Sport

Labdarúgás: az Orosháza ellen győzött a Szeged-Grosics

Labdarúgás: az Orosháza ellen győzött a Szeged-Grosics

2015. február 7., szombat
Labdarúgás: az Orosháza ellen győzött a Szeged-Grosics
szeged_2011_hfc_edzomeccs02_gs

Újabb felkészülési mérkőzésen lépett pályára a Szeged 2011-Grosics Akadémia, Nyilas Elek együttese az NB III-as Orosháza FC ellen gyakorolt tovább a két hét múlva esedékes bajnoki rajtra.

A héten

újabb erősítés

vált hivatalossá a Szeged 2011-Grosics Akadémiánál: a legutóbb Pápán futballozó védő,

Tóth Gábor

csatlakozott Nyilas Elek együtteséhez, aki a kezdőcsapatban kapott szerepet az Orosháza elleni felkészülési mérkőzésen. A pénteki havazás megnehezítette a csapatok dolgát, főleg az első 10-15 percben volt igazán csúszós a talaj, de a továbbiakban is nehezen alakult ki folyamatos játék. A félidőig kétgólos előnybe került a szegedi együttes, az orosháziak kemény csatára késztették Fitosékat. A második félidőben aztán sokkal pontosabban, összeszedettebben játszott Nyilas Elek együttese, és a további négy góllal terhelte meg az OFC kapuját, a csereként beszállt

Germán Tamás

az ősszel mutatott formáját idézte két találatával. Mindössze két hete maradt a bajnoki rajtig a Szeged-Grosicsnak, amely jelen állás szerint 20 mezőnyjátékossal és három kapussal várja a tavaszi fordulókat, de mint azt

Nyilas Elek

elmondta, nem csak erre a tavaszra, hanem az elkövetkező szezonra is készülnek ezekkel az igazolásokkal, és céljuk, hogy olyan alapot rakjanak le a tavasszal, ami nagy eséllyel kecsegtet majd arra, hogy a legfőbb célkitűzésüket, az NB I-be való jutást elérjék. A Szeged 2011-Grosics Akadémia legközelebb a bajnoki főpróbán lép pályára egy hét múlva, Germánék február 14-én 11 órakor a szintén NB II-es Szolnokot fogadják utolsó felkészülési mérkőzésükön, majd február 21-én már az első tavaszi bajnokin lép pályára, amikor Nyilas Elek tanítványai a Siófokot fogadják a gyulai Grosics Akadémián.

Felkészülési mérkőzésen:

Szeged 2011-Grosics Akadémia - Orosháza FC 6-0 (2-0)

Gyula, Grosics Akadémia, műfű. Vezette: Csonka Bence.

Szeged-Grosics:

Belecan - Zelenyánszki, Markovic, Tóth G., Mészáros, Hegedűs E., Berde, Oláh G., Fitos, Manga, Oláh L. Csere: (a 60. perctől) Máté P., Szabó P., Szabó Cs., Germán.

Orosháza:

Könyves (Bordás D.) — Vozár, Makra (Péchy), Tóth I., Szabó N. (Fülöp), Szűcs D., Bozsóki, Végh (Faragó Béni), Szélpál, Nikolic (Füredi).

Játékos-edző:

Makra Zsolt.

Gól:

Oláh L. (2), Germán (2), Markovic, Fitos. Nyilas Elek:

"A kissé nehéz talajon mindkét csapat számára megterhelő volt a játék, hiszen a csúszós talajon nehéz volt reagálni, ennek ellenére egy nagyon hasznos mérkőzést játszottunk az Orosháza ellen. Nagyon örülünk annak, hogy egyre több olyan elemet látunk a játékunkban, amit sokat gyakoroltunk. Szintén örömteli, hogy csatlakozott hozzánk Tóth Gábor, akinek vannak ugyan lemaradásai, de megpróbáljuk ezt minél hamarabb behozni, kiválóan illeszkedik a csapatba személyisége és játéktudása."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.