Sport

Labdarúgás: Egy megnyert meccset adott döntetlenre a SZEOL + FOTÓK

Labdarúgás: Egy megnyert meccset adott döntetlenre a SZEOL + FOTÓK

2014. november 1., szombat
Labdarúgás: Egy megnyert meccset adott döntetlenre a SZEOL + FOTÓK
szeol-maglod19_KF

Emberhátrányban is jól futballozott a SZEOL, több ziccere is volt ellenfelénél, de nem tudta bevinni a győztes csapást, így először játszott döntetlent a bajnokságban.

Esélyeshez méltóan kezdett a SZEOL a Maglód ellen, Puskásék hamar beszorították ellenfelüket, akik nehezen tudtak kijönni a térfelükről az első negyedórában. Majd az első nagy nyomást követően kissé váratlanul, egy bedobást követően szerezte meg a vezetést a SZEOL, egy bedobás után

Beretka

játszotta meg remek passzal

Ondrejót

, aki kapásból az alsóba vágta a labdát, 1-0. A meccset a 30. perc befolyásolta a továbbiakra nézve: egy a tizenhatossal egy vonalban elvégzett bedobás után

Forró

elveszítette a labdát, a kiugró

Lukács

csak

Dongóval

állt szemben, Forró azonban lerántotta őt a tizenhatoson belül, amiért Csonka játékvezető egyből kiállította, és büntetőhöz jutott a Maglód. A sértett végezte el a tizenegyest, azonban Dongó kiütötte a sarokba tartó labdát, így előnnyel fordulhatott a SZEOL, amely előtt több terület nyílt azzal, hogy emberelőnyének tudatában kissé bátrabban futballozott a folytatásban a vendég együttes. A második félidő elején gyakorlatilag

Bata

egymaga megnyerhette volna a meccset a SZEOL-nak percek alatt: azonban három ziccert is elhibázott Bata. Annak ellenére, hogy csak tízen voltak a pályán

Tóth Ákos

fiai, veszélyesebben játszottak ellenfelüknél, Bata után Beretka is a kapufát találta el ziccerben a 68. percben, azonban egyik alkalommal sem befele pattant a labda. A 70. percben mindezt megbüntette a Maglód: egy jobboldali szabadrúgás csorgott le, amit az ötösről bevágott a csereként beállt

Vincze

, így egyenlítettek a vendégek. A hátralévő húsz percben is volt még lehetősége megnyerni a meccset a SZEOL-nak,

Ngalle

, valamint Bata sem tudott túljárni

Szacskó

kapus eszén, így maradt az 1-1-s döntetlen egy olyan mérkőzésen, amelyen bár hiába játszott emberhátrányban egy órát, mégis lényegesen veszélyesebben játszott ellenfelénél a SZEOL, azonban meg kellett elégednie egy ponttal. Tóth Ákos együttese legközelebb jövő szombaton lép majd pályára, november nyolcadikán 13:30-tól az Orosháza vendégei lesznek Faragóék.

Szeged, Felső Tisza-parti stadion, 200 néző
2014. november 1., 13.30
SZEOL SC
Maglódi TC
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Csonka Bence * Asszisztensek: Flinta Zoltán, Viczián Mátyás.
1
-
1

NB II Közép csoport, 12. forduló

SZEOL SC - Maglódi TC 1 - 1 (1-0)

Szeged, Felső Tisza-parti stadion, 200 néző. Vezeti: Csonka Bence (Flinta Zoltán, Viczián Mátyás)

SZEOL:

Dongó - Kormányos, Dlusztus, Forró, Bjedov, Grünvald, Beretka, Puskás, Faragó (Vida - a szünetben), Bata, Ondrejó (Ngalle 72').

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Maglód:

Szacskó - Németh, Budafai, Klujber, Bátori, Lukács, Horváth, Bartha (Vincze - a szünetben), Greskó, Bornemissza (Pokorádi 78'), Szirtesi (Földi 69').

Vezetőedző:

Bajor Tibor

Gól:

Ondrejó (28') ill. Vincze (70')

Sárga lap:

Szirtesi (21'), Klujber (58'), Vincze (60'), Bátori (62')

Kiállítva:

Forró (30') Tóth Ákos:

"Gyermeteg hibából ajándékoztunk egy tizenegyest, és megfogyatkoztunk az első félidőben. A második félidőben nyolc darab 100%-os gólhelyzetet hagytunk ki, egyiket sem tudtuk berúgni, az ellenfél meg helyzet nélkül begyötört egy gólt. A futball igazságával kapcsolatos közhelyeket puffogtathatnám, el vagyok keseredve."

Online közvetítésünk

VÉGE
90+4'
Vége, Csonka lefújja. Először játszik döntetlent a SZEOL a bajnokságban, bár ez egy megnyert mérkőzés volt, amin ziccerek sokaságát puskázta el a szegedi csapat, ezt pedig gyakorlatilag egyetlen komoly lehetőségével megbüntette a vendég csapat.
90+3'
Dlusztus kap sárgát, miután összeakaszkodott a maglódiak kapusával egy beívelést követően.
90'
A játékvezető három percet tesz rá a mérkőzésre.
88'
Gyakorlatilag megszűnt a középpálya, mindkét csapat nagy erőkkel támad, de nem alakult ki újabb ziccer.
83'
Kormányos rendületlenül robog a jobb szélen, ismét egészen az alapvonalig vitte le, majd visszagurított Batának, aki nyolc méterről a kapusba lőtte ziccerét, ez is kimarad. Bárhova lőhette volna Bata, sajnos nem tudta elhelyezni egyik sarokba sem.
83'
Tóth Ákos is harmadjára cserél, Puskás helyett Busa a pályán a továbbiakban. Puskás még korábban kapott egy nagy rúgást az oldalvonal mellett, valószínűleg ez is szerepet játszott a cserében.
79'
Ngalle is gólt szerezhetett volna, a tizenhatosról leadott pattogós lövése centikkel megy csak mellé, Szacskó csak nézte a labdát.
78'
Utolsó cserelehetőségét is kihasználja a Maglód: Bornemissza helyére Pokorádi áll be.
72'
Cserél Tóth Ákos is, Ondrejó helyett Ngalle a pályán.
70'
Gól... hát ez hihetetlen, egyenlít a Maglód. Temérdek helyzete volt a SZEOL-nak még emberhátrányban is, de egy jobb oldali szabadrúgás lecsorog, amit a csereként beállt Vincze közelről a kapuba kotor, 1-1. A futball örök törvénye: a kihagyott helyzetek megbosszulják magukat.
69'
Cserél a Maglód, Szirtesit Földi váltja a vendégeknél.
68'
Beretka ugrik ki a védők közül, átvétel után megnézi a hosszút, szépen el is teszi a labdát a kapus mellett, de a kapufáról pattan ki, második kapufáját szerzi a SZEOL!
67'
Az első vendég helyzet a második félidőben, egy kicsiben elvégzett szögletet Bátori bólint nyolc méterről a hosszú kapufa mellé.
63'
Nem kímélik a szegedieket a maglódiak, Bátori kőkeményen, páros lábbal csúszik rá a félpályánál Ondrejóra, sárgával "díjazza" Csonka.
60'
A csereként beállt Vincze is besárgul, miután odatartott Bjedovnak. Utána "narancsos" megmozdulásképp ellöki Dlusztust, de csak a sárgát mutatja fel a játékvezető.
59'
Puskás íveli középre a szabadrúgást, a lecsorgóra Dlusztus érkezik, aki öt méterről a kapusba lövi ziccerét, ez is hatalmas lehetőség volt,több góllal vezethetne a SZEOL.
58'
Klujber kap sárgát kezezésért, szabadrúgást végezhet el a SZEOL 25 méterre a kaputól.
56'
Kis szünet után ismét Bata kerül helyzetbe, egy magas kiugratást követően csinálta meg befele a cselt bal szélről Bata, majd kapura tűzte, de lapos lövését védte a maglódi kapus. Eldönthette volna a SZEOL a találkozót, azonban támadásban veszélyesebb, mint ellenfele, emberhátránya ellenére.
51'
Sőt, ismét Bata kerül ziccerbe, középen szakad el védőitől, csak a kapussal áll szemben, de nem tudja mellette elhúzni, Szacskó jó ütemben szedte fel a labdát. Nagy kár ezekért, három komoly ziccere is volt a SZEOL-nak néhány perc alatt.
50'
Mi maradt ki! Bata iramodott meg a jobb szélen, szépen el is lőtte a kapus mellett, de a felső lécről jön ki a labda, majd a kipattanót is begyűjti Bata, de nagy erővel a kapusba lő, két óriási helyzetet hagyott ki a SZEOL támadója.
49'
Ondrejó vezette keresztbe a tizenhatos előtt, majd ballal lőtt, lövése éppen hogy mellé szállt, aktívabban kezd a SZEOL.
48'
Beretka látja meg remekül Grünvaldot, azonban csak egy leheletnyivel lett hosszabb indítása, így felszedte Szacskó.
46'
A szünetben mindkét csapat cserélt, Faragót váltja Vida a SZEOL-nál, míg a Maglódnál Bartha nem folytatja, akinek a helyére Vincze áll be.
46'
Folytatódik a mérkőzés.
SZÜNET
45'
Csonka nem hosszabbít, vége az első félidőnek. Bár vezet, de nem lesz könnyű dolga a SZEOL-nak a második félidőben, a Maglód valószínűleg bátrabban fog futballozni emberelőnyben, ugyanakkor az látszik, hogy megnyílhatnak a területek a kontrákra Tóth Ákos csapata előtt.
44'
Forró kiállítása abban is megváltoztathatja a dolgokat, hogy nyíltabban játszik a Maglód is, már másodjára van nagy üres terület a SZEOL támadói előtt, ez a kiállításig nem volt jellemző. Bata indulhatott meg a félpályáról, de sprintje végén a tizenhatos oldalánál becsúszva szerelik.
42'
Faragó ugorhatott volna ki ziccerben, tíz méteres körben egyetlen védő sem zavarta, azonban a partjelző jókora fáziskéséssel jelezte a lest, így odalett a ziccer.
40'
Dongónak kötélből vannak az idegei, dekázik kettőt, míg odaérnek a vendég csatárok, majd könnyedén tisztáz.
39'
Érthetően felbátorodott a Maglód, azonban a SZEOL védelme jól zár. Egyelőre nem igazán érződik a vendégek emberelőnye.
34'
Beretka is kihagy egy nagy lehetőséget, a tizenhatos előterében csinált meg egy szép cselt, megnyílt előtte a terület, azonban lövése nem tartott eléggé sarokra, így védte Szacskó, meglepően tiszta lehetőség volt.
31'
KIMARAD! Dongó remek érzékkel megfogja Lukács tizenegyesét, a jobb sarok elől üti ki a labdát, bravó! Azonban innentől sem lesz egyszerű a SZEOL dolga, hiszen emberhátrányban folytatják.
30'
Ez most nem hiányzott, Forró kap pirosat, miután egy bedobás után elvesztette a labdát, amire lecsapott a vendégek csatára, Forró lerántotta őt a tizenhatoson belül, amiért büntetőt ítélt Csonka játékvezető, és kiállította Forrót.
28'
GÓÓÓL! Vezet a SZEOL! Egy bal oldali bedobás jutott el Beretkához, aki pazar labdát emelt Ondrejó elé, Ondrejó pedig kapásból a hosszú alsóba lőtt tíz méterről, szép akció végén szerzi meg a vezetést a SZEOL.
21'
Szirtesié a meccs első sárgája, kőkeményen lépett oda Batának a félpályánál. Az utóbbi percekben enyhült a SZEOL fölénye, az első negyedórát nem sikerült góllal zárni.
18'
Ondrejó lő tizenhatról, miután Kormányos jobb oldali beadását a tizenhatos előterébe vágják ki a vendég védők, félmagas lövését biztosan fogta Szacskó.
15'
A meccs legnagyobb helyzete a vendégeké eddig: szinte törvényszerű volt, hogy az eddig "csendesebb" maglódiak veszélyeztetnek majd, egy szabadrúgást íveltek be jobbról, majd középen megcsúsztatták, az érkező Bornemissza pedig öt méterről föléspiccelte a labdát.
11'
Egyelőre a félpályát is elvétve lépte át a vendég csapat, a beadásoknál pedig rendre jól helyezkedik Bátori, aki sokadjára tisztáz a szegedi támadók elöl.
8'
Beretka passzol a balösszekötő helyéről a közép érkező Faragónak, azonban passza megpattan egy védőn, így még éppen el tudja csípni Szacskó, centikkel maradt le Faragó.
5'
Puskás szabadrúgását fejeli kapufára az előrehúzódó Dlusztus, de a játékvezető szabálytalanságot látott, így fellélegezhet a Maglód.
4'
Rögtön magához ragadja a kezdeményezést a SZEOL, agresszíven letámad, és beszorítja ellenfelét az első percekben, ám eddig a beadások nem voltak pontosak a szélről.
1'
Kezdetét vette a mérkőzés,amelyet a szegediek kezdtek. A SZEOL a hagyományos kék-fekete színekben lép pályára, míg a vendég Maglód sárga felsőt, és kék alsó visel a mai napon.
13:14 - Köszöntjük olvasóinkat a helyszínről, hamarosan kezdődik a SZEOL-Maglód NB III-as bajnoki. A vendégek a tabella utolsó helyén, győzelem nélkül állnak, így az előjelek mindenképpen Tóth Ákos csapatának kedveznek. A találkozó Csonka Bence sípszavára 13:30-kor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.