Sport

Szeged labdarúgását segítenék a veterán labdarúgók + FOTÓK

Szeged labdarúgását segítenék a veterán labdarúgók + FOTÓK

2014. december 4., csütörtök
Szeged labdarúgását segítenék a veterán labdarúgók + FOTÓK
veteranfoci_sajttaj06_gs

„Egy életen át kell játszani – a bravúrcsapat” címmel folytatódott a Közéleti Kávéház sorozata. A szerda esti beszélgetésen a szegedi veterán labdarúgó egyesület idei évéről, helyzetéről, valamint az országos veterán labdarúgásról és a szegedi futball helyzetéről beszélgettek a résztvevők.

A házigazda

Bagdi Sándor

köszönthette a megjelentek mellett

Joób Mártont

, a városi foglalkoztatási, szociális és sportbizottság elnökét,

Nógrádi Tibort

, az MLSZ Csongrád megyei igazgatóját,

Dudás Tivadart

, az Országos Veterán Labdarúgó Sport Egyesület Dél-kelet régiójának koordinátorát, valamint

Kozma Józsefet

a kulturális, oktatási, idegenforgalmi és ifjúsági bizottság elnökét. Az emlékek felelevenítését követően Bagdi Sándor elmondta, ő maga is futballozott korábban, és kiváló dolog, hogy a futballisták továbbra is tartozhatnak valahova, erre pedig a veterán labdarúgó csapat remek lehetőséget nyújt.

Szamosvölgyi Zoltán

, a szegedi csapat vezetője számolt be az elmúlt esztendőről, majd kifejtette: a gárda célkitűzése, hogy idén is bekerüljön az országos döntőbe, ahol az idei évben az ötödik helyet szerezte meg, míg egy idénnyel korábban a dobogón zárt. Ahhoz, hogy ez megvalósuljon, ugyanilyen lendülettel és akarattal kell tenniük a dolgukat, mint ahogy az őszi szezon alatt ez jellemző volt a csapatra. Ehhez a személyi feltételek adottak, az anyagi része viszont nehezebb, mert jelenleg szponzor nélkül áll az egyesület. Annak érdekében, hogy a versenyfeltételeket biztosítani tudják, igyekeznek minden esélyt megragadni. „Azt szeretnénk elérni, hogy az általunk produkált eredmény fáklya legyen a fiatal csapatok szereplésére, hogy ezzel is segítsük Szeged labdarúgását. Szeretnénk megélni, hogy Szegednek is legyen egy kiváló NB I-es csapata, amelynek meccseire csak úgy, mint Diósgyőrben, tízezren látogassanak ki. Ebben szeretnénk segíteni a saját módunkon” – mondta el Szamosvölgyi Zoltán. Kozma József hangsúlyozta, a kultúra része a sport is, a kultúrának pedig nagy szerepe van abban, hogy az ember jól érezze magát a saját városában. A veterán labdarúgó csapat eredményes szereplésével hozzájárul a város kulturáltságához azáltal, hogy jó hírnevét viszi Szegednek szerte az országban, így ezért köszönettel tartozik a futballistáknak és vezetőiknek a város. „Önmagától egyetlen eredmény sem születik meg, az idén elért ötödik helyért is gratuláció illeti a csapatot. Ez egy jó közösség, a város pedig akkor lesz igazán jó közösség, ha vannak ilyen összetartó csapatok, mint a veterán labdarúgó csapat, ezek pedig megérnek minden támogatást. Meg kell becsülni a veterán labdarúgókat, mert általuk lehetnek majd a későbbiekben tehetséges, szorgalmas fiatalok a városban” – zárta beszédét Kozma József. Joób Márton úgy fogalmazott, széles összefogásra van szükség annak érdekében, hogy növekedjen az utánpótlásban sportoló gyermekek száma, ehhez pedig egy belülről növő egyetértésre, összefogásra van szükség a klubok között. A sportbizottság elnöke biztos abban, hogy az önkormányzat amit tud, azt meg fogja tenni a veterán labdarúgásért, az egyesületnek pedig ezúton is gratulált elért eredményeihez.

Nógrádi Tibor megköszönte a csapat elmúlt négy éves szereplését, és ahogy elmondta, ez a csapat fontos szerepet tölt be a szegedi futballban. Az MLSZ Csongrád megyei igazgatója a szegedi futball helyzetét a pesszimista hangok ellenére jónak ítélte meg, hiszen a lakossághoz viszonyított, országos átlagnak megfelelő százaléknyi labdarúgó van a városban, míg ez a szám korábban jóval kevesebb volt. „A szegedi labdarúgásnak csak akkor van jövője, ha megbecsüli a múltját, megbecsüli azokat, akik sokat tettek érte. Mindent meg fogok tenni azért, hogy a stadionavatón ez a közösség a díszpáholyban foglalhasson helyet, és a hazai mérkőzésen lehessen egy megbecsült veterán szekció, hiszen ezeknek az embereknek át kell adniuk mindazt, amit megtapasztaltak” – fogalmazott Nógrádi Tibor. Az OVLSE Dél-keleti régió koordinátora, Dudás Tivadar úgy véli, érdemes volt ennyit dolgozniuk, és úgy véli, az ő szereplésüknek is van szerepe abban, hogy megfordult a városvezetés labdarúgás iránti tisztelete. Többször felmerül, hogy a csapat miért is játszik, amire Dudás Tivadar egyszerű választ adott. „Mindig a szegedi címerért lépünk pályára. Viszontagságos szezonon vagyunk túl, ugyanakkor bebizonyosodott, hogy tartalékos csapat nincs, mert mindig az a legerősebb csapat, amelyik kifut a pályára. A kiélezett küzdelemben az őszi fordulókat követően 24 ponttal a szegedi együttes vezeti a tabellát, büszkék vagyunk az eredményeinkre” – zárta gondolatait Dudás Tivadar, aki kifejtette, bárminemű segítséget szívesen fogadnak, hiszen az egyesületnek nagy szüksége lenne rá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.