Sport

Futsal: visszavághat az UTC a Csömörnek

Futsal: visszavághat az UTC a Csömörnek

2014. december 4., csütörtök
Futsal: visszavághat az UTC a Csömörnek
utc_csomor14_gs

Idegenben lép pályára a férfi futsal NB I 13. fordulójában az UTC Futsal Team, Brinszky Adrián tanítványai a Rubeola FC Csömör otthonába látogatnak a hét végén.

A beharangozót támogatta a GS-VILL 94 Kft.

A két gárda előző,

szeptember 22-i bajnokiját

Takó Csaba

legénysége nyerte az újszegedi sportcsarnokban. A 3-4-es végeredmény ugyanakkor azt mutatja, az UTC-nek lehet keresnivalója az idegenbeli összecsapáson. Annál is inkább, mert Baloghék egyre jobb formát mutatnak a gyengébb idénykezdet után, a csapat az elmúlt három fordulóban minden meccsén legalább négy alkalommal betalált, ami november 24-én már az

első győzelemhez

is elegendőnek bizonyult a Méhkerék ellenében. A Csömör eközben már öt mérkőzés óta nem szerzett pontot, így mindenképpen kiélezett csatának ígérkezik a pénteki.

Online

Pénteken 20.15-től folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a Rubeola FC Csömör - UTC Futsal Team NB I-es bajnoki mérkőzésről. Hajrá Szeged!

Nem szabad ugyanakkor figyelmen kívül hagyni, hogy az újszegediek jó szereplését külső tényezők is akadályozzák az idény elejétől kezdve. “Az önkormányzat – döntően a futsal NB I-es szereplést mérlegelve – 10 millió forintos költségvetési támogatást hagyott jóvá 2014-re az egyesület számára, aminek végrehajtását Botka László polgármester felfüggesztette, zárolta. Ezt a sportbizottság többszöri indítványa ellenére a mai napig nem oldotta fel. Az önkormányzatnak jelentős kötbérbevételei érkeztek a nyár folyamán, és az UTC számára külön alapból vagyongazdálkodási bizottsági döntéssel ötmillió forintot szavaztak meg, hogy a 2014/15-ös NB I-es futsalbajnokságban elindíthassa, zökkenőmentesen szerepeltethesse együttesét. Összehasonlításképpen: más bajnoksági konkurens klubok százmilliós bevételekkel, köztük több tízmilliós önkormányzati támogatással rendelkeznek. Botka László ezzel szemben a második félévre megszavazott 5 millió forintos bizottsági támogatásról szóló határozatot sem hajtja végre, ezzel akadályozza az UTC eredményes szereplését, veszélyezteti az NB I-es bajnokságban való helytállását” –

foglalta össze

a fennálló problémát a nyáron portálunknak

Varga Zoltán

, az újszegediek egykori sportolója, az UTC Baráti Kör tagja. A helyzetre azóta sem született megoldás. „Küzdünk az NB I-es tagságunkért, mindent elkövetünk, hogy életben tartsuk élvonalbeli létjogosultságunkat, már az is eredmény, hogy el tudunk utazni. A vezetőség is így döntött, a játékosokat is sikerült meggyőzni, így várhatóan az előző mérkőzésünkön látott kerettel el tudunk utazni Győrbe. Próbáljuk még tovább tolni az NB I-et, az eredményekről talán felesleges is beszélni” - mondta

Brinszky Adrián

játékos-edző még a Rába ETO elleni derbi előtt, rámutatva az ügy súlyosságára. Mindezek tükrében már hatványozottan kijelenthető, nehéz út előtt áll az UTC.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.