Sport

Labdarúgás: álomkezdés után magabiztos sikert aratott a Tápé Tiszaszigeten + FOTÓK, VIDEÓ

Labdarúgás: álomkezdés után magabiztos sikert aratott a Tápé Tiszaszigeten + FOTÓK, VIDEÓ

2014. november 22., szombat
Labdarúgás: álomkezdés után magabiztos sikert aratott a Tápé Tiszaszigeten + FOTÓK, VIDEÓ
tiszasziget_tape_mj 08

Jószerével már az első tíz percben eldőlt a Tiszasziget és a Tápé összecsapása, újabb győzelmével tartja a lépést Paksi Péter alakulata a HFC-vel.

Sokkal nagyobb sebességi okozatban kezdtek a vendégek, aminek igen hamar meg is lett az eredménye, miután

Illés Attila

Mike Gáborral

szembeni szabálytalansága okán

Rabi Zsolt

játékvezető már a 2. percben tizenegyest fújt a Tápé javára. A végrehajtó szerepét magára vállaló

Bilics Igor

magabiztosan győzte le

Kispéter Zoltánt

. (0-1) Még fel sem ocsúdtak a tiszaszigetiek, ismét a hálójukban táncolt a labda, amint

Pócs Tamás

odajuttatta azt fejjel egy beadást követően. (0-2) Sőt, a 11. minutumban úgy tűnt, végleg eldőlhet a mérkőzés sorsa, amikor Bilics élesen belőtt szabadrúgását

Mario Cindel

csúsztatta a rövidbe. (0-3) Bár a hazaiak sem eddig, sem a folytatásban nem szorultak be kapujuk elé, látványosan enerváltabban futballoztak ellenfelüknél, amit alig negyedóra elteltével

Szentes Bíró Tamás

igyekezett kihasználni, de a fiatal szélső 13 méteres löketét a kapufa hárította. A vasat aztán

Bernát Péternek

is sikerült megkongatnia, a liga góllövőlistáját vezető támadó

Bálint Tamás

a kelleténél egy pár milliméterrel hosszabb beadását bólintotta a védők közül kilépve a keresztlécre. Mégis összejött a szépítés a Tiszaszigetnek, a 38. percben

Drágity Dusán

vágott a sorfal alatt/között a hálóba egy 19 méteres szabadrúgást. (1-3) A hajrában mindkét együttes növelhette volna góljai számát, de

Simon Szabolcs

a bal felső mellé fejelt ordító ziccerben,

Kasza Ferenc

közeli bólintását pedig

Tombácz Róbert

védte emberfeletti bravúrral. Szünet után már kevesebb hibát vétettek a csapatok a mezőnyben, aminek kiegyenlítettebb, egyben nyugodtabb játék lett az eredménye. Az idő előrehaladtával egyre elkeseredettebben hajtottak a hazaiak, hogy közelebb tudjanak zárkózni riválisukhoz, de erőfeszítéseiket siker nem, csak fáradtság követte. Az erejével jól gazdálkodó Tápé így a végén még szebbé tudta varázsolni a diadalt. A 82. percben

Németh László

szerzett labdát a támadóharmadban, amivel

Dalibor Crkvenjakovot

játszotta meg, a légiós pedig a bal alsóba lőtte a százszázalékos helyzetet. (1-4) Az i-re a pont a 86. percben került fel.

Sasa Glendza

ziccerből - sajátos módon - egészen a tizenhatosig cselezte ki magát, hogy aztán az érkező Bilics elé tálaljon. A társ lövés helyett viszont inkább lendületből elhúzott három védő mellett, majd a jobbján érkező

Milos Simovicot

hozta helyzetbe, aki élt is a lehetőséggel. (1-5) Sikere révén a Tápé továbbra is lőtávolon belül üldözi a fordulóban Ásotthalmon nyerni tudó Hódmezővásárhely csapatát.

Paksi Péter

alakulatára még vár egy mérkőzés a téli szünet előtt, jövő hétvégén az FK 1899 Szegedet fogadják Bilicsék, míg a Tiszasziget az Algyőt látja vendégül, ugyancsak egy elmaradt meccs pótlásaként.

Tiszasziget, 100 néző
2014. november 22., 13.00
Tiszasziget SE
Tápé ESK
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Rabi Zsolt •* Asszisztens: Katona Balázs, Patyi Zoltán
1
-
5

Megyei I. osztály, 15. forduló:

Tiszasziget SE - Tápé ESK 1-5 (1-3)

Tiszasziget, 100 néző. Vezette: Rabi Zsolt (Katona Balázs, Patyi Zoltán).

Tiszasziget:

Kispéter - Kertész (Csiszár 51'), Illés, Tumbas, Bálint, Puhalák, Rutai (Bódi - a szünetben), Juhász, Kasza (Kató 69'), Drágity (Kiss 78'), Bernát.

Tápé:

Tombácz - Simon (Németh 65'), Mudresa, Cseh, Cindel (Glendza 84'), Mike, Bilics, Pócs, Szentes Bíró (Simovic 65'), Péter (Dlusztus 80'), Crkvenjakov.

Vezetőedző:

Paksi Péter.

Gólszerzők:

Drágity (38'), ill. Bilics (3' - tizenegyesből), Pócs (8'), Cindel (11'), Crkvenjakov (82'), Simovic (86').

Sárga lap:

Kertész (39'), Kató (89'), ill. Szentes Bíró (48'), Cindel (57'), Mike (64'), Pócs (72'). Stetakovic Marinko:

"Sajnos az első tíz perc után eldőlt a meccs. Alaphibákat követtünk el, annak ellenére, hogy ezeket külön átbeszéltük a találkozó előtt. Egy ilyen erős csapat, mint Tápé, ekkora előnyről már le kell hoznia a mérkőzést. Igyekeztünk visszajönni a meccsbe, részlegesen ez sikerült is, de későbbiekben nem tudtunk élni az adódó lehetőségeinkkel. A Tápé megérdemelten nyert, erőnlétben nem tudtuk felvenni velük a versenyt, aminek a hajrában újabb két bekapott gól lett az eredménye. Reménykedtünk egy döntetlenben, ez azonban nem jött össze. Még egyszer hangsúlyozom, jobban játszott ma az ellenfelünk."

Paksi Péter:

"Nagyon jó mérkőzés volt, mindkét csapat megfelelően állt hozzá a találkozóhoz. Ami a kezdést illeti, mentálisan jobban fel voltunk készülve, jobban sikerült a bemelegítés, és az az igazság, hogy feldobott minket a jó pálya, illetve környezet is. Mint ezúttal is megmutatkozott, ennyit jelent, ha egy csapat megfelelő sebességen kezdi az összecsapást. Gólhelyzetekig jutottunk, amiket ki is tudtunk használni. Az első félidő közepétől a Tiszasziget felébredt némiképp, míg mi egy kicsit elkényelmesedtünk. Volt egy-két lehetőségük nekik, főleg pontrúgásokból, ami egyértelműen a figyelem hiányának köszönhető a mi részünkről. Szünetben rendezni kellett a sorokat, hiszen győzni jöttünk ide, és nem engedhetjük meg magunknak azt, amikor olyan életveszélyes játékosok szerepelnek a túloldalon, mint például Bernát Péter, hogy hagyjuk talpra állni az ellenfelet. Véleményem szerint a második félidő már egyértelműen rólunk szólt, helyzetek sokaságát dolgoztuk ki, a hajrában pedig tudtunk újítani. Összességében mindkét csapat rangadóhoz méltó játékot nyújtott. Mi egy kicsivel jobbat."

Tekintse meg a SZEGEDma TV felvételét a mérkőzésről!

http://www.youtube.com/watch?v=TPcovsyveV8

Online közvetítésünk:

VÉGE
90+1'
Vége a mérkőzésnek. Bár a Tiszasziget rendkívül szimpatikusan küzdött a borzalmas kezdés után, hogy megmentsen valamit, a Tápé összességében megérdemelt sikert aratott.
89'
Kató odalépett Simovicnak, sárga lett az eset vége.
86'
GÓÓÓL!!! Eldőlt! Glendza ziccerből keverte ki magát a tizenhatos előteréig, ott pedig Bilics elé tálalt. A szűrő lövés helyett megcsinált két-három cselt, végül a mellette szabadon érkező Simovicot hozta helyzetbe. A csereként beállt játékos magabiztosan gurított a hálóba Kispéter mellett. 1-5!
84'
Cindel helyett Glendza is kap pár percet.
82'
GÓÓÓL!!! Saját tizenhatosa előterében passzolgatott a Tiszasziget, amire rá is fázott. Németh szerzett labdát Bernáttól, Crkvenjakovot játszotta meg, aki a bal alsóba vágta 14 méterről a ziccert. 1-4!
80'
Paksi mester is frissíti övéit: Dlusztus érkezett a pályára, Péter Sándor bandukolt le
78'
Drágity számára véget ért a mérkőzés, Kiss Árpád állt be helyette.
77'
Nagyobb helyzet nélkül peregnek a percek, a Tiszasziget szempontjából vészesen gyorsan is. Mindemellett izgalmas hajrának nézünk elébe, mert az iram továbbra sem csökkent.
72'
Drágity viszont már a kaput vette célba a 35 méteres szabaddal, Tombácznak nagyot kellett nyújtóznia az bivalyerős bombánál.
72'
Sajátos körülmények között kapott sárgát Pócs: nem hagyott elvégezni egy szabadrúgást a térfél közepén, Bernát pedig rápöccintette a játékszert. Az eset érdekessége, hogy az egész szituációt megelőző szabálytalanságnál meglehetősen könnyen fújtak lökést Cindel ellen.
70'
Egy balról érkező szabadrúgásnál Mudresa elé került a lepattanó, az egykor az NB I-ben is szerepelt védő viszont ballal igencsak gyengén találta el a labdát. Kispéternek ez így nem okozott gondot.
69'
Frissítenek a hazaiak is, Kató szállt be Kasza helyén a meccsbe.
67'
Mudresa lábára rátartott Bódi, a bíró viszont nem fújt. Ez is csak olaj a tűzre. Nem kapott könnyű feladatot Rabi Zsolt ezzel a mérkőzéssel.
65'
Kettőt cserélt Paksi Péter, Szentes Bírót és Simont hívta le, Németh és Simovic szállt be.
64'
Nem hiszi el Rabi sporttárs legújabb ítéletét Mike, ennek a tar középpályás üvöltve hangot is adott. Sárgát kapott a kirohanásáért.
63'
Ismét bekerülhet egy kimaradt ziccer a tápéiak statisztikájába: Péter ugratta ki Tumbas mellett Crkvenjakovot, a szerb támadó viszont 14 méterről Kispéter és a jobb alsó mellett is elbelsőzte a labdát.
61'
Kiegyenlített, kiegyensúlyozott játékot hoz eddig a második félidő. A csapatoknak már arra is van idejük, hogy a sporival foglalkozzanak.
57'
Rabi Zsolt nem állította meg a hazaiak akcióját egy Bernáttal szembeni lerántás után, utólag viszont felmutatta a sárgát Cindelnek.
53'
Villámgyors kontrával fejlődött fel a Tápé, Bilics dobta támadásba Pétert a jobb szélen, aki aztán az alapvonalról adott be. A rövid oldalon védőjét megelőző Crkvenjakov sarokkal próbálta a bal felsőbe tenni a játékszert, számításaiba azonban apró hiba csúszott.
51'
Csiszár is beállt a Tiszaszigetbe, Kertész Balázs volt az áldozat.
48'
Nagyot koppant Kertész cipője, Szentes Bíró rúgott rá becsúszva. Ez is sárga.
46'
Rutai már kabátban érkezett vissza a szünetről, helyét Bódi vette át a folytatásra.
46'
Folytatódik a meccs, egyetlen csere történt a szünetben.
SZÜNET
45'
Rabi Zsolt nem hosszabbított, vége az első felvonásnak. Ha a második csak fele ilyen eseménydús lesz, már akkor sem fogunk unatkozni.
45'
Igazi futballcsemege ez a meccs. Az imént Szentes Bíró Tamás egy háta mögé érkező labdát tett okszival a balon robogó Crkvenjakov elé. Helyzet ugyan végül nem lett belőle, de elképesztő mozdulat volt.
43'
Mit fogott Tombácz?! Juhász szöglete után Kasza bólinthatott 6-7 méterről, de a hálóőr emberfeletti bravúrral kitolta még a mozgásával ellentétes irányba érkező próbálkozást.
41'
Újabb hazai szabadrúgás végezhettek el a hazaiak. 20 méter volt a távolság, kissé balról, de Drágityék ezúttal elkapkodták a dolgot. Gyorsan megjátszották volna a bogyót, a tumultusban viszont hamar elhalt a kísérlet.
40'
Mi maradt ki?! Bilics végezte el a pontrúgást, a szabadon érkező Simon viszont 5 méterről a hosszú felső mellé tette a labdát homlokkal.
39'
Megszületett az első sárga: Kertész kapta, amiért bokán rúgta a tizenhatos sarkánál Szentes Bírót.
38'
GÓÓÓL!!! Drágity elemi erővel gurított a az öt tagot számláló sorfal között (!) a kapu bal oldalába. 1-3!
37'
Pócsnál kezezést látott a bíró, pontosan 19 méterről lőhet szabadrúgást a Tiszasziget...
34'
Komoly lehetőség maradt ki ismét. Bernát reagált a leggyorsabban egy kapu előtti kavarodásnál a lepattanóra, háttal a kapunak a tisztán helyezkedő Kaszához passzolt, aki viszont lövés helyett továbbadta a lehetőséget Tumbasnak. A hórihorgas bekket viszont már leblokkolták a tápéiak.
32'
Bernáték nagyon nincsenek most barátságban a játékvezetővel: előbb Kasza esett el védője szorításában a tizenhatoson belül egy bedobásánál, majd ismét a magas növésű csatár ütközött Tombácz Róberttel egy felívelésnél. Rabi Zsolt előbb nem fújt semmit, másodjára pedig kifelé jelzett szabadrúgást.
29'
Péter és Crkvenjakov teljesen szabadon játszhattak meg egy kisszögletet, a védők jószerével el sem indultak rájuk. Teljesen megzavarodtak a korán bekapott góloktól a hazaiak.
27'
Szerencséje sincs a Tiszaszigetnek... Bálint tekert be balról, Bernát nagyszerűen lépett ki középen a védők közül, de a kelleténél hajszányival magasabb beadást már csak a keresztlécre tudta stukkolni 5 méterről.
26'
Majdnem összejött a negyedik! Szentes Bíró szerelte Juhászt a félpályánál, a jobb szélen meglóduló Pétert indította, aki az ötösig robogva a hosszú alsó mellé gurított óriási ziccerben.
25'
Összességében eddig azt lehet mondani, a tápéiak sokkal koncentráltabb, összeszedettebb játékot nyújtanak, jó értelemben vett agresszivitással. Erre szokás mondani a közhelyet: "jobban akarják a győzelmet."
20'
Hihetetlen, amit a Tiszasziget játékosai védekezés közben csinálnak: Cindel adhatott be teljesen szabadon Rutai mellett, az ellenfél méterekre tőle várta, mi történik. Kispéterék szerencséje az volt, hogy a középen berobbanó Crkvenjakov nem találta el jól a bogyót.
18'
Ismét Szentes Bíró Tamás a főszerepben: Crkvenjakov lefejelt labdáját tekerte el 16-ról a bal alsóra. Kispéter azonban odaért még időben a próbálkozásra.
16'
Szentes Bíró! A fiatal szélső Puhalákot szerelte a hazai térfél közepén, majd egészen a tizenhatosig kígyózott az őt nem különösebben támadó bekkek között. 13-14 méteres jobbosa végül a kapufán csattant.
14'
Érdekes, hogy mezőnyben nem tükröződik az a különbség, amit az eredmény mutat. A tiszaszigetiek becsülettel mennek előre, még ha a Mudresa által vezetett védelmen egyelőre nem is találják a rést.
11'
GÓÓÓL!!! Bilics végezhetett el szabadrúgást az oldalvonal mellől, a tizenhatos magasságából. Az élesen betekert labdát Cindel csúsztatta meg a rövidnél, Kispéter pedig már csak beleérni tudott. 0-3!
8'
GÓÓÓL!!! Pócs Tamás nagyon agilisan fordult le egy beadásnál védőjéről, majd közelről a kapuba bólintott. 0-2!
8'
Szentes Bíró és Rutai csapott össze a felezőnél - érdekes az ő párharcuk, hiszen mindketten a magyar U21-es strandlabdarúgó válogatott tagjai.
6'
Kis híján azonnal egyenlít a Tiszasziget! Bernát ugyan Puhalák befejelt labdájából a hálóba talált, de a partjelző intése szerint lesről. Centiken múlhatott.
3'
GÓÓÓL!!! Kispéter balra ment, Bilics jobbra lőtte a tizit. 0-1!
2'
Tizenegyes! Mike tolt meg fejjel egy felemelt labdát Illés mellett, a védő pedig utána rúgott a tizenhatoson belül. Teljesen jogos büntető.
1'
Kasza és Bernát indították útjára a labdát.
13.09: Gyászszünettel kezdődött a találkozó, a tegnapi nap folyamán elhunyt Bódi Istvánra emlékeztek a csapatok és a nézők. 13.04: Üdvözöljük olvasóinkat, a csapatok most sorakoztak fel a játékvezetők mögé, pillanatokon belül kezdődik az összecsapás. A hazaiak sötét, a tápéiak világos kék szerelésben lépnek ma pályára. A mérkőzés Rabi Zsolt sípjelére 13 órakor kezdődik.

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.