Sport

Floorball: győzött a Komárom Szegeden

Floorball: győzött a Komárom Szegeden

2015. március 9., hétfő
Floorball: győzött a Komárom Szegeden
floorball_mj73

A tavalyi bajnok bár kevesebb játékossal érkezett a Szeged otthonában, azonban így is el tudta vinni a pontokat a Tisza-partjáról.

Ujvári kivételével, valamennyi csapattag rendelkezésre állt mérkőzésen, így 8 mezőny játékossal és 1 kapussal indult harcba a SZPK ellen a szegedi együttes. A tavalyi OB II. bajnoka kis meglepetéssel csak 9 játékossal jött el, igaz egyik autójuk nem ért Szegedre műszaki okokból. Az SZFE taktikát váltott, emberfogásról zónavédekezésre állt át, a gyors kontrákban bízva, lehetőség szerint lövéssel zárni a támadásokat. Ellenfele pörgősen kezdett, gyorsan passzoltak, azonban az első gólt a harmadban az SZFE szerezte a 12. percben, miután

Keszthelyi

remekül indította a kiugró

Papdit

, aki higgadtan a kapuba lőtt (1-0). Két védelmi hibából a következő percben két gólt ütve fordított az SZPK (1-2). Ezt követően kiegyenlített játék folyt, lehetőségekkel mindkét oldalon, de az eredmény a harmad végéig nem változott. Második harmad elejét a Komárom megnyomta, igyekezett megnyugtató előnyt szerezni a meccs további részére. Ez részben bejött, hisz a 22. és a 23. percben két gólt szereztek (1-4). 25. percben szépített a Szeged, miután

Bozsó

lőtt gólt a névnapos

Papp Zoltán

passzából (2-4). Mindkét csapat hajtott, lövések, kapufák és védések jellemezték ezt a harmadot, majd újabb két gólt szerzett az Komárom a 30. és 33. percben (2-6). A következő percben Keszthelyi egyéni akciója után szerzett gólt. (3-6). 36. és a 37. percben egy gyors gól váltás még belefért a harmadba, az SZFE-nél egy kontra után, Bozsó önzetlenül lepasszolta a kapuval szemben álló

Marosinak

, aki laposan a kapu hosszú oldalába lőtt (4-7). A felzárkózás reményében indult neki a harmadik harmadnak a szegedi csapat,de sajnos ellenfelük a nyolcadik gólját is megszerezte a 42. percben (4-8). 47. percben Keszthelyi passzolt Papp Zoltánhoz, ő lőtt és lövése a menteni igyekvő védő ütőjéről a kapuba pattant (5-8). A meccs további részében újabb gólt már nem szerzett az SZFE, ellenben az SZPK egy szerencsés és egy fél távoli lövéssel újabb két gólt szerzett az 55. és a 59. percben (5-10). Az SZFE-nek lehetősége nyílt a pontszerzésre, de még egyenlő létszámban is megérdemelten nyert az SZPK, amely kihasználta a védekezésbeli hibáit a szegedieknek, akik kihagyták a helyzeteiket.

Férfi floorball OB II, 12. forduló

Szegedi FE - SZPK-Nokia Komárom 5 - 10 (1-2; 3-5; 1-3)

Szeged:

Bak Péter, Bozsó Márton, Feil Balázs, Keszthelyi Balázs, Marosi Péter, Őze Péter, Papdi Attila, Papp Tamás, Papp Zoltán.

Komárom:

Szuri Zoltán, Zsámboki Dániel, Gortva László, Pete József, Molnár Dávid, Pete Barnabás, Kiss János, Kővári László, Nagy Dénes.

A szegedi pontszerzők:

Bozsó 1 (1) ; Keszthelyi 1 (1) ; Marosi 1 ; Papdi 1 ; Papp T. 0 (1); Papp Z. 1 (1).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.