Sport

Labdarúgás: motiváltan várja a tavaszt Gonda Attila

Labdarúgás: motiváltan várja a tavaszt Gonda Attila

2015. január 13., kedd
Labdarúgás: motiváltan várja a tavaszt Gonda Attila
kstelek_morahalom47_gs

Bár az őszi szezon hajrájáig dobogós helyen állt a Mórahalom VSE a megyei I. osztályú bajnokságban, végül a negyedik helyről várhatja a tavaszi folytatást a homokháti együttes. A csapat őszéről kérdeztük az egyik nyári érkezőt, Gonda Attilát.

Tavaly nyáron igazolt a Mórahalom együtteséhez az addig a Tápét erősítő

Gonda Attila

, aki új csapatában az ősz mindegyik bajnokiján szóhoz jutott, az együttes szereplését pedig ezen felül három góllal is segítette. „Nyáron keresett meg

Magyar György

, majd meg is egyeztünk, hogy itt folytatom a labdarúgást. Szerintem rendben volt minden, sikeres félszezonon vagyunk túl, várjuk a tavaszi folytatást. Nekem sosem volt problémám a beilleszkedéssel, itt a megyében szinte mindenki ismer mindenkit, pár barátom pedig játszott a Mórahalomban, mielőtt idekerültem, jó közösség, jó társaság alakult ki” - tekintett vissza a váltásra az immáron a mórahalmiakat erősítő játékos. A Magyar György által vezetett együttes nem játszott döntetlent az ősz során, a 15 forduló alatt kereken 30 pontot gyűjtött, 10 győzelem mellett öt alkalommal hagyta el vesztesen a pályát a gárda. A bajnokik közül Gonda Attila természetesen a vereségekre nem szívesen emlékszik vissza, főképp a Kistelek és az UTC elleni zakókat felejtené el, ugyanakkor a Tápé elleni hazai vereséget nevezte fordulópontnak a csapat őszének szempontjából. „Az Algyő elleni mérkőzés mindig külön fontos számomra, hiszen algyői vagyok, sok barátom, gyerekkori ismerősöm van ott, így az a mérkőzés különösen fontos számomra. Ezt a mérkőzést várom leginkább a tavaszi meccsek közül is” - fűzte hozzá Gonda Attila, aki az odavágón győzelmet ünnepelhetett az Algyő elleni mérkőzést követően, hiszen akkor 3-1-re nyert a Mórahalom hazai pályán. Nem kell már sokat várnia egyébként az említett találkozóra, hiszen a tavaszi második fordulóban, március 7-én Algyőn mérkőznek majd meg a felek. Az ünnepek is főképp focival teltek Gonda Attila számára, az ilyenkor szokásos teremtornák mellett azonban már a nagypályás futballra való felkészülést is megkezdte a mórahalmi futballista. „Elég sok tornán voltam, meg még vagyok is, hiszen a kisteleki torna még zajlik. Minden héten fociztam az ünnepek alatt is, valamint két hete már elkezdtem a futó edzéseket annak érdekében, hogy kondiba tartsam magam. Nem volt leállás a részemről ebben az időszakban, utána sokkal nehezebb a visszalendülés. Remélem, hogy jó tavaszunk lesz.” Mindössze két pont a hátránya a harmadik helyezett FK 1899 Szegeddel szemben Magyar György legénységének, így egy jó tavaszi szerepéssel akár vissza is kerülhet a gárda az érmet érő pozíciókba.„Mondhatni az elvárásoknak megfelelően szerepeltünk, hiszen a 3-6. helyek valamelyikében gondolkodtunk, a dobogóról éppen lecsúsztunk, hiszen az FK Szeged Tápén aratott győzelmével megelőzött bennünket, de szerintem jobb is így, hiszen ezáltal plusz motivációval várhatjuk a tavaszt, hogy odaérjünk az első háromba” - zárta Gonda Attila. Mint azt Magyar György játékos-edzőtől megtudtuk, a csapat január 15-én, csütörtökön kezdi meg a felkészülést a tavaszi szezonra, egy rávezető foglalkozással, amelyet pénteken is megismételnek, majd hétfőtől nagyüzemben készülnek a február 21-i, Sándorfalva elleni hazai kupamérkőzésre, valamint az egy héttel későbbi, Makó elleni tavaszi bajnoki rajtra. A keretben nem várható nagy mozgás, az eddigi biztos érkező a SZEOL SC támadója, az ősszel kölcsönben Algyőn futballozó

Szalma Gergely

, távozó nincs a csapatnál. A játékos-edző úgy fogalmazott, a bajnokság mellett a SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupában is szeretnének minél tovább menetelni a tavasz folyamán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.