Sport

Vívás: szegedi bronz az OB-ról

Vívás: szegedi bronz az OB-ról

2015. január 5., hétfő
Vívás: szegedi bronz az OB-ról

Múlt hétvégén Budapesten rendezték a junior korú vívók Országos Bajnokságát, ahol 4 szegedi vívó állt a pástra férfi tőr versenyszámban.

Egyéniben

Bakó Tamás

remekelt, aki hibátlan csoportkörrel, mindössze 14 kapott tussal, tábla 5-ösként várta a folytatást az egyenes kieséses szakaszban. A másik 3 szegedi is eredményesen teljesítette a „kanyart”,

Hollós Tamás

és

Sike József

3 nyert,

Mérő Mihály

pedig 2 nyert asszóval jutott a táblára. Hollós, Sike és Mérő is nála jóval erősebb ellenfelet kapott, 15-ös asszóban egyikük sem tudott nyerni. Bakó Tamás viszont sorra nyerte az asszóit, kiváló vívással jutott a legjobb 4 közé, ahol csak az UTE-s Mészáros tudta megállítani, Tamás így bronzéremmel zárt. Eredmények: 3. Bakó Tamás, 22. Hollós Tamás, 23. Sike József, 24. Mérő Mihály. Csapatban a középmezőnyben kezdtek a fiúk, első körben az MTK csapatával vívtak, de sajnos nem találták az ellenszerüket, kikaptak tőlük. A folytatásban viszont Bakó Tamás húzóerejével a másik 3 fiú is magára talált, sorban nyerték az asszókat, maguk mögé utasítva a pesti klubok csapatait. Előbb az UTE II., majd a Törekvés II. csapatát verték, előbbit 20, utóbbit szorosabb csatában 5 tussal. Ezzel a kitűnő 5. helyet szerezte mega Bakó, Hollós, Sike, Mérő összeállítású csapat, messze a legjobb vidékiként. Bakó Tamás egyéni bronza megerősítette helyét a junior ranglista utazó keretében, illetve előkelő helyen áll a felnőtt ranglistán is, így lehetősége van külföldi világkupa és Grand Prix versenyekre utazni. A csapat 5. helye az egyesületek versenyében jelentett értékes pontokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.