, vagy a kisteleki védelem hárítja ezeket a passzokat.
23'
Molnáré az első szegedi figyelmeztetés, miután 20 méterről felrúgta Fodort. A megítélt szabadrúgás fél méterrel száll el a jobb oldali kapufa mellett.
20'
Makai próbálkozik egy átlövéssel 20 méterről, nem sokat téveszt, de fölé száll lökete.
18'
Kiegyenlített játék folyik, bár a labda talán az FK-nál van többet, de nem igazán tudnak ebből veszélyeztetni. A hazaiak úgy tűnik, nem csak fogadkoztak a meccs előtt, és komolyan gondolják, hogy megfognák az FK-t.
13'
A meccs első sárgája Rostásé, aki eltalálja Mihalkó támaszkodó lábát egy becsúszás után.
11'
Itt a válasz az FK részéről, egy felívelt labdát Mihalkó vesz át úgy, hogy becsapja védőjét, majd ballal laposan ellövi a tizenhatoson belülről, Keresztes azonban véd, majd a kipattanót kivágja a hazai védelem.
8'
GÓÓÓÓL! Vezet a Kistelek! Lajos ugrott ki középen egy lapos indítás után, elsőre Vasasban elakad a labda, de kipattan róla, és bár Lajos kicsit kisodródik vele, de higgadtan begurítja, előny a hazaiaknál!
5'
Mit hagyott ki Tóth István! Egy bal oldali beadás után megpattant a labda, ami a kapuval szemben álló, teljesen üresen lévő Tóth István elé pattant, át is vehette volna a labdát a kisteleki játékos, aki egyből lőtt kapura, de jó két méterrel fölé lőtt, ez nagy helyzet volt.
3'
Szabó kiugratásáról csúszik le egy kicsivel Mihalkó, majd a kirúgás után visszaszerzi a labdát az FK, és mintegy 18 méterről rúghat szabadrúgást a tizenhatos jobb sarkáról. Szőcs labdája a sorfalban hal el.
1'
A Kistelek kezdte a mérkőzést.
13:53 - Már érkeznek is a játékvezetők, hamarosan kezdődik a találkozó. A Kistelek tiszta pirosban, míg az FK kék-fekete felsőben, fekete nadrágban lép ma pályára. 13:46 - Köszöntjük olvasóinkat Kistelekről, a csapatok már a bemelegítő gyakorlatokat végzik. Bár már márciust írunk, az időjárás még nem a legtavasziasabb. Az ifjúságiak mérkőzésén vendég siker született, az FK Szeged 3-1-re nyert a Kistelek ificsapata ellen. A mérkőzés 14 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.