Sport

Labdarúgás: a második félidőben felőrölte a Kisteleket a HFC + FOTÓK

Labdarúgás: a második félidőben felőrölte a Kisteleket a HFC + FOTÓK

2014. november 2., vasárnap
Labdarúgás: a második félidőben felőrölte a Kisteleket a HFC + FOTÓK
hfc_kistele_mj 58_KF

Szoros első játékrész után kiütéses, 7-1-es sikert aratott az éllovas Hódmezővásárhely a vendég Kistelek ellen a megyei I. osztály 12. fordulójában.

Hazai rohamokkal indult a találkozó, a mérkőzés korai szakaszában teljesen beszorult saját kapuja elé a Kistelek. Kökény Tamásék ugyanakkor sorra hagyták ki a nagyobbnál nagyobb helyzeteket, hol a saját pontatlanságuk okán, hol pedig

Keresztes László

jóvoltából. A 18. minutumban

Sasa Nikutovic

közeli kísérletét pedig a kapufa tette ártalmatlanná, mégsem húzta már sokáig a vendég együttes kapott gól nélkül. Két perccel később

Tóth József

bombagólja törte meg a jeget. (1-0) A találat mindemellett

Czeigersmidt Rolnad

tanítványaira volt jobb hatással, akik nem vártak sokat az egyenlítéssel. A félidő derekán

Lajos Tamás

tartott meg egy labdát két védővel szemben a tizenhatos előterében, majd a jobb oldalon érkező

Tóth Istvánt

játszotta meg, aki a beadással

Bárkányi Bencét

hozta középen kihagyhatatlan helyzetbe. (1-1) Sőt, az első félóra végén kis híján fordítottak is a kék mezesek, de Lajos ordító ziccerben nem tudta elgurítani a labdát

Kovács Krisztián

mellett. A 30. percben

Szöllősi Ferenc

bíró egy rossz mozdulatnál megsérült, ezért helyet cserélt partjelzőjével,

Samu Lászlóval

. Az új sípmester a megengedett korhatár betöltése miatt még tavaly szeptemberben

vonult vissza

a játékvezetéstől, most azonban ismét lehetőséget kapott, hogy a pályán belülről felügyelje a szabályok érvényesülését. Így már közvetlen közelből figyelhette, amint nem egész 60 szekundummal a lefújás előtt

Kökény Tamás

a kapu torkából a hálóba fejelte

Szilágyi Norbert

beadását. (2-1) Szünetben hármat cseréltek az eltiltott

Bódi Attilát

nélkülöző vásárhelyiek, beszállt a küzdelembe

Bertók Gábor

,

Marton Bence

és

Varga Róbert

is. Az újabb találatban mégis a kezdőjátékosok játszottak főszerepet: az 53. percben Szilágyi felívelését Kökény fejelte le az érkező

Szabó Dávid

elé, a szélső pedig nem hibázta el a ziccert. (3-1) Szinte még fel sem ocsúdtak a vendégek, máris újabb bajba kerültek. Szabó adott remek ütemű passzt a tizenhatosra betörő

Nagy András

elé,

Tóth Tamás

pedig több ütemet késve hátulról bokán rúgta ellenfelét. A tizenegyest aztán Szabó helyezte a kapu bal oldalába. (4-1) Ezzel lényegében el is dőlt a három pont sorsa, a folytatásban már csak az volt kérdés, mekkora lesz a differencia. A HFC számos helyzetet dolgozott ki az idő előrehaladtával egyre inkább elfáradó kistelekiek ellen. Végül a csereként beállt Bertók további két, Nikutovic pedig egy alkalommal zörgette meg a vendégek hálóját. (7-1) A mérkőzés utolsó harmadának jellegét jól tükrözi, hogy mindkét félnél lehetőséget kaptak a tartalékkapusok is. Győzelmével a Hódmezővásárhely tartja hárompontos előnyét a második helyezett, a fordulóban Mártélyon diadalmaskodó Tápé előtt.

Hódmezővásárhely, 200 néző
2014. november 2., 13.30
Hódmezővásárhelyi FC
Kisteleki TE
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Szöllősi Ferenc * Asszisztens: Bába Dávid, Samu László
7
-
1

Labdarúgó megyei I osztály, 12. forduló:

Hódmezővásárhelyi FC - Kisteleki TE 7-1 (2-1)

Hódmezővásárhely, 200 néző. Vezette: Szöllősi Ferenc (Bába Dávid, Samu László).

HFC:

Kovács (Vígh 79') - Antal (Varga - a szünetben), Kökény, Tóth J., Kerepeczki (Marton - a szünetben), Szilágyi, Nagy, Nikutovic, Szabó, Maravic (Király 71'), Dordevic (Bertók - a szünetben).

Kistelek:

Keresztes (Szatmári 78') - Piacsek, Bosánszki, Bakonyi, Tóth Á., Fodor (Fülöp 72'), Bárkányi, Tóth K. (Tóth T. - a szünetben), Farkas (Béres 64'), Lajos, Tóth I.

Vezetőedző:

Czeigersmidt Roland.

Gólszerzők:

Tóth J. (20'), Kökény (44'), Szabó (53', 55' - tizenegyesből), Bertók (61', 76'), Nikutovic (89'), ill. Bárkányi (24').

Sárga lap:

Szilágyi (28'), Varga (66'), ill. Farkas (12'), Tóth I. (49'), Tóth T. (68'), Bakonyi (70'). Gyürki István, technikai vezető:

"Örülünk a győzelemnek. Nem volt szép mérkőzés, de végül sikerült érvényesítenünk a papírformát."

Czeigersmidt Roland:

"Tudtuk, hova látogatunk ezen a hétvégén. Ha az első félidőben lévő két helyzetünkből nem csak az egyiket, hanem mindkettőt értékesíteni tudtuk volna, és így mi vezethettünk volna a szünetben 2-1-re, akkor születhetett volna egy szorosabb eredmény. Hozzáteszem, sikert úgy sem tudtunk volna elérni. Nem azért, mert rosszul futballoztunk volna, hiszen magunkhoz képest az első 45 percben jól játszottunk. De a Vásárhelynél minőségi cserék érkeztek a pályára, és a második játékrészben már nem tudtuk felvenni a ritmust velük. Komoly egyéni hibákból kaptunk gólokat. A hazaiak sikere megérdemelt, csak az arányokkal akadnak problémák. Lehetett volna szorosabb is ez a mérkőzés."

Online közvetítésünk:

VÉGE
90+1'
Vége a mérkőzésnek, a HFC a második felvonásban teljesen felőrölte ellenfelét, és kiütéses sikert aratott.
89'
GÓÓÓL!!! Ez már bent van! Bertók adott remek ütemű kiugratást Nikutovic elé, aki előbb áthámozta magát Bakonyin, majd fifikás mozdulattal emelte át közvetlen közelről Szatmárit. 7-1!
88'
Óriási hiba: Bosánszki utolsó emberként Szilágyihoz passzolt, aki azonnal indította Szabót. A közeli lövést Szatmári hárította, majd Bakonyi mentett a kipattanónál nagyot Bertók elől.
86'
Kétszer is felszabadíthattak volna a vendégek saját ötösüknél, de túl körülményesek voltak. Nikutovic agilisan labdát szerzett, aztán éles szögből lőtt keresztbe a kapu előtt.
84'
Pedig nem volt les... Szilágyi felívelését Bertók kiválóan vette át, nem is nagyon volt a közelében védő, mégis elvállalta kapásból 16-ról. Sokat tévesztett a jobb felsőhöz képest.
80'
Szatmári bemutathatta első védését, Szabó lapos kísérlete okán kellett résen lennie a bal alsónál.
79'
Hasonlóan cselekednek a vásárhelyiek is - Kovács Krisztián helyett Vígh Sándor állt a gólvonalra.
78'
Kapust cserélnek a kistelekiek, Keresztes helyét Szatmári Attila vette át.
78'
Már ünnepelték a hetediket a hazai nézők, de csalóka volt a kép. Szabó passza után Bakonyit cselezte ki lendületből Szilágyi, öt méterről viszont kapu mellé emelt Keresztes felett. A labda a kapu mögötti hálóban landolt.
76'
GÓÓÓL!!! Igazi flipper! Nikutovic adott a tizenhatos előteréből a jobbon érkező Szabó elé. A szélső ugyan a kapufát találta el, onnan azonban Getyinásra pattant a játékszer, majd a védőt megelőzve Bertók kotorta a hálóba a hatodik vásárhelyi gólt. 6-1!
72'
Czeigersmidt mester is cserére szánta el magát, Fodor kárára Fülöpöt vetette be.
71'
Király Dávid játékra jelentkezik, Maravic helyére állt be.
70'
...Bakonyi pedig kézzel ért bele a Nikutovic beadásába a tizenhatos vonala és az alapvonal találkozásánál - Samu László szerint szándékosan. Ez is sárga.
68'
Ismét egy sípszó utáni labdaelrúgásért villan a sárga, Tóth Tamás kapta.
66'
Három passzot is megengedhetett magának a HFC ellenfele tizenhatosán belül, mire Bertók a földön elvégzett félfordulattal két védő között lőtt kapu fölé 6 méterről.
66'
Varga követett el - némiképp feleslegesen - egy sárgát érő faultot Lajossal szemben.
64'
Újabb kisteleki csere, Farkas helyét Béres vette át a folytatásra.
63'
Mi maradt ki megint?! Maravic állt egy szabad mögé a tizenhatos oldalánál, de beadás helyett a teljesen üresen hagyott Bertókhoz passzolt. A csatár viszont öt méterről másodjára sem tudta a hálóba passzírozni a labdát.
61'
GÓÓÓL!!! Tóth József felívelését gyönyörűen vette át légstoppal Bertók, hogy aztán a lefelé szálló labdát védője szorításában a rövid felsőbe vágja. 5-1!
59'
Hihetetlen! Egy jobbról érkező szögletnél Szilágyi fejesét, majd Bertók közeli ismétlését is a gólvonalon állva mentették Bosánszkiék, majd a következő támadásnál Nikutovic ziccerét fogta Keresztes.
58'
Mindenki lövést várt egy 30 méteres szabadnál Szilágyitól, ő viszont inkább a jobbon meginduló Nagyhoz játszott, aki 14-15 méterről vette célba a rövid oldalt. Keresztes a helyén volt, és védett.
55'
GÓÓÓL!!! Keresztes jobbra indult, Szabó balra lőtt, 4-1!
55'
Tizenegyes! Nagy tört be a jobb oldalon a tizenhatoson belülre Szabó passzával, az alaposan lemaradó Tóth Tamás pedig hátulról bokán rúgta a vásárhelyit.
53'
GÓÓÓL!!! Szilágyi ívelhetett fel a félpályától szabadrúgást. Elsőre az egyfős sorfalat lőtte telibe, második szándékból viszont egy gyertyaszerű emeléssel megtalálta Kökényt. A magas védő lefejelte a labdát az érkező Szabó elé, aki éles szögből kilőtte a hosszú alsót Keresztes mellett. 3-1!
51'
A lendületből érkező Szabó Dávid teljesen egyértelműen faultolta Tóth Tamást a tizenhatoson belül - más kérdés, hogy a kisteleki térfélen. Lap ugyanakkor nincs az eset nyomán, Samu László csak figyelmeztet egyelőre.
49'
Tóth István elrúgta a labdát sípszó után, kapott is érte egy sárgát.
46'
Bertók, Marton és Varga szállt be a játékba, Antal, Kerpeczki és Dordevic hagyták el a pályát. Czeigersmidt Roland Tóth Tamást vetette be Tóth Krisztián helyett.
46'
Folytatódik a mérkőzés, a vásárhelyiek hármas cserével operálnak, egyet változtatnak a vendégek.
SZÜNET
45+2'
Samu László most vet véget az első félidőnek, amely során a hazaiak helyzetek sokaságát harcolták és hagyták ki, két alkalom kivételével. A Kistelek, bár jól sáfárkodott lehetőségeivel, mégis hátrányból indul a szünet után. A látottak alapján persze még így is rájuk nézve hízelgő az eredmény.
45'
Lajos Tamásé lehetne a slusszpoén, Tóth Józsefet egy az egyben megverte a tizenhatos sarkánál, majd ballal lőtt, de éppen a középen helyezkedő Kovács Krisztiánhoz ment a kísérlet.
44'
GÓÓÓL!!! Szilágyi adott át a hosszúra jobbról az alapvonaltól, mindenki felett átszállt a nagy ívű labda, kivéve a berobbanó Kökényt. A védő negyedik nagy helyzetét már értékesítette, 2-1!
43'
Szilágyi inkább lepasszolta a lehetőséget, Nagy András viszont nem tudta bejátszani a társaknak.
43'
Tóth Ádámot látta szabálytalannak a játékvezető Dordeviccsel szemben, 26-27 méterről, balról lőhet szabadot a Vásárhely.
39'
Küzd az újabb gólért a HFC, nagyon nyomnak a hazaiak, a szerencse ugyanakkor eddig nincs a pártjukon. Legutóbb Szilágyi belöbbölt labdája csúszott le Kerepeczki lábáról az ötös sarkánál.
37'
Tóth Krisztián lerúgta Szabó Dávid cipőjét is az oldalvonalon túli összecsapásukkor. A hazai publikum sárgát követel, Samu László azonban csak figyelmezteti a kistelekit.
34'
Keresztes László repked, mint a madár. Sűrűn foglalkoztatják a vásárhelyiek, most egy sarokrúgásból érkező beadásra kellet kimozdulnia. Szerencséje volt, mert Szabó megelőzte, de egyikük sem ért végül a játékszerbe.
32'
Szilágyi életerős löketet zavart kapura egy 30 méteres szabadból, de Keresztes hatalmas bravúrral védett a jobb alsónál. Az esetet követő szögletnél ismét a hálóőr a főszereplő, nagyot nyújtózva toltaki a hálóját veszélyeztető fejest a keresztléc alól.
30'
Ilyet is ritkán látni: Szöllősi Ferenc megsérült egy rossz lépésnél, így átadja a sípot Samu Lászlónak. A rutinos bíró tavaly vezette utolsó meccsét, éppen Kisteleken, majd kora, illetve az arra vonatkozó előírások okán a partvonal mellé szorult. Most viszont ismét ő lehet a szabályok betartásának fő felügyelője.
29'
Mi maradt ki?! Lajos Tamás a büntetőterületen belül szerzett labdát a vásárhelyi védőktől, de ziccerét Kovács kapus lábbal hárította.
28'
Szilágyi visszarántotta Tóth Krisztiánt a vállánál fogva, Szöllősi Ferenc sárgát adott az eset nyomán. Bekapott gólja óta sokkal bátrabban, összeszedettebben játszik a Kistelek.
25'
A mezőny fölé magasodó Kökényre megint nem nagyon jutott ember egy hazai szögletnél, de a középhátvéd 7 méterről nem talált kaput fejjel.
24'
GÓÓÓL!!! Lajos tartotta meg a labdát két bekk ellen a tizenhatos előterében, jobbra játszott ki Tóth Istvánhoz, aki aztán Bárkányit találta meg a centerezéssel. A fiatal középpályás még át is vehette a játékszert az ötösön, mielőtt a hálóba gurított volna Kovács mellett. 1-1!
22'
Tóth Krisztián egyből a kaput vette célba, középre tekeredő próbálkozását Kovács magabiztosan ölelte magához.
22'
Lehetőség a kék mezesek előtt, miután Lajos Tamást elgáncsolta Antal a tizenhatos sarkánál.
20'
GÓÓÓL!!! Teljesen beszorult a Kistelek, aminek most lett meg az eredménye. Kerepeczki szabadrúgását ketten is megcsúsztatták a vendégek tizenhatosán belül, mielőtt Tóth József irgalmatlan pontossággal vágta volna kapásból a labdát a kapu bal oldalába 16-ról. 1-0!
18'
Kapufa! Antal passzolt a tizenhatos előterében Szilágyihoz, aztán a balon érkező Nikutovic volt a labda útja. A légiós kiszorított helyzetből, de közelről próbálkozhatott, a vas védett Keresztes helyett.
16'
Fizikai adottságait kihasználva, nagyszerűen fordult le Tóth Ádámról Dordevic, 18-ról azonban nem talált célt ő sem. Rögtön a következő akciónál pedig Szabó feje fölött suhant el centikkel Maravic beadása, pedig a szélső teljesen üresen érkezett a h hosszún.
14'
Jelzik jelenlétüket a kistelekiek is, Lajos Tamás küzdött meg középen két védővel, majd dropból tüzelt 25-ről a kapu mellé.
13'
Nikutovic élesen, laposan lőtt balösszekötőből a kapu elé, Kökény és Piacsek közösen csúsztak az ötösnél, és bár a piros mezes ért oda hamarabb, a kaput nem találta el.
12'
Farkas Ádám addig-addig szövegelt Szöllősi sporinak, hogy a játékvezető felmutatta neki a mérkőzés első sárga lapját.
9'
Megy a tűzijáték: megint Kerepeczki tekert be jobbról, a tizenegyespontnál Nagy készítette le Szilágyinak, aki aztán nagy erővel bombázott a kapu fölé.
8'
Kis híján ott a gól! Kerepeczki beadását az előre húzódó Kökény bólintotta kevéssel a keresztléc fölé.
5'
Kiváló a pálya talaja, igyekszik is ezt kihasználni a hazai alakulat, Bódi Attila tanítványai tetszetősen járatják a labdát.
3'
Hosszan pattogott a labda egy sarokrúgás után a vendégek büntetőterületén belül, végül Szilágyi lekészítését Nikutovic vágta volna kapura. Nem találta el túl jól, Szabónak a szögletzászlónál kellett összeszednie a kísérletet.
1'
"Gyerekek, nem jó ott a jobb szélen, Pisti, figyelj oda!" - biztatta Tóth Istvánt Keresztes László, miután Nikutovic valóban nagyon üresen ereszthetett meg egy egyébként túl mély beadást. Azonnal magához ragadja a kezdeményezést a HFC.
1'
Felhangzott a bíró sípszava, elindult a mérkőzés.
13.30: A vásárhelyiek kezdik a meccset, Bosánszki ellenben a napnak háttal lévő térfelet választotta övéinek. Tiszta pirosban játszik a HFC, tiszta kékben a vendég együttes. 13.25: Ami az összeállításokat illeti, Tóthokból nem lesz hiány a meccsen, a két csapatban összesen négy ilyen vezetéknevű játékos kapott helyet, sőt, kisteleki oldalon a cserepadon is ül egy Tóth, teljes nevén Tóth Tamás. Egyébként komolyabb hiányzó egyik félnél sincs, mindkét mester a legerősebb összeállítását engedheti meg magának. Leszámítva, hogy Bódi Attila eltiltása miatt nem segítheti érdemben az övéit a 90 perc folyamán. 13.15: Üdvözöljük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, a csapatok a pályán melegítve használják ki a szikrázó napsütést a hűvös őszi időben. A mérkőzés Szöllősi Ferenc sípjelére 13.30-kor kezdődik.

A találkozó elé:

"Országos egyes!" - vágná rá az egyszeri futballszerető, ha meglátná a mérkőzést a fogadási ajánlatok között. Igazát a statisztika alá is támasztaná, hiszen a HFC eddig tíz mérkőzése (a Sándorfalva elleni derbit a 11. fordulóból elhalasztották) alatt mindössze négy pontot veszített, Bódi Attila legénysége hazai környezetben ráadásul még hibátlan. Eközben a kistelekiek az első meccsükön döntetlenre végeztek az FK 1899 Szeged otthonában, majd zsinórban kilenc találkozót buktak el. Csakhogy Lajos Tamásék egy hete meglepetésre megverték a rendkívül jó erőkből álló Mórahalmot, igen rendezett, fegyelmezett játékot bemutatva. Produkciójuk figyelemre intő jel lehet a vásárhelyi alakulat számára, miszerint a bajnokaspiráns sem mehet biztosra még a sereghajtó ellen sem.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.