Sport

Kézilabda: edzőjük lemondása sem segített a makói lányokon

Kézilabda: edzőjük lemondása sem segített a makói lányokon

2014. november 5., szerda
Kézilabda: edzőjük lemondása sem segített a makói lányokon
mako_szkkse_14_11_05_noi_kezi

Újabb két fordulón vannak túl a csapatok a női kézilabda NB II dél-keleti csoportjában. A vásárhelyiek a két megyei derbit fél sikerrel zárták, míg a makóiakon edzőjük lemondása sem segített, így hat forduló után az utolsó helyről várják a folytatást a Maros-partiak.

A bajnokság ötödik fordulójának megyei rangadóját Hódmezővásárhelyen játszották, ahol az NB I-be jutott SZKKSE második csapata vendégszerepelt. A kifejezetten döcögős, sok hibával tarkított első félidőben sokáig a fiatal szegedi csapat vezetett, de a játékrész hajrájában átvették a vezetést a vásárhelyi lányok (25. perc: 16-15) és három gólos előnnyel vonulhattak pihenőre. Vezetésük ellenére szünet után sem tudtak kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani a hazaiak, néhány vásárhelyi játékos feltűnő passzivitása és a védekezésben elkövetett hibák azt eredményezték, hogy a lelkesen küzdő szegedi lányok előbb egyenlítettek, majd egy remek tíz percet produkálva már hét gólos (24-31) előnyre tettek szert. A találkozó végjátékában ugyan némileg sikerült kozmetikázni az eredményt a hazaiaknak, de összességében teljesen megérdemelt szegedi sikerrel zárult az összecsapás. Az elmúlt bajnoki évben remekül szerepelt makói lányok a tavaly igencsak gyengélkedő Túrkeve otthonába látogattak, ahol rendkívül gyenge játékkal súlyos vereséget szenvedtek az egymaga 17 gólt szerző Nyakó Rozália által vezérelt hazaiaktól. Az öt fordulóból négyszer vesztesen levonuló makói gárdánál váratlan fordulatot hozott az újabb vereség, hiszen a találkozót követően lemondott a csapatot évek óta edző

Baunok Bernadett

.

Női kézilabda NB II dél-keleti csoport, 5. forduló

Hódmezővásárhelyi LKC - Szeged KKSE II. 29-33 (19-16)

Hódmezővásárhely, Balogh Imsi Sportcsarnok. Vezette: Kazi A., Kiss Cs.

HLKC:

Kothencz V. - Hegyi V. 2, Rozmann D. 10, Németh Zs. 5, Miklós M. 2, Tószegi K. 3, Hegyi D. 4(1).

Csere:

Balogh V. (kapus), Juhász D. 2, Sajtos D. 1, Szabó P., Becsei M., Fürcht H., Bálint A., Blaskovics I.

Edző:

Gaál Adrienn.

SZKKSE II.:

Kovács G. - Reigl Sz. 4, Kiss K. 7, Kenyeres B. 9(1), Kovács R., Zsikó Zs. 2, Miklós K. 4.

Csere:

Fodor T. (kapus), Őri A. 3, Dankó L., Porobic Z. 4(3), Sándor L., Sándor P., Aracsi V., Kovács B., Nagy V.

Edző:

Törökné Csapó Erika.

Kiállítások:

6, ill. 6 perc.

Hétméteresek:

2/1, ill. 4/4. Gaál Adrienn:

"Az első harminc percben látott pozitív dolgokat meg kell tanulnunk átvinni a második félidőre is, ugyanakkor több koncentrációt várok el 3-4 játékosomtól."

Törökné Csapó Erika:

"Ennek a csapatnak a korosztályos bajnokság a legfontosabb, ezzel párhuzamosan játszunk más sorozatban is. Ez a siker szép dolog, hiszen komoly csapatmunkával értük el felnőttek ellen, ám az ifiknél alig tizenkét órával később kikaptunk. Képtelenség ezt a sorozatot hosszú távon mind fizikálisan, mind mentálisan bírni."

Juniorok: Hódmezővásárhelyi LKC - Szeged KKSE II 28-34 (13-19).

Túrkevei VSE - Maros-Menti NKC 35-23 (19-12)

Túrkeve, vezette: Kiu G., Kiu T.

Makó:

Dani Sz. - Nagy N., Kozserán B. 3, Szebehelyi E. 1, Kürti P. 4, Kovács A. 9(4), Sárkány Zs. 3.

Csere:

Cseh P. (kapus), Kiefer G., Wöller K., Furák K. 1, Molnár A., Méreg N. 1, Práger Zs., Brakszatórisz Zs. 1.

Edző:

Baunok Bernadett.

Kiállítások:

2, ill. 4 perc.

Hétméteresek:

6/5, ill. 4/4. Baunok Bernadett:

"Ki lehet kapni, de nem így! Ez szégyenteljes teljesítmény volt. Alázat, akarat, szív nélkül nem lehet ezt a játékot játszani. Tudomásul kell venni, hogy több játékos életében sokadrangú lett a kézilabda, amit megértek. Úgy gondolom, eljött az idő, hogy átadjam a helyem."

Juniorok: Túrkevei VSE - Maros-menti NKC 19-25 (6-10).

Az 5. forduló további eredményei:

Csorvási SK - Szarvasi NKK 17-17, Szeghalmi NKC - KSI SE 28-25, Orosházi NKC II. - Gyulai SE 36-25. A Békéscsabai ENKSE II. szabadnapos volt. A bajnokság hatodik fordulója újabb megyei rangadót hozott, hiszen a vásárhelyiek látogattak a megbízott edzővel készülő makóiak otthonába, míg a szegedi fiatalok a csoport legerősebb együttesét, a szintén fiatalokból álló Békéscsaba második gárdáját fogadták. Makón ideges, kapkodó játékkal indult a mérkőzés, pontatlan támadásbefejezések, technikai hibák jellemezték az első tíz percet, amiből a vásárhelyiek jöttek ki jobban (2-5). A félidő közepére 5-6 gólra nőtt a vendégek előnye, amiben döntő szerepe volt

Kothencz Vivien

kiváló kapusteljesítményének és a

Németh-Juhász-Miklós

trió eredményes támadójátékának. A hazaiak azonban nem adták fel és egy remek hajrával szorossá tették a félidei eredményt. A második félidő sem hozott lényeges változást, állandósult a vásárhelyiek 2-3 gólos előnye és ez a különbség megmaradt a találkozó végéig.

Női kézilabda NB II dél-keleti csoport, 6. forduló

Maros-Menti NKC - Hódmezővásárhelyi LKC 19-22 (9-12)

Makó, vezette: Körmendi P., Varga Z.

Makó:

Dani Sz. - Nagy N. 1, Kozserán B. 3, Szebehelyi E. 2(1), Kürti P. 3, Kovács A. 5(2), Sárkány Zs. 3(1).

Csere:

Cseh P., Kozserán K. (kapusok), Kiefer G., Wöller K., Furák K. 1, Molnár A., Méreg N. 1, Práger Zs., Brakszatórisz Zs.

Megbízott edző:

Erdei Erika.

HLKC:

Kothencz V. - Hegyi V., Rozmann D. 4, Németh Zs. 5, Miklós M. 2, Tószegi K. 3, Hegyi D. 4.

Csere:

Balogh V. (kapus), Juhász D. 2, Krumesz 1, Szabó P., Becsei M. 1, Fürcht H., Sajtos D., Bálint A., Blaskovics I.

Edző:

Gaál Adrienn.

Kiállítások:

6, ill. 14 perc.

Hétméteresek:

7/4, ill. 4/4. Erdei Erika:

"A küzdéssel és az akarással nem volt gond, talán túlzottan is akartak a lányok, ezért több pontatlanság csúszott a játékba. Sajnálom, hogy nem nyertünk, megérdemelték volna a lányok." Gaál Adrienn: "Nem volt könnyű mérkőzés, de a csapatnak helyén volt a szíve és értékes két pontot hoztunk el Makóról. Voltak hibák a játékunkban, de mindenképpen ezen az úton kell tovább haladnunk."

Juniorok: Maros-menti NKC - Hódmezővásárhelyi LKC 24-25 (12-14).

Szeged KKSE II. - Békéscsabai ENKSE II. 22-31 (14-15)

Szeged, vezette: Járdi, Turák.

SZKKSE II.:

Kovács G. - Vozár, Kiss K. 4, Kovács R. 1, Aracsi V. 3, Miklós K. 4, Kovács B.

Csere:

Nagy Z., Eperjesi (kapusok), Bánhegyi, Reigl Sz. 1, Zsikó Zs. 6, Porobic Z. 3, Kovács D., Nagy V., Szécsi.

Edző:

Törökné Csapó Erika.

Kiállítások:

2, ill. 8 perc.

Hétméteresek:

4/2, ill. 4/2. Törökné Csapó Erika:

"Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, hiszen ez a Békéscsaba olyan játékosokkal van tele, akik együtt edzenek a felnőttekkel. Ráadásul az előző napi két mérkőzés után Debrecenből egy durrdefekt miatt késő éjszaka értek haza a lányok, akik a vereség ellenére minden dícséretet megérdemelnek."

Juniorok: Szeged KKSE II. - Békéscsabai ENKSE II. 28-28 (12-16).

A 6. forduló további eredményei:

KSI SE - Csorvási SK 29-25, Gyulai SE - Túrkevei VSE 30-32, Szarvasi NKK - Orosházi NKC II. 27-24. A Szeghalmi NKC szabadnapos volt.

A bajnokság állása:

1. Békéscsabai ENKSE II. 10 pont/5 mérkőzés, 2. Orosházi NKC II. 10/7, 3. KSI SE 8/5, 4. Szarvasi NKK 7/5, 5. Túrkevei VSE 6/6, 6. Csorvási SK 4/5, 7. Szeghalmi NKC 4/5, 8. Szeged KKSE II. 4/6, 9. Hódmezővásárhelyi LKC 4/5, 10. Gyulai SE 2/6, 11. Maros-menti NKC 2/6.

A 7. forduló párosítása:

Hódmezővásárhelyi LKC - Gyulai SE (11.08 szombat 17.00 Balogh Imsi Sportcsarnok), Békéscsabai ENKSE II. - Maros-menti NKC (11.09 vasárnap 17.00 Békéscsaba), Túrkevei VSE - Szarvasi NKK, Orosházi NKC II. - KSI SE, Csorvási SK - Szeghalmi NKC. A Szeged KKSE II. szabadnapos lesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.