Sport

Súlyemelő-vb - tizenegyedik lett Nagy Péter

Súlyemelő-vb - tizenegyedik lett Nagy Péter

2014. november 16., vasárnap
Súlyemelő-vb - tizenegyedik lett Nagy Péter
nagypeter02_olimpia_mti_it

Az orosz Ruszlan Albegov, a tavalyi vb-aranyérmes, kétszeres Európa-bajnok nyert összetettben a plusz 105 kilósok versenyében a súlyemelők kazahsztáni olimpiai kvalifikációs világbajnokságának befejező napján, Nagy Péter a szegedi Lelkesedés SK versenyzője a 11. helyet szerezte meg.

Nagy Péte

r a 11. lett, aminek köszönhetően 15 ponttal gazdagította a férficsapat gyűjteményét. A 28 esztendős szegedi sportoló a helyi idő szerint vasárnap délután rendezett A csoportos versenyen 185 kilós kezdőfogását teljesítette szakításban, a 189 kiló azonban mindkét kísérleténél túl nehéznek bizonyult. A második fogásnemben a 216 után a 222 kilogramm is sikerült, és bár a 227 kilökése már nem ment, az összetettbeli 407 kilogrammal minden B és C csoportos vetélytársát maga mögé utasította. Az együttesen 33 résztvevőt felvonultató ólomsúlyú mezőnyben a teljes rangsorban a 15 kvalifikációs pontot érő 11. helyen végzett. Nagyot megelőzően a magyar férfiválogatottból a 62 kilogrammos súlycsoportban versenyző

Soóky Gergely

és a 105 kilogrammos

Gyurkovics Ferenc

szerzett még pontokat, előbbi - a nemzetközi szövetség rendelkezése értelmében - 12-t, utóbbi 14-et, így hárman együttesen 41 ponttal alapozták meg a 2015-ös folytatást. Az idei kvalifikációs vb mellett még a következő évi világbajnokságon lehet a csapatoknak pontokat szerezniük, ezek aztán összeadódnak, és az ily módon kialakuló sorrend alapján a férfiaknál az első 24, a nőknél pedig az első 21 nemzet szerez különböző számú részvételi kvótát a 2016-os riói olimpiára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.