Sport

Hétfőn temetik Berente Sándort

Hétfőn temetik Berente Sándort

2015. február 23., hétfő
Hétfőn temetik Berente Sándort

Fájdalommal tudatjuk, hogy Berente Sándor díjugrató bíró és a Szegedi Szabadidő Lovasklub elnöke 2015. február 16-án tragikus hirtelenséggel elhunyt.

1953. március 12-én született Szegeden egy négygyermekes család második gyermekeként. Iskoláit is itt végezte, géplakatos szakképzettséget szerzett. Gyermekkorától vonzódott a lovakhoz, végül 1992-ben vásárolta első lovait és alapította meg a Szegedi Szabadidő Lovasklubot. Ekkor már nős volt, három lánygyermek édesapja. A kezdetektől céljai között szerepelt, hogy Szeged városa felkerüljön a lovassport térképére. Az első díjugrató versenyt 1992-ben rendezte a szegedi salakmotorpályán, amelyet számos megyei verseny megrendezése követett. Későbbiekben a lányai versenyeztetése került előtérbe, amellett, hogy a klub elsődleges feladatának a lovassport népszerűsítését tekintette. A díjugrató életben aktívan részt vett, 2004-2009-ig a Csongrád Megyei Lovasszövetség díjugrató szakágának titkára volt. A mandátum letétele után a megyében bírói tevékenységével segítette a sportág előremenetelét. A lótenyésztés is érdekelte, nagyon büszke volt az általa tenyésztett Fanfár és Faktor nevű lovakra. Mindazok, kik végső útjára szeretnék elkísérni és búcsút venni tőle, 2015.02.23-án 15.00-kor a szegedi alsóvárosi temető ravatalozójában tehetik meg.

(dijugratoszakag.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.