Sport

Kosárlabda: veretlenül zárta az őszt a Kosársuli

Kosárlabda: veretlenül zárta az őszt a Kosársuli

2014. december 21., vasárnap
Kosárlabda: veretlenül zárta az őszt a Kosársuli
vass_peter_kosarsuli

Már az első félidőben eldöntötte a Salgótarján elleni rangadót a Vásárhelyi Kosársuli. A kék-sárgák mind a kilenc eddigi bajnokijukat megnyerték az ősszel, így hibátlanul állnak az NB I/B Keleti csoport élén. A Kosársuli játékosai azonban nem pihenhetnek sokáig, mivel január első hétvégéjén Hepp Kupa négyes döntőn lépnek pályára a Hódtói Sportcsarnokban.

A vendég tarjániak - soraikban három Vásárhelyen nevelkedett fiatallal,

Schéda Martinnal

,

Czuprák Ádámmal

és

Rácz Tamással

- nem titkoltan győzni jöttek Vásárhelyre és ennek megfelelően talán túlzott magabiztossággal készülődtek az összecsapásra. A Kosársuli azonban gyorsan lehűtötte a vendégek reményeit, hiszen szenzációsan kezdték a találkozót. Az örökifjú

Nyilas

először

Rostás Imrének

osztott ki egy gólpasszt, majd bevágott egy hármast és egy közelit. Két és fél perc és 9-2 után kezdtek ébredezni a salgótarjániak, előbb Schéda, majd

Madár

szerzett pontokat. Ez azonban nem szegte a hazaiak kedvét, akik Nyilas,

Vejinovic

és Rostás Imre pontjai jóvoltából a hatodik percben már 18-5-re vezettek. A folytatásban

Vas Péter

sem maradt ki a pontgyártásból, így a különbség az első tíz perc végére sem változott jelentősen. A második játékrész elején sem vettek vissza a tempóból a kék-sárgák. Sorrendben

Mócsai

, Vejinovic, Nyilas, majd kétszer

Gruda

juttatta a gyűrűbe a labdát. (37-15). A ponterős támadójáték mellett a védekezés is elég jól ment

Elek András

tanítványainak, még az Egerből frissen igazolt

Szabó Pétert

is sikerült hatástalanítani, mindezt úgy, hogy a második periódus derekáig csak 17-et dobott az ellenfél. A negyed elején beállt Grudával sem tudtak mit kezdeni a vendég piros-fehérek és a 18. percben már 32 ponttal vezettek, 50-18-at mutatott az eredményjelző. A nagyszünetre ugyan valamelyest csökkent a különbség a két csapat között, de az 52-29-es állás így is több mint megnyugtató volt a hazaiak számára.

Pap Iván

sportszerűtlenjével folytatódott a rangadó, amiből négy pontot gyűjtöttek a hazaiak, Pap azonban két trojkával javított hibáján, majd hamarosan 19-re (24. perc: 58-39) olvadt a differencia. A vásárhelyiek ugyanakkor gyorsan magukhoz tértek, sokpasszos és eredményes kosárlabdával megint jelentős, 25 pontos előnyt harcoltak ki. Ekkor egyébként már a Hódmezővásárhely öt kosarasa járt tíz pont fölött. Nem maradt túl sok kérdés a zárónegyedre, amelynek kezdete előtt 74-49 állt az eredményjelzőn. Lassan telt az idő, nem sok kosár esett az első percekben, az ex-vásárhelyi Schéda és Czuprák tartotta a lelket a Nógrád megyeiekben, a győzelem azonban nem forgott veszélyben, sőt állandósulni látszott a 20 pont fölötti vezetés. Végül a Vásárhely 89-71-es diadallal zárta a Salgótarján elleni találkozót, így kilenc győzelemmel a tabella élén várja a januári folytatást.

Kosárlabda NB I/B Keleti csoport, 9. forduló:

Vásárhelyi Kosársuli SE – Konecranes-Salgótarjáni KSE 89-71 (23-13, 29-16, 22-20, 15-22)

Hódmezővásárhely Hódtói Sportcsarnok, 600 néző. Vezette:. Gergely Cs., Borgula Gy és Balogh Gy.

Kosársuli:

Vejinovic 5, ROSTÁS I. 12, VAS 15, NYILAS 17/9, VARGA 13.

Csere:

GRUDA 12, Czibere 2, Genal 2, Kelemen 4, Rostás G. 2, Mócsai 3, Kukla 2.

Edzők:

Elek András és Utasi Gábor.

Salgótarján:

Madár, Dániel, Schéda 4, Gorski, Pap 16/6.

Csere:

Szabó P. 14/6, Czuprák Á. 2, Rácz T. 4, Pribic 2, Oluic.

Edző:

Papp Attila. Elek András:

"Az első félidőben remekül játszott csapatunk és ekkor el is döntötte a mérkőzés sorsát. Szünet után már akadozott a játékunk, mindenkinek ígyekeztünk játéklehetőséget biztosítani, de a különbség végig megnyugtató volt a javunkra."

A 9. forduló további eredményei:

Szolnoki Olaj KK U23 - Mercedes-Benz Gyár KA 77-46, Bp. Honvéd SE - Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK 74-78, Debreceni EAC - Békési SzSK 108-79, Óbudai Kaszások - EKF-Eger-KOK SE 104-82, TF Budapest - Budafok 75-70.

A bajnokság állása:

1. Vásárhelyi Kosársuli 1,00 (9 győzelem - 0 vereség), 2. Debreceni EAC 0,94 (8 - 1), 3. Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK 0,89 (7 - 2), 4. Békési SzSK 0,78 (5 - 4), 5. Óbudai Kaszások 0,78 (5 - 4), 6. Bp. Honvéd SE 0,75 (5 - 5), 7. TF Budapest 0,75 (4 - 4), 8. Konecranes-Salgótarjáni KSE 0,72 (4 - 5), 9. EKF-Eger-KOK SE 0,67 (3 - 6), 10. Szolnoki Olaj KK U23 0,61 (2 - 7), 11. Mercedes-Benz Gyár KA 0,57 (1 - 6), 12. Budafok 0,50 (0 - 9). A bajnokság 2015. január 10.-én folytatódik, ezen a napon a Vásárhelyi Kosársuli Békésen lép pályára.

Vásárhely rendezheti a Hepp Kupa négyes döntőjét

Az MKOSZ január 3-ára és 4-ére írta ki a Hepp Kupa négyes döntőjének időpontját, amelynek rendezési jogát a Vásárhelyi Kosársuli nyerte el. A Final Fourba Vejinovicék mellett a Konecranes-Salgótarjáni KSE, a Debreceni EAC és a TF-Budapest jutott be. Az első napon 15.30-kor a Salgótarján a Debrecennel mérkőzik, majd 18 órától kerül sor a másik elődöntőre, a Vásárhelyi Kosársuli - TF Budapest találkozóra. Másnap először a két vesztes mérkőzik egymással, majd az első napi két győztes mérkőzik a Hepp Kupáért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.