Sport

Vaskuti Istvánt újraválasztották az ICF első alelnöki posztján

Vaskuti Istvánt újraválasztották az ICF első alelnöki posztján

2014. november 7., péntek
Vaskuti Istvánt újraválasztották az ICF első alelnöki posztján

Újraválasztották a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) első alelnöki posztján Vaskuti Istvánt az ICF Varsóban zajló kongresszusán.

A magyar sportdiplomata 66-53-ra nyerte a pénteki szavazást brazil riválisával szemben. "Bíztam a sikeremben, mert előzetesen úgy éreztem, hogy a nagy blokkok mögöttem állnak. Jól ismernek engem a küldöttek, s tudják, hogy megbízható vagyok, valószínűleg ennek is köszönhető a győzelmem" - nyilatkozott az MTI-nek

Vaskuti István

, az 1980-as moszkvai olimpia kenus bajnoka, aki úgy értékeli, hogy nagy lépést tett előre, s elképzelhetőnek tartja, hogy a 2016-os ötkarikás játékok után akár az ICF elnöki posztjára is pályázik majd. Vaskuti István tíz éve dolgozik az ICF-ben, s hat éve tölti be az első alelnöki tisztséget. "Ez nem csak az én egyéni sikerem, hanem a magyar kajak-kenu és a magyar sport sikere is. Elismerése a magyar kajak-kenunak. Egy egész csapat áll mögöttem, az élén Baráth Etelével, szövetségünk elnökével" - hangsúlyozta Vaskuti István. "István nagyon megérdemli ezt a győzelmet - mondta az MTI-nek

Baráth Etele

. - Az egész élete összefonódik a sportággal, amellyel komoly szellemi-elméleti szinten foglalkozik. Végigjárta a földrészeket, s közelről próbálja feltérképezni, megérteni, hogy mi hogyan működik, s hatalmas empátiával rendelkezik." A Magyar Kajak-Kenu Szövetség vezetője hozzátette: úgy gondolja, Vaskuti újraválasztása megnyithatja a jövőt a fiatal magyar szakemberek előtt, s azon fognak dolgozni, hogy az európai és a nemzetközi szövetség minél több bizottságában kapjanak helyet magyar tagok is. A hétvégi, varsói ICF-kongresszuson szó lesz a szervezet költségvetéséről, a globális fejlesztési törekvésekről és az olimpiai program átalakításáról is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.