Sport

Labdarúgás: magyar bajnok kapus csatlakozott a Szeged-Grosicshoz

Labdarúgás: magyar bajnok kapus csatlakozott a Szeged-Grosicshoz

2015. január 12., hétfő
Labdarúgás: magyar bajnok kapus csatlakozott a Szeged-Grosicshoz
szantai_levente_rangado

Jelentős élvonalbeli rutinnal rendelkező kapussal erősödött a Szeged 2011-Grosics Akadémia, miután a klub sikeresen megállapodott a legutóbb Mezőkövesden szerepelt Szántai Leventével.

Mint azt

korábban írtuk

, a klub azt követően keresett új játékost a gólvonalra, hogy

Molnár F. Tamás

és

Zaharia Csaba

is hosszabb időre kidőlt a sorból sérülés miatt. A mezőkövesdi szerződése felbontása után már szabadon igazolható

Szántai Levente

fél + egy évre írt alá új állomáshelyén, ahol a keddi nap folyamán már be is száll a felkészülési munkába. A rutinos hálóőr az Újpestnél kapott először profi szerződést, majd 2002-ben igazolt a fővárosi rivális MTK-hoz. A kék-fehérekkel a 2002-2003-as szezonban bajnoki címet ünnepelhetett az élvonalban, igaz,

Végh Zoltán

mögött csak tartalékkapusként számított rá a szakmai stáb. Később kölcsönadták a Tatabányának, a Kazincbarcikának, majd a Diósgyőrnek is, végül a 2006-2007-es idény telén Soroksárra igazolt. Innen Rákospalotára, a REAC-hoz távozott fél évvel később, két év elteltével pedig ismét az MTK-hoz csatlakozott 2009 nyarán. A szezon során 9 alkalommal védte bajnoki és 5 alkalommal kupamérkőzésen a Garami-legénység hálóját, majd 2010-től egészen idén télig a Mezőkövesd alkalmazásában állt. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyeieknél 84 másod- és 10 elsőosztályú találkozón kapott játéklehetőséget, ugyanakkor az elmúlt ősszel már csak a Ligakupában és a Magyar Kupában jutott szóhoz. Friss hír, hogy szintén a szegediekkel készül a 25 éves

Radványi Dávid

, bár vele még nem állapodott meg az egyesület. A felvidéki származású védő Magyarországon megfordult a Nyíregyháza, a Veszprém és a Békéscsaba színeiben is. Az NB I-ben 3, a második vonalban pedig 20 meccsen lépett pályára, utóbbiakon egy gólt jegyzett. A védelem tengelyében és védekező középpályásként egyaránt bevethető.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.